Ghost Alamıyorum Sata Hard Disk
-
Narkoz Kardeşim, Senin sorunun Çözümü şudur, şu şekilde anlatiyim, Şimdi Xp sp2 Kullanıyorsun D sürücüsünde tuttuğn daha önce aldığın Ghost Çalışmıyor. Ghost yapacam diyorsun ama Ghost Boot etmediği için yapamıyorsun.
Hocam Öncelikle Sistemine Ghostun 2003 ünü krman gerekiyor, onu kurduktan sonra Sp2 üzerinden Yedekten yüklenecek kısmı göster, ardından Yüklenecek Sürücüyü seç ve başlat sistemin yeniden başlatılacak o esnada yeniden başlarken Ghostun Xp Boot Bilgisi ataması sonucu sorunsuz bir şekilde Ghost başlayacaktır. Burada Xp Sistem İle birlikte kullanmaktan bahsettim. Mutlak surette sen bu şekilde yapmamışsındır o yüzden başarısız Olmuşsundur.
Şimdi Benim Elimde 10 Adet Makine vardı, artı bir ana makine. Bir numaralı makineyi önce Kurdum, sonra Ghost2003 Programını kurarak Ghost yedekledim. Bu Ghost Yedeği Anakart ve sistem yapısı tamamen farklı ana makineye aktardım. Bir numara makine zaten Kurulmuş olduğundan Ghost uygulamam gerekmedi.
Olay Şu şekilde Oldu Diğer 9 Harddisk Sıfır olduklarından TEMEL Disk yapılandırması yoktu, Bunu sağlamak için harddiskleri tek tek tabi her defasında Ana makine yeniden başlatıldı, Ana Makineye takarak Bilgisayarımdan Yönetten, Disk Yönetiminden Format işlemlerini Ve Diskin tümünjü TEMEL Disk yapılandır olarak ayarladıktan sonra, Tüm harddiskler hazırlandıktan sonra, Ana Makineye Ghost 2003 Krarak Yine Tek Tek Harddiskleri Takarak, Bu Sefer Ghost Yedekten Harddiskleri Doldurmaya başladım, Sonuç Operasyon başarılı. Her hangi bir Ghost Sistemine kurarak vede her hangi bir Boot sistemine ihtiyacın olmadan Harika bir şekilde Ghostlama işlemini gerçekleştirebilirsin. Umarım yeterlidir Bu sefer gayet Geniş anlattım konuyu.
-
bu sitede resimli anlatmışlar kardeş bu şekilde yapsam olurmu kardeş.
http://www.bilgiportal.com/v1/idx/38/676/Yazlm/makale/Ghost-2003-Anlatm-ve--Disket-Oluturucusu.html
-
Ghost 2003 Kullan Sen dediğimden Şaşma, Orada Anlatılan Vakti zamanında benim işimi görmemişti, İki Günümü heder etmişti, Sadece Dediklerimi yap yeter üşenmenede gerek yok iş kolay. Ghost 2003 Bulamadınsa Bildir Yükliyim Veriyim sana.
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------
Ghost 2003 Kullan Sen dediğimden Şaşma, Orada Anlatılan Vakti zamanında benim işimi görmemişti, İki Günümü heder etmişti, Sadece Dediklerimi yap yeter üşenmenede gerek yok iş kolay. Ghost 2003 Bulamadınsa Bildir Yükliyim Veriyim sana.
-----------------------------
valla çok makbule geçer kardeş. -
Peki Senin için Direk Link olarak Yükledim, Buradan indirebilirsin. Yinede takılırsan Bildir Yardım etme hususunda Üşenmem asla. ;)
-
Program dos ekranından bootable olmaz. Cd takılınca oluyor.Çalışma prensibi şudur; Programı cd ye iso formatında yazdırıyorsunuzSonra cd yi takıp programı buradan kuruyorsunuz. seriali kullanıp etkinleştiriyorsunuzProgram size soruyor geri yükleme noktası oluşturayım mı diyeSiz windowsun yüklü olduğu (harddiskte partisyon varsa) bölümü seçip geri yükleme noktası oluşturuyorsunuz. Programda zaman çizelgeside bulunmakta buna göre belirli aralıklarla farklı geri yükleme noktaları oluşturabilir. İşlem tamamlandı. Şimdi dilerseniz bilgisayara kurulu olan program vasıtası ile bilgisayarı önceki zamana geri yükleyebilirsiniz.En önemli bootable özellikği ise bundan sonra başlıyor.Sisteminiz çöktü açılmıyor devamli siyah veya mavi ekran diyelim.Bu durumda Programı yüklediğiniz cd yi takıyorsunuz . Buradan dosa ulaşıyor ve oluşturduğunuz geriyükleme nuoktasına bilgisayarı alabiliyorsunuz.Önemli : Eğer programı bilgisayara kurup geri yükleme noktası oluşturmazsanız. Cd hiç bir işe yaramayacaktır.-----------------
olduğu gibi alıntıdır okumadım bile (ilk cümlesi dışında)
sanırım konu ile ilgili
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------Peki Senin için Direk Link olarak Yükledim, Buradan indirebilirsin. Yinede takılırsan Bildir Yardım etme hususunda Üşenmem asla. ;)
www.hasretgecesi.net/programlar/Symantec_Ghost_2003.rar
-----------------------------kardeş yine başını ağrıttım.. yükledim şimdi bundan sonra ne yapacağım.

-
Narkoz Kardeş Estafurulla Başım ağrımaz Canım.
İşin görülsün mutlu olurum bilakis, şimdi sen tek bilgisyarda bu işlemi yapacaksın sanırım, o açıdan işin zor değil, yapman gereken resimde de gösterdiğin gibi, Backup kısmını kullanarak yeni bir yedek almandır, eski yedekte sorun olabileceğini var sayarsak yeni bir yedeği Backup' tan almanda fayda vardır.
Şimdi yedeğini aldın sayalım, Aldığın yedeği korunaklı bir cd ortamınada aktarabilme şansın var, yedeği iyi koruman gerekliliğinden bahsediyorum, örneğin ben yedeği deep freeze korumalı bir alanda korumaktayım. çünkü yarın bir gün yedeğim var diye güvenerek gezinirken yedeğininde çeşitli bilgisayar programlarından etkilenme olasılığı yüksektir. Yedeğin bozulmuşsa o yedekten yükleme yapamazsın bu çok kez başıma geldi.
Yedeğini sağlıklı bir şekilde aldın, Restore ile yedeğin bulunduğu yeri ve dosyayı gösterdikten sonra yüklenecek partitionuda seçtikten sonra artık işi Ghosta bırakma zamanı geldi demektir, arkana yaslan bilgisayar resetlensin Ghost otomatik olaral başlasın yüklemeye, aldığın yedeğin boyutuna bağlı olarak 10 dakika ile bir saat arasında işlemi bitirip sana bilgisayarı açar.
Dikkat : Yedek alırken Deep Freeze gibi programların bilgisayarda yüklü olmamasına dikkat etmelisin.