Gerilim Katlayıcı Devreler
-
selam,
hocalar ben seri bağladığım 2.1 amperlik 12 voltluk aküleri seri bağlayarak 120 volt elde ettim. bunları yere verip yeri potansiyel farkını ölçüyorum. bundan yola çıkarak yerin özdirencini hesaplıyorum böyle bir alet yaptım.
yanlız bana 120 volt yetmiyor daha yüksek gerilim gerekiyor. yani mesela bu 120 voltu ben 1200 volt daha yapmak için 100 tane daha akü ekleyecek değilim.
gerilim katlayıcı devreler varmış elektrik elektronik bilgim başlangıç seviyesinde ben bu işi hangi devreyle yaparım yada bunları nhazır devresi varmı? gerilim katlayıcı devre nasıl yapılır.
2. sorum ise komutatör ile bu seri bağladığım aküleri 5 ayrı kanala bölerek mesela komutatörün her kanalına 2 tane aküyü seri bağlayarak her kanalda 24 volt gerilim elde etmek ve bu kanallardaki gerilimi 1 den 2 ye geçerken hem 1 hedme 2 nin geriliminin aynı anda kullanıp 48 volt kullanmak istiyorum. 3. kanala geçince 1 2 ve 3 ü aynı anda kullanmak istiyorum. bunu komutatörle yapamıyorum çünkü hepsi ayrı kanallar bunu nasıl sağlarrım yada bçöyle bir anahtar var mıdır?
-
1. Mikrodalga fırın
2.Daha çok mikrodalga fırın
-
baristbt bunu yazdı
1. Mikrodalga fırın
aga mikrodalga radyo dalgalarıyla çalışmıyor mu?
aç biraz :/
-
mikrodalganın içinde bildiğin trafo var.
600w ve 1kw olanları mevcut.
yanılmıyorsam 2000v çıkış veriyor.
Teslanın şeysini yapmak için almıştım zamanında, sonradan sekonderini kesip yüksek akım trafosu yapmıştım.
Her neyse, trafolar AC akımla çalışır bildiğin gibi, tahmin ediyorum senin için DC akıma ihtiyaç var.
Mikrodalga trafosu al, çıkışını doğrult.
Çok dikkat et, 2000V alternatif akım tehlikeli birşeydir.
Kaan tarafından 25/Ağu/15 20:59 tarihinde düzenlenmiştir -
transformator kullanacaksin hocam.. akim/gerilim yukseltme ve dusurme icin kullanilir. Onemli olan sekonder ve primer sargilarinin oranlaridir, buna gore dusurulme ve yukselme islemi yaptirilir..
http://www.elektrikport.com/teknik-kutuphane/transformator-cevirme-orani--ttr-test-cihazlari/11557
kendi istegine uygun bulamazsan gideceksin bir bobinciye, sana bir tane sararlar..
-
ExpirE bunu yazdıbaristbt bunu yazdı
1. Mikrodalga fırın
Mikro dalga mikro dalgayla çalışıyor hocam
-
ExpirE bunu yazdıbaristbt bunu yazdı
1. Mikrodalga fırın
Bi tane mot alıcaksin hocam mikrodalga içinden, ankaradaysan ulus elektronikciler carsisina gidip trafoyu ya cogalticaksin ya modifiye ediceksin, sargı atacaklar istediğin çıkışa göre. Ellemeden kullanırım dersen genel arcelikte vestelde vs 220 ye yaklasik 2000 alirsin, ısı vs kaybı olmassa
Edit : Mobilden yazana kadar 5 posta olmus :p mobil kanser bide aq
baristbt tarafından 25/Ağu/15 21:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Sana dc-dc boost converter lazım hocam. İster kendin yap ister hazır ürün olarak al.
Elektronik bilgin başlangıç seviyesinde ise hazır al.
@baristbt
hocam adam akü kullanacam diyor yani dc akım, trafo dc akımda çalışmaz. Arkadaşa lazım olan dc-dc boost converter.
torpedo_XL tarafından 25/Ağu/15 21:13 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam herkes anlatmis birazda ben ekleme yapayim istedigin voltajda kac watta ihtiyac duyacaksin cunku voltaj arttikca amper dustugunden dolayi istedigin watti elde edemeyebilirsin eger kucuk amperlere ihtiyacin varsa ve dc kullanacaksan florasanlarin balastlarina bakabilirsin yada eski tip isildaklarin icindeki devre karti ihtiyacini belki gorebilir.
Komutator isine gelince devrenin sonuna takacagin adam akilli bi mosfet grubuyla pot uzerinden kontrol edebilirsin yada baglanti aralarindan uclar cikartarak camasir makinasi ayar cubuguna baglayabilirsin. (Tabiki bu bir varsayim)
-
hocam sana gerilim AC mi lazim DC mi lazim ?
Gerilimi devre ile yukseltiginde akim dusecek bunun bilincindesin dimi ?
unbalanced yazmis zaten sen basit bir devre ile (2 transistor vardi yanlis hatirlamiyorsam) akundeki DC gerilimi AC'ye cevirip trafo ile yukseltip tekrar DC'ye cevirerek katlama yapabilirsin.
Gerilim N leyici veya kenetleyici gibi seyler de vardi ama onlar icinde farkli karmasik devreler gerekir ve guc kontrolu zor olur. en temizi ups'lerdeki aku devresi ve trafo yapisini kullanman olacaktir.
-
edit : duble post (yonetim duy sesimizi bu cift pos isleminde ayni request ise isleme almasin)
undefined-01 tarafından 25/Ağu/15 21:47 tarihinde düzenlenmiştir