folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Gerçek Din Bu Pdf İstek

Gerçek Din Bu Pdf İstek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

arkadaşlar 400 tl yi geçti aldığım kitaplar şu an alamadığım için bu kitabın pdf i lazım 

gerçek din bu 1

gerçek din bu 2

süleyman ateş

eğer bulabilen olupta yazarsa sevinirim

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben de turan dursun'un kitabı istiyorsun sandım onu upload ediyordum tam :l

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    Andrei bunu yazdı

ben de turan dursun'un kitabı istiyorsun sandım onu upload ediyordum tam :l

hocam ben turan dursun u merak ediyorum atar mısın?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

din bu 1 :

http://www.dosya.tc/server20/rsUaRm/Turan-Dursun-Din-Bu-01.pdf.html

gercek din bu 1 & 2 :

http://www.mediafire.com/download/47j3d4ynrk9n1cc/Gercek_Din_Bu.rar

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

cidden adam iyi yazmış. islam adı altında işlenen cinayetleri falan. müslüman olmasam ne olacak onu merak ediyorum , korkutma olmasa sağlıklı düşünebileceğim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

süleyman ateş in de sakat görüşleri var o yüzden onun kaynaklarıan çok itimat etmemek gerek, bilmiyorum kimleri okuyorsun ama ben bir çok insanı okuyor ve dinliyorum ve kendime göre en mantıklı olan görüşleri seçiyorum ve de kur'an ın türkçesini okuyor ve dinliyorum

radyo fezanın yaptığı türkçe kur'an serisi var youtube dan da dinleyebilirsin

http://www.youtube.com/watch?v=pMmBDe1DicQ&list=PL5E949FFDE82D4527

bu sayede çok ayet öğrendim acayip fayfası oldu..

turan dursun hakkında bir iki laf söylersem, işte din bu kitabını bir ateist arkadaşla birlikte okumuştuk çok eskiden. ordan hatırladğım bir iki kısas var, birincisi, kadının birinin ayaklarını iki ata bağlamışlar ve iki atı çekiştirince kadının bacakları bilmem ne olmuş..

ikincisi de, bi tane adamı çölde bağlamışlar bir direğe ve adama su vermemişler, sonra suyu toprağa dökmüşler ve adam dişleriyle topraktan kazıyarak suyu içiyormuş ve peygamber kesin emir vermiş ona kesinlikle bir şey yok diye, o adam da güneşin altında öyle ölmüş..

bunları elbet bir şeylere dayandırıyordur ama islamı karalamak maksatlı olduğu açık,okuduğumdan aklımda kalanlar bunlardı ondan sonra da zaten o kitabı okumadım, yani kasıtlı yapılan şeyler.. ben hadislerin sağlamlığına güvenmiyorum (bu konuda edip yüksel ile paralel düşünüyorum, isteyen adamın videolarını internetten bulabilir), elbette doğruları vardır ama çoğu şey uydurma. zaten islam'a cephe alanlar genelde hadis yoluyla saldırıyorlar, çünkü içinde çok çürük şeyler var... o yüzden birinci kaynak olarak Allah ın kelamı ve verdiği beyin yeter. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

bunları elbet bir şeylere dayandırıyordur ama islamı karalamak maksatlı olduğu açık,okuduğumdan aklımda kalanlar bunlardı ondan sonra da zaten o kitabı okumadım, yani kasıtlı yapılan şeyler.. ben hadislerin sağlamlığına güvenmiyorum (bu konuda edip yüksel ile paralel düşünüyorum, isteyen adamın videolarını internetten bulabilir), elbette doğruları vardır ama çoğu şey uydurma. zaten islam'a cephe alanlar genelde hadis yoluyla saldırıyorlar, çünkü içinde çok çürük şeyler var... o yüzden birinci kaynak olarak Allah ın kelamı ve verdiği beyin yeter. 

meslegi "imamlık" olan bir insan, neden bir anda 180 derece dönüs yapar ve ateist olur ?

normal sartlarda din ve Allah yolunda ilerlemez mi bir imam, hani din kültürü ve ahlak bilgisi ögretmeninin ateist olmasının bir tık üstü bu. bu insan dine saldırarak ne elde edebildi "ölüm" dısında ? para mı kazandırdı ona ateist olmak veya manevi olarak huzura mı eristi ??

bir deist olarak islama saldırmıyorum ben durduk yere ama meslegim geregi dinle bu kadar icli dıslı olsam, belki ben de cok dolup bir kitap yazabilirdim veya en kötü bir yerlerde makale yazardım mesela.

madem bu hadislerin cogu uydurma, hadisleri bir yerlerde yazan, yayınlayan insanlar da aslında müslüman degil mi, neden baska yönlere cekilebilecek anlamları varsa savunması yapılmıyor ?

din bu 1'in baslarında peygamberin cinsel hayatıyla ilgili bircok olay yazıyordu, geneli hadislere dayandırılmıs ve aynı zamanda mantıksal acıklamaları yapılmıstı mesela, bastan sona mı düzmece ??

simdi turan dursun'un ve ateistlerin bulustugu ortak paydaların birinde, Kur'an'ın uydurma, insan veya insanlar tarafından yazılmıs, karsılıgında bir seyler elde edilmis falan filan mantıgıyla bakılır.

yine soruyorum; turan dursun kendi kitabını yazarak, islamla ilgili görüslerini olaylara dayandırarak anlatarak, ölmekten baska ne kazandı ?

seninle kavga etmeden insan gibi tartısabilecegimizi bildigim icin sordum bunları, ola ki araya birileri girip konu silinirse diye, yazdıgım mesajı kaydediyorum, devamını getiririz bir sekilde (:

Andrei tarafından 11/Ara/13 02:19 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

arkadaşın konusunu farklı yöne çekmek istemiyorum hocam :) o yüzden kendisinden bir defalık mazur görmesini rica ediyorum..

bildiğim kadarıyla turan dursun müftülük yapıyordu, trt de çalışmıştı, bu adam dinde kendine göre sakatlık görmüş ve öncelikle peygamberlik inancını sonra bildiğim kadarıyla Allah inancını kaybediyor.. Böyle olunca da mürted oluyor. Kendisinin de bildiği gibi mürtedler (yani dinden dönenler), islamı karalamaya çalışırsa öldürmeye cevaz verilir ve nitekim o da bunu göze olarak bu kitapları yazmış ve karşılığında öldürülmüştür..

bu mürted kavramı da hadislerden geliyor bildiğim kadarıyla, ayrıca birilerinin öldürmesi doğru olmamış, bir sürü dine saldıran insan var, hakaret eden, küfür eden, aşağılan, inanmayan, kimi öldürebilirsin ki? ayrıca Allah sana öyle bi yetki mi verdi bunu yap diye? Bak Allah ne diyor (o insanlar için diyorum)

“Ayetlerimiz konusunda ‘alaylı tartışmalara dalanlar:’ -onlar bir başka söze geçinceye kadar onlardan yüz çevir. Şeytan sana unutturacak olursa, bu durumda hatırlamadan sonra, artık zulmeden toplulukla beraber oturma.” ( Enam 68)”

bir müslümanın görevi de buna uymak olup sırt çevirecekti, yanlış yaptılar ve cezalarını burda almasalar bile ahirette alacaklarına inanıyorum..

kimse müslüman olmak zorunda değil, bu özgürlüğü Allah vermiştir zaten (müslümanlar için), o yüzden birinin dini beni ilgilendirmez. Ama insanoğlu kendine bir pay çıkarmaya çalışıyor ve saldırıyor (tahribatta çok örneğini görüyorsun), bazen cevap veriyorum (insanların kafalarını karıştıracak cinsten yazmışar ise) bazen de gerek duymuyorum. Ateist arkadaşlarımdan peygambere, yaratıcıya hakaret eden insanlar oldu ama bir şey demedim, zoruma gitti söyledikleri ama orda bir peygamber olsaydı söylediklerine kulak asmazdı diye düşündüm ben de o şekil yaptım. Bu onun kişiliksizliği. Ben ona ya da değerlerine hakaret etmiyorsam o da etmemeli, ediyorsa da karakteri böyleymiş, kendine yansın :)

İslami bakımdan insanların geçmiş ve geleceğine göre kategorilendirirsek 4 çeşit insan var (diye söylenir)

1- islam davetini kabul edip ve ölürken imanlı ölen

2- islam davetini reddedip ölürken imanlı ölen

3- islam davetini kabul edip ve ölürken imansız ölmek

4- islam davetini reddedip ölürken de imansız ölmek

buradan çıkan sonuç insanlar islamı seçtikten sonra bile imansız ölebilirler.. İmanda noksan olmaz, ibadette olabilir ama iman tek bir parçadır. Yani benim kur'an ın 1 ayetini inkar etmemle  komplesini etmem arasında hiç bir fark yok ikisinde de imansız olurum. Ama 30 gün oruç tutmam da 1 gün tutarım, bu imanı etkilemez, sadece mükellefiyet ile ilgilidir ya da günah/sevap ile ilgili. 

O yüzden sadece bir yaratıcı kabul etmek, imanlı olmaya yetmiyor maalesef..  

Şimdi turan dursun meselesine geri, hadis toplayan ve sahih olan buhari peygamberin ölümünden yaklaşık 200 yıl sonra hadisleri toplamaya başlamıştır, sahih müslim de o civarlarda .. şimdi 200 yılı göz önüne alırsak, en az 3 nesil aktarılmış bilgiden bahsediyoruz. sen bi arkadaşına bir şey diyorsun ama o başka birine farklı iletebiliyor, bilerek ya da bilmeyerek, çünkü insanların idrakları farklıdır eğer kötü niyetli değilse..

ondan sonra bir sürü adam var hadis toplayan 300-400-500 yıl sonra.. diyorlar ki bir rivayete göre h.z. ayşeden nakledilerek.. şimdi rivayet kelimesi olayı biraz gizemli ya da ciddi kılmak için söylüyorlar çünkü rivayet yerine eş anlamlısı söylenti kelimesini koysalar inandırıcılığı gider.. h.z. ayşeden rivayet edilmiş ama h.z ayşe den sonra kaç kişinin elinden geçiyor? edip yüksel in dediğine göre (araştırmadım doğruluğunu o yüzden isim veriyorum), buhari ya da müslim kimdi hatırlmaıyorum, eline gelen hadislerin %98 ini çöpe atmış kendi değimiyle.. demek ki %98 uydurma hadis varmış. Peki bu buhari ya da müslim %2 yi ne kadar doğru ayıklayabilmiştir sence? bu kadar zayıf ihtimali ben göz önünde bulundurmasam ne olur ? yani hadisleri komple inkar etsem ne olur? peygamberin ağzından çıktığını %100 bilsem zaten problem yok ama böyle bir ihtimal düşük, o yüzden hadisleri dinlerim kafama kur'an ile bağdaşıyorsa doğru olabilir derim. inkar edersem de kafir olmam..

bir örnek vereyim, Allah kur'an da, ben sizi sadece bana kulluk edesiniz diye yarattım der. Ama hadislerde, peygamberin yüzü suyu hürmetine yarattım der.. 

nasıl çelişiyor kur'an la? 

hadis ve kur'an ı okuyan birileri zaten aradaki farkı bariz görecek. Çünkü kur'an hep Allah tan ve Allah ın kanunlarından. Ama hadislerde hep peygamber göklere çıkarılıyor, efendim dişi yere düşüyormuş da cebrail kanadıyla yakalamış da, yakalamasaymış Allah evreni yerle bir edecekmiş .. hadi be !? ee yine aynı söylentilere göre, peygamberimiz namaz kılarken üstüne hayvan pislikleri bırakılmış ya da taif de taşladılar onu o zaman neden bi şey olmadı? 

sana bunlarla ilgili yüzlerce şey yazabilrim? hepsi birbiriyle çelişiyor.. Böyle şeylerden elbette islama karşı malzeme bulabilirsin.. 

Allah beni kaale almış ve bana bir rehber yollamış. Ben kur'an ı okuyorum ve kapasitem kadar sorumluyum anladıklarımdan. kur'an ile sıkıntısı varsa turan dursun ya da başkasının cevapları var her zaman o konuda hiç sıkıntı yok. Ama işin işine uydurma hadisleri sokunca hadi çık işin içinden..

şimdi aklıma geldi, turan dursun bir ayeti koymuştu kur'an a tabi kendi çevirisiyle. ayeti tam hatırlamıyorum, okuyunca şok oldum tabi.. arkadaşa dedim (ateist olana) kur'an var mı? var.. (ateistler o yüzden iyidir, bir müslüman kur'an okumaz ama genelde ateistler okumuş, düşünmüştürler) kur'an ı açtık ayet ile yazdığı şeyin alakası yok, yani orada söylediği kelimeyi çok farklı anlamda kullanmış ve cidden ben islam'ı o kadar seven bir insan olarak dehşete düştüm, dinden soğumaya meyilli adam zaten hepten soğurdu.. ama kur'an dan okuduğumuzda ayetin farklı olduğunu gördük o arkadaş da gördü ama ses etmedi. ayetin ne olduğunu hatırlamıyorum.. zaten bu olaydan sonra bu kitap karalama amaçlı yazılmış doğru bilgiler yok diyip okumamıştım.. bu dediğim olay 6-7 yıl önce olduğu için çok fazla şey hatırlamıyorum..

son olarak onlar müslüman değil mi demiştin.. bunun cevabını Allah sana veriyor.

“Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah Katındandır" derler. Oysa o, Allah Katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah’a karşı (böyle) yalan söylerler.” (Ali İmran, 78)

Ve de son sözlerimi bazı ayetlerden vererek işime devam ediyorum :) tartışma niyetim yok sadece cevap vermek istedim, yetiştirmem gereken işlerim var, belki uygun bi zamanda konuşuruz yine.. iyi geceler

sanırım aşağıdaki ayetler bir çok şeye cevap veriyor bu konuyla ilgili :) 

Kendilerine okunmakta olan Kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu? Şüphesiz, bunda iman eden bir kavim için gerçekten bir rahmet ve bir öğüt (zikir) vardır. (Ankebut Suresi, 51) 

Onlar, yine de o sözü (Kur’an’ı) gereği gibi düşünmediler mi, yoksa onlara, geçmişteki atalarına gelmeyen bir şey mi geldi? (Müminun Suresi, 68) 

“Onlar, dünya hayatını Ahirete tercih ederler. Allah’ın yolundan alıkoyarlar ve onu çarpıtmak isterler (veya onda çarpıklık ararlar). İşte onlar, uzak bir sapıklık içindedirler.” (İbrahim Suresi, 3)

“De ki: "Allah’ın kulları için çıkardığı ziyneti ve temiz rızıkları kim haram kılmıştır?" De ki: "Bunlar, dünya hayatında iman edenler içindir, kıyamet günü ise yalnızca onlarındır." Bilen bir topluluk için ayetleri böyle birer birer açıklarız. De ki: "Rabbim yalnızca çirkin-hayasızlıkları -onlardan açıkta olanlarını ve gizli olanlarını,- günah işlemeyi, haklı nedeni olmayan ’isyan ve saldırıyı’ kendisi hakkında ispatlayıcı bir delil indirmediği şeyi Allah’a şirk koşmanızı ve Allah’a karşı bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır." (Araf Suresi, 32-33) 

"Yoksa Allah, bunları sizlere tavsiye ettiği zaman şahid miydiniz?"(Enam Suresi, 144)

Dini dosdoğru ayakta tutun ve onda ayrılığa düşmeyin" diye dinden Nuh’a vasiyet ettiğini ve sana vahyettiğimizi, İbrahim’e, Musa’ya ve İsa’ya vasiyet ettiğimizi sizin için de teşri’ etti (bir şeriat kıldı) (Şura Suresi, 13) 

"doğruluk bakımından da, adalet bakımından da tastamamdır. O’nun sözlerini değiştirebilecek yoktur." (En’am Suresi, 115)

"Resul der ki; benim kavmim, bu Kur’an’ı terk edilmiş bir kitap olarak bıraktı". (Furkan Suresi, 30)

Bu benim dosdoğru olan yolumdur. Şu halde ona uyun. Sizi O’nun yolundan ayıracak (başka) yollara uymayın. Bununla size tavsiye etti, umulur ki korkup-sakınırsınız.” (Enam Suresi, 148-153)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

hocam turan dursunun kitapları var elimde okuyorum şu an süleyman ateş ne cevap vermiş merak ettim karşılaştırıcam neticede bu adam diyanet işleri başkanlığı yapmıştı zamanında

kitabı gönderen arkadaşa teşekkür ederim (andrei) indiriyorum

turan dursun ayrıca sadece hadislerden gitmiyo kuran ayetlerinden de gidiyo ve evet aslında adam haklı diyorum,ayetlerin tefsirlerine bakıyorum doyurucu bi cevap varmı diye zaman zaman verilen cevaplar akla yatıyo ama yinede bi eksiklik kalıyo 

mesle bakara suresi 245. ayetin tefsirinde bi olay anlatılıyo sadece o olay bile yeter daha başka çok olay var ama tartışma çıkmasın kitapları tamamen bitirdikten sonra cevaplarını arıcam

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    unbalanced hocaya bilgisinden oturu buyuk saygim var gerek c# olsun :D gerek tum diger bilgilerinden dolayi. Sunu illaki sormusumdur tekrar sormak istedim. Benim anladigim siz İslam Dinini arastirarak ogrendiniz. Uzerine hayli bilgi ve birikim katarak evet dogru yolum bu dediniz. Ki anlattiklarinizda hep bu yonde. Peki su duruma ne diyorsunuz. Bir hasta adam var diyelim otistik veya anlama guclugu cekiyor belkide beyninde tumor var siz anlatiyorsunuz anlatiyorsunuz veya okuyor okuyor bir turlu huzuru bulamuyor veyahut tatmin olmuyor. Bu adamin gunahi nedir ki sonucta ikna olmak istiyor şehadet getirmek istiyor ama ogrenemiyor veya hic duymamis bunlari. Ne olacak bu is :) EKLEME: Benim gerek konustugum gerekse gozlemlerim sonucu bu donemde insanlar Allaha eskisi gibi bagli degiller. Cogu kisi ateistim diyemediginden deist modunda takiliyor. İnaniyorum diyen insanlar da bilgiden birikimden bazen ahlaktan geri kalmis vaziyetteler. Bir ustad derki dunyadaki insan sayisi kadar din vardir. Birazda oyle. Herkes kendi inancini kosesinden ucu bucagindan istesigi gibi yasiyor. Kapali bir arkadasa erkeklere boyle davranman gunah degil mi diyorum bana diyor ki herkesin gunahi var benimkide bu. Ne insanlar kafa yormus bu ise hemde yuzyillardir. Diger yandan mesela biz kutsal kitap olarak 4 kitap biliyoruz onu konusup duruyoruz ancak Hz Ademe 10 sayfa Mesela hz Şit'e 50 sayfa gonderilmis. Yani kutsal kitap niteliginde olmayan kitapciklarda var onlardada Allah anlatiliyor olmali. Neyse iste. Bi gun cumbur cemaat olecegiz orada kimin hakli ciktigini anlariz :D zeybekustasi tarafından 11/Ara/13 07:57 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Hocalar bu tip konular hassas konular. Şahsi görüşüm insanodaklı düşünmek doğruya götürecektir bizi..

Ne demek istedim. Dİn olsun dil olsun bir toplum olsun bu oluşumu insan iyi ya da kötü yapar.

Müslüman isen İslamiyeti nasıl yorumladın ve yaşadın?

Hristiyansan 4 kitabı nasıl yorumladın ve yaşadın?

İnançlı değilsen insan gibi yaşayabiliyor musun?

Yani cevaplar ortak aslında. islamiyet şöyle hristiyanlık böyle ateistlik şöyle demeye gerek yok. Bunların nasıl yaşandığıdır aslolan.. Yok bir kadının iki bacağı 2 ayrı ata bağlanmış filan bunu din yapmıyor ki o dine şuursuzca bağlanıp kendi kurallarını kendi koyanlar yapıyor yani insan!

Tavsiyem güncel hayatınızda da insan odaklı bakın olaylara yoksa diğer herşey insan gibi yaşayabilmemiz için var!

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
Toplam Hit: 4288 Toplam Mesaj: 14