folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Geri Geldiğinde Sayfa Değişimi

Geri Geldiğinde Sayfa Değişimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    ya benim işim includeyle falan olmaz ne alaka include :/ ben geri geldiğimde sayfa yenilensin istiyorum aynı sayfa görünmesin. Bu kadar mürid içinden yokmu yardım edecek ya :/

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

Hocam burası senin problemlerine çözüm bulmak zorunda değil, sorunu sorarsın beklersin ki eğer tahribat'taysan mutlaka cevabını da alırsın, trip atmaya gerek yok. Soruyu sorarken asp mi php mi hangi dil olduğunu bile yazmamışsın bi de trip atıyosun niye cevap yok diye

Yazacaklarımı satır satır iyi oku.
    Ben sana sayfa yenilenmesini anlatmıyorum, alternatif bir yöntemden bahsediyorum

Senin bir veritabanın var içinde sorular var. (soru, cevap) gibi sutunlar var. Soru sutununda sorular cevap sutununda da soruların cevapları var. Buraya kadar tamam. Şimdi sen oraya kontrol diye bir sutun aç. Değeri boolean olsun

Şimdi senin sorusor.asp gibi bir sayfan var. Kişi buraya geldiği zaman veritabanından soru çekip kişiye gösteriyosun, kişi cevap veriyo sonra kişiyi cevapkontrol.asp gibi başka bir sayfaya gönderiyorsun. Orada veritabanındaki o sorunun cevabıyla, kişinin verdiği cevabı karşılaştırıyosun. Buraya kadar da tamam (sayfa isimlerini salladım haliyle)

Şimdi eğer bundan farklı bi sistem kullanıyosan söyle ki ona göre cvap verelim ama yarışma scripti sanırım, haliyle sistem budur.

Çözüme gelince; sorusor.asp gibi bir sayfan var ya, kişiye veritabanından soru çekip gösteriyosun, aynı şekilde göster, yani sql'lerle hiç oynama ama soruyu veritabanından çektiğin zaman o sorunun kontrol sutununu false yap. update edeceksin yani sorulan sorunun kontrol sutununu ve false yapacaksın.

cevapkontrol.asp sayfanda da soru doğru mu yanlış mı diye kontrol ediyorsun ya orada soru için 

if rs("kontrol") = true then
    response.redirect "sorusor.asp"
    end if

diye bir şart yaz, altına da

rs("kontrol") = true
    rs.update

yap..

Şimdi gelelim bu bizim ne işimize yarayacak.
    Cevapkontrol.asp sayfasına gelen kişi eğer kontrol=true ile geliyosa sorusor.asp sayfasından doğru şekilde gelmiyordur. Çünkü doğru şekilde gelse kontrol=false şeklinde gelir. Biz kişiye soruyu sorunca kontrol=false yapıyoruz çünkü.
    kontrol=true şeklinde geliyosa geri tuşunu kullanmıştır haliyle sorusor.asp sayfası yüklenmemiştir haliyle yeni soru sorulmamıştır haliye kontrol=false yapılmamıştır. Biz de bu durumda kişiye çakaaaal deyip sorusor.asp'ye geri gönderiyoruz.

Bu yazdıklarım sorununa alternatif bi çözümdür. Senin bahsettiğin geri geldiğinde sayfa yenilensin olayına ben de rastlamadım bugüne kadar. Belki bir ihtimal js ile yapılabilir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    hocam kimseye trip yaptığım yok acele sorunumun çözülmesi gerekio hiç kimse bi bok anlatmadı yapamadım çok saol ama ben bunu aramıorm bi örnek bulursam bu konu altına yazıcam

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fearlessalien
    fearlessalien's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Senin istediğin olay, cache ile çözülür ancak, sayfaların önbelleğe alınmasını engellersen eğer, geri döndüğünde önce sayfa görüntülenemiyor diyecektir browser, sonra zaten tek çare yenilemek kalıyor kullanıcıya..

"Söz konusu vatan ise, gerisi teferruattır"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    fearlessalien bunu yazdı:
    -----------------------------

Senin istediğin olay, cache ile çözülür ancak, sayfaların önbelleğe alınmasını engellersen eğer, geri döndüğünde önce sayfa görüntülenemiyor diyecektir browser, sonra zaten tek çare yenilemek kalıyor kullanıcıya..

Abi bakın şuraya buldum sonunda ccportalın yarışmasında var.

http://www.ccportal.net/kim5000ister.html

Kullanıcı adı: TLGA

Şifre: tahribat

bi soru çözüm sonra geri diyin

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

ccportal'ın yarışmasında var demişsin, girdim baktım. Benim anlattığımı yapmış onlar da.. bi farkı yok ki

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek
    1 üye aynı soruyu iki kere cevaplayamaz şeklinde bir fonksiyon yaz oldu bitti yaw, yani update edilmiş bir cevap birdaha update edilemesin, nasıl yaparım diyorsan, alp hocadan yararlan derim.

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    stillalive bunu yazdı:
    1 üye aynı soruyu iki kere cevaplayamaz şeklinde bir fonksiyon yaz oldu bitti yaw, yani update edilmiş bir cevap birdaha update edilemesin, nasıl yaparım diyorsan, alp hocadan yararlan derim.
    hocam işte onu yapamıyorum alp hocamın dediğinden bişey anlamadım :S

Toplam Hit: 4178 Toplam Mesaj: 19