Genel Seçimlerde %10 Barajı
-
Bu seçimlerdeki barajın %10 olmasının bir haklı gerekçesi varmı? Soruyorum siz saygıdeğer muridlere.
-
sence yok mu ?
kürtler o sınırı bağımsız adaylıkla aştılar.aslında o baraj gayet demokratik bir şey çünkü demokraside çoğunluk egemendir azınlık değil ve çoğunluk ön plandadır.o baraj olmasa ya da az olsa her kafadan vekille dolar meclis ve sağlam bir hükümet kurulamaz.ülke istikrarsızlıklar içinde çalkalanır durur..o baraj gereklidir ve hem de %30 un üzerine çıkarılmalıdır ki ...
-
kürtlerin meclise girememesi için koymuşlar zamanında
-
baraj bence seçmenin doğru karar vermesini engelliyor..
adam partisine oy verecek, amaan zaten barajı geçemeyeceğiz bari boşa gitmesin diyip iktidara gelmesini istemediği partinin muhalifine atıyor.
bugün chp nin oylarının çoğu bu şekilde bana göre.
ama öte yandan barajın olmaması da denildiği gibi meclis içindeki harmoninin oluşmasına engel olur.
bence %10 dan epey bir aşağı çekilmeli.
-
ben 0 yapalım demiyorum ancak %10 çok fazla %10 kaç milyon oya tekabul eder onun en fazla %5 olması gerekir kanımca
mesela %10 baraj yüzünden akp nin 90küsür milletvekili var
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
ben 0 yapalım demiyorum ancak %10 çok fazla %10 kaç milyon oya tekabul eder onun en fazla %5 olması gerekir kanımca
-----------------------------90 küsür mü ? Hangi Türkiyede yaşıyosun ki sen?
-
"akp" ile cehape yi mi karıştırdın hacı ? cehapenin 100 ün üzerinde vekili var son katılımlarla beraber.mhp "69" da kaldı sanırım.gerisi bağımsız.1 de eksik var.
-
Ulutoyun bunu yazdı:
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------noldu hacı yanlış birşey mi söyledim yanlışsa düzelt %10 barajı ile akp fazladan 90küsür milletvekili var diye biliyorum ben
-
XpertVision bunu yazdı:
Ulutoyun bunu yazdı:
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------noldu hacı yanlış birşey mi söyledim yanlışsa düzelt %10 barajı ile akp fazladan 90küsür milletvekili var diye biliyorum ben
-----------------------------Fazladan ibaresini ilk mesajda belirtmemişsin ben de yanlış anlamışım.akp'nin meclisteki güncel koltuk sayısının 336 olması lazım.
-
doğrudur hatam var da yanılsamanız garip bu ülkede yaşayıp akpartinin iktidar partisi olmadığını bilen yoktur herhalde :D
-
XpertVision bunu yazdı:
doğrudur hatam var da yanılsamanız garip bu ülkede yaşayıp akpartinin iktidar partisi olmadığını bilen yoktur herhalde :D
-----------------------------http://www.youtube.com/watch?v=5U_O2D_n8TI&feature=related