Germen Mitolojilerini Din Edinmiş Ve ...
-
uzun süredir aranızda yoktum çünkü afyonda üniyle falan uraşıyodum derken bi eleman tanıdım adam benm dinim germen mitolojilerindeki dinlerdir dedi ne demek istediğini de tam anlayamadım ama çok kafa bi çocuk bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
uzun süredir aranızda yoktum çünkü afyonda üniyle falan uraşıyodum derken bi eleman tanıdım adam benm dinim germen mitolojilerindeki dinlerdir dedi ne demek istediğini de tam anlayamadım ama çok kafa bi çocuk bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
-----------------------------zıçan napan lan afyonda sen vururlar olm seni burda :P görüşelim kardeş senle bir ara ? soruna gelince cvp yok bilmiom :S
-
arkadaşın papanizm e inanıyormuş galiba. öyle kapalı yerde değilde açık havada ayin yaparlar içki içerler transa geçerler vs vs.
-
Germen mitolojileri PAGANLIK tır. Yani putperest inanç.
-
Germe değil iskandinav'dır.. Savaş Tanrısı Odhin.. Kutsal Mabed Valhalla Thor vs. vs. :P
-
star wars dini bile var.
-
odin, tor, valhala falan filan.
Pagan.
iptidai yani ilkel dinlere olan inanış biçimi. Bir nevi putperestlik.
aferin o dangalağa :) germen mitolojisini napacakmış eli değmişken 32.000 tane tanrısı olan hint dinlerine inansın..
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------odin, tor, valhala falan filan.
Pagan.
iptidai yani ilkel dinlere olan inanış biçimi. Bir nevi putperestlik.
aferin o dangalağa :) germen mitolojisini napacakmış eli değmişken 32.000 tane tanrısı olan hint dinlerine inansın..
-----------------------------Sizi sizin olmayan diger dinlere saygi gostermeye davet ediyorum.
-
haklısın.
özür dilerim.
"dinlerine küfretmeyin ki, dininize küfretmesinler" hadisini unuttuğum bir anda yazılmış iletimdir.
açıklamayı şöyle düzenleyim.
Kuzey avrupa paganlarının iptidai inanç sistemidir. Odin, tor, mars gibi putları tanrısallaştırmışlardır.
enteresan olan tarafı bu dinlerde tanrısallaştırılan putların örn: mars diğer helen dinleri olsun, roma paganizmi olsun birbirinden oldukça etkilenmiş
olması gözden kaçmamaktadır.
Mars=ares (savaş tanrısı(!).) örneğinde olduğu gibi.
-
var böyle gençler...
farklılığını göstermek için dinini bile değişterecek kadar hamur yapılı, o kadar kişiliksiz adamlar işte...
sebep yine özentilik....pis özentiler....
-
PIROMANTANRI bunu yazdı:
-----------------------------var böyle gençler...
farklılığını göstermek için dinini bile değişterecek kadar hamur yapılı, o kadar kişiliksiz adamlar işte...
sebep yine özentilik....pis özentiler....
-----------------------------
güzel analiz!..ben germen inancını adolfa tapmak diye biliyordum..bir zamanlar kiliselerdeki kitaplar yerine adolf un kavgam adlı eserinin konulması gündemdeydi..putlaştırılmıştı hitler!..