folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Gezegenler Neden Eğri Durur

Gezegenler Neden Eğri Durur

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı
    rebellisch bunu yazdı

durar mı durur mu ben oraya takıldım, manyetik merkez ağırlık merkezi farklı olduğundan diye sallıyorum

durur beyler.

test 1 2
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Güneş  bir düzlem olmadığı için güneşe dik ya da paralel olamları sözkonusu değildir gezegenlerin..

Dönüş eksenlerinin  yörünge düzlemi (ekliptik düzlem ) ile açısı sözkonusudur

Bu açı da her gezegenin tarihi oluşum süreci başındna geçenelrle alakalıdr..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    MaviEkran bunu yazdı
    rebellisch bunu yazdı

durar mı durur mu ben oraya takıldım, manyetik merkez ağırlık merkezi farklı olduğundan diye sallıyorum

Dünyaya gök taşı çarpmıştı, o çarpışma sonucunda Ay oluşmuştu, dünyada yamuk dönmeye başlamıştı diye hatırlıyorum ama üstünden çok zaman geçti yanlış da hatırlıyor olabilirim. Belki Arşimed çubuğuyla dürtmüş de olabilir.

Ay dünyadan daha yaşlı ve dünyanın yöründesine sonradan katıldığı,zaten dünyanın uydusu olmak için çok büyük(yaklaşık 1/4) ve yakın olduğunu okumuştum.

Hakkaten güzel soruymuş,Az olsa ne olur çok olsa ne olur olmasa ne olur u öğrettiler ancak neden oluru öğretmediler :)

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

Güneş  bir düzlem olmadığı için güneşe dik ya da paralel olamları sözkonusu değildir gezegenlerin..

Dönüş eksenlerinin  yörünge düzlemi (ekliptik düzlem ) ile açısı sözkonusudur

Bu açı da her gezegenin tarihi oluşum süreci başındna geçenelrle alakalıdr..

eminim öyledir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

http://tr.wikipedia.org/wiki/Eksen_e%C4%9Fikli%C4%9Fi

edit: verilmiş.

Hybris tarafından 04/Oca/14 14:34 tarihinde düzenlenmiştir

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
Toplam Hit: 2956 Toplam Mesaj: 16