folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Genç Girişimci Skandalı.. Devlet Sözünü Tutmadı. Kanunu Geriye İşletiyorlar.

Genç Girişimci Skandalı.. Devlet Sözünü Tutmadı. Kanunu Geriye İşletiyorlar.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

Bir de şuradan bak NMC olaya. o teşvik dediğin sözde destekler yurt dışında yok evet demek ki ihtiyaç da yok. Yani TR deki şartlar o kadar boktan ki teşvik vermek zorunda kalıyorsun insanlara. kimse burada iş yapmak istemiyor çünkü mantıklı ve karlı değil. O yüden bu ülkenin cennet olduğunu idda eden malum kitle. onların derdi de aç karınlarıyla kokan ağızlarıyla padişahlarını savunmak. 

Söylemine bu sebeple tepkiler geliyor hocam.

domain degistirme aq

destek var mi var !

hain!

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Yorumları hayretle okuyorum. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

Bir de şuradan bak NMC olaya. o teşvik dediğin sözde destekler yurt dışında yok evet demek ki ihtiyaç da yok. Yani TR deki şartlar o kadar boktan ki teşvik vermek zorunda kalıyorsun insanlara. kimse burada iş yapmak istemiyor çünkü mantıklı ve karlı değil. O yüden bu ülkenin cennet olduğunu idda eden malum kitle. onların derdi de aç karınlarıyla kokan ağızlarıyla padişahlarını savunmak. 

Söylemine bu sebeple tepkiler geliyor hocam.

Teşviği sike sike geri alıyor ki devlet, bürokrasi çok katı kağıt kürek evrak işi çoi fazla  +muhasebsci şartı o bu şu.

Kadın istihdam edene su su sartlara isveren uyuyorsa tesvik

Askere gitmis gelmis bilmem ne yas araligi erkegin istihdamına yardimci olana su su su destek

Bunlar sgk teşvikleri, sizin konustugunuz tesvikler farkli baslik konusu altinda vs...

Demek dedigin gibi sike sike yana done ihtiyac var ki, kadın calistirana sunu vercez iskur cikisli calistirana sunu vercez :D

İssizlik rakami dusuk gozuksun diye yeniden 24 ay askerlik olur mu dersin (:

LaNCeLoT tarafından 16/Oca/26 00:38 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Reyiz pes etti, ben de daha fazla zorlamiyorum :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

yazip yazip siliyom.

neyse. Cok sasirma hocam ve birikim ve yatirim da yapmamak lazim.

vur kac seviyor bu ulke 

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    NmC bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

Reyiz pes etti, ben de daha fazla zorlamiyorum :D

Abiler iddaniz nedir?
    Ciddi ciddi misal amerikada TRdeki gibi yatirimci destegi olmadiginimi soyluyorsunuz?

Bana tr'de ne destek var detaylari ile soyleyin.
    Bende size ABD'de ne var onu yazayim.
    Hatta 50 eyaletin tek tek bu konudaki yetkili mercilerine email yazip durumu sorayim.

Sonucta Kaan evet ingiltere ve abde de sirketin var ama buranin vatandasi degilsin, evet bir vergi numaran da var ama bu seni yil icindeki diger vergi avantajlarindan avantajli kilmiyor.

Ama neden hayatin tumunu is yaparken gormezden geliyorsunuz o kismi anlamakta cok zorluk cekiyorum, sonucta her hangi bir liberal ulke vatandasi yokki TR'de is yapma imkani cok iyi diye buraya tasinsin, ben hic istanbulda yasayan alman bilgisayar muhendisi gormedim vergi ve saglik avantaji cok iyi diye.

15-25 yaş arası gençlerle 12 şehirde yapılan bir araştırma,gençlerin %62,5’inin eğer imkanları olsa bir yabancı ülkede yaşamak istediklerini gösterdi. 
    - Sodev 2020

Eminim ki 2020 sonrasi da bu tip bir cok arastirma yapilmistir, simdi bunu gormezden mi gelelim?

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JpnTr
    JpnTr's avatar
    Erkek

Hayal dünyasında yaşamaya lüzum yok. Türkiye'deki teşviklerin çoğu ya tanıdıklara gidiyor veya verilen sözlerin çoğu tutulmuyor. Bizzat Kosgeb ile ilgili sorun yaşayan biri olarak yazıyorum bunu, kulaktan dolma bilgi değil. Sözde verdikleri çalışan desteği SGK primi kadar ama her yerde çalışan maaşını karşılıyoruz diye bol keseden sallıyorlar. Alet/teçhizat alımlarında da bilgisiz memurlar yüzünden bin kere uğraştık, sorun yaşayan çok şirket var.

Bu ülkede değişmeyen tek şey var, o da devlet dairelerinin iş bilmezliği yüzünden hakkı yananlar. Kural getiriliyor, denetim 0 olduğu için önüne gelen sömürüyor. Kural çiğnendiği için yetkililer bir anda değişikliğe giderek insanları mağdur ediyor. Bu her alanda aynı. Denetim düzgün olsa millete yasak vs uygulamaya gerek de kalmayacak :)

Şimdi kalkıp ihracat yaparken KDV istisnası bilmem ne istisnası diye bol keseden anlatacak arkadaşlar için peşinen söyleyeyim, memurlar istedikleri gibi o istisnalı kestiğin faturayı iptal ettirip sana %20 KDV üstüne bir de gelir vergisi sokabiliyor. Bunu da yaşadım, yaşayan çok tanıdığım var. ABD şirketinde ne beyan edersen o, kimse durup dururken bu ne ihracatı bunu kabul etmiyorum demiyor. 100 tane fatura kestin yurt dışına, hepsinde de aynı açıklama aynı detaylar var diyelim. Memurun teki canı sıkılınca bunu kabul etmiyorum dediğinde istediğin kadar itiraz et kolay kolay sonuç değişmiyor. Paranın pul olmasından bahsetmiyorum bile. 

İthalat yapacaksın, numune ürün getirttin test ettin ve bozuk çıktı veya isterleri karşılamıyor. Bunun için yedek parça da istemen gerekiyor Çin'den, numuneden sonra o yedek parçaya ekstra gümrük masrafı yapmamak için 40 takla atman lazım. Burada da memurun insafına kalıyorsun, tanıdık varsa gümrüksüz geçirirsin tanıdık yoksa zor. 

Herhangi bir yabancının Türkiye'de şirket kurup mutlu olabilmesi için deli ile ters ilişkiye girmesi lazım. IMEI kaydı, gümrükten ürün geçirememe, vergiler, harçlar, beyanname dertleri, memur işgüzarlığı ile uğraşmayı göze alacak yabancı varsa gelsin birlikte şeyedelim :D

Bir cinayet işleniyorsa tek suçlu katil değildir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

kanunun geriye işletilmesi yasadışı değil. çünkü artık yasa diye bir şey yok...

şimdi anlatıp canımı sıkmak istemiyorum. ama sırf bu yüzden hapise girmiş insanlar var. 

16 ocak 2026 bugünden itibaren kırmızı gömlek satin almak suc.. 

geliyorlar evine dolapta kırmizi gömlek var.

sen diyorsun ki gecen sene almistim. o zaman suç değildi.

olsun atin iceri.

şacma mı. hayır bunlar yasandi...

o yüzden pasa pasa ödeyeceksin canim. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı
    Hannibal_King bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

Teşvik konusunda Türkiye'nin onda birini destek veren başka ülke görmedim henüz. Varsa lütfen söyleyin. 

Neden insanlar Estonya, Amerika, İngiltere vb. yerlerde şirket kuruyor? Türkiyedeki destek diğer ülkelerin 10 katıysa herkesin Türkiyede iş kurması lazım.

Stripe, paypal vs problemleri yuzunden.

Bu arada yazilim sektorunde zibille indie developer burayi kovaliyor zaten. Az bucuk twitterda takip ediyorsaniz gorursunuz. 

Teknoparkta sirket kurarsaniz kurumlar vergisi odemezsiniz.

Sigorta primi indirimli odersiniz.

Maaslar gelir vergisinden muaf olur.

Ticaret bakanliginin reklam destegini alirsaniz uygulamanizin reklamini 400k dolara kadar devlet destegi ile yaparsiniz. (%25-%35 arasi sizin cebinizden cikar gerisini devlet karsilar.)

Uygulamadan kesilen market komisyonlarinin yarisini geri iade alirsiniz vs.

Ozellikle yazilim gelistiricileri icin ulke cennet gibi sadece biraz arastirmaniz lazim o kadar.

Buna yakin destek veren yer yok, varsa da sadece kendi vatandasina veriyor zaten.

aynen adam e ticaret sistemi satıyor yapay zeka geliştiricilerine kdv filan yok fatura almıştım adam sıfır kdv li kesti direk para cebe anlayacağın. 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
Toplam Hit: 2231 Toplam Mesaj: 30
genç girişimci