Gitar Çalmayı Öğrenmek Zor Mudur ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Erkek

ben konu açacaktım iyi olmuş, daha ilk defa elime müzik aleti dokandı, sağlam bi klasik gitar varda 0dan öğrenebileceğim iyi bi kaynak arıyorum muritler, nette baktımda çoğu çöp

PlayForFree tarafından 27/Şub/13 23:51 tarihinde düzenlenmiştir

profesyonel kahveci?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

çok çöp var internette ak, aldım elime gitarı vurdum mal mal başlarda, tab okumayı öğrendim, tablara baktım çaldım, akorları öğrendim onlara bakıp çaldım falan. ama kursa gitsem bunları 1 ayda belki 2 ayda, siksen 3 ayda öğrenirdim, ben 1 senede öğrendim.

=)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

birkaç basit tab-akor öğren,

şarkılara akorlar çalarak eşlik etmeyi öğren,

yavaştan arkadaşlar arasında çal-söyle,

baktın giriş aşamasını geçtin, biraz armoni öğren, do majör gamını öğrensen şimdilik yeter,

şu ana kadar bir çok şey öğrendin, bundan sonrası sana kalmış.

bu yazdıklarımı azimli ve yetenekli arkadaşlar 2-3 ayda öğrenebilir. olmadı 6 ay - 1 seneye kadar baya deneyim elde edip, pekiştirmiş olursunuz.

abiler mutlaka akortlu gitarla çalışın. ilk zamanlarda siz akort yapamayabilirsiniz, doğaldır ben halen tam olarak yapamıyorum, akor etmek için bilgisayar ya da ayrı akort cihazları (tuner lar) kullanın.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabuyucu
    karabuyucu's avatar
    Erkek

http://www.gitardersivideo.net/12-dersleri-indir/6916-selim-isik-gitar-dersleri-tek-paket-torrent.html 

Buyrun hocalar bu hepinizin işini görür. :)

Ölüme ve karanlığa baktığımızda korktuğumuz şey bilinmezliktir, başka bir şey değil. Düşler dünyasına dalıp gerçek dünyayı yaşamayı unutmak doğru değildir, unutma bunu…
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek

hocam gitar öğrenmeyi zor veya kolay diye sınıflandıramazsın yapman gereken tek şey düzenli pratik ve tekrar ne kadar sürecek dersen bir süresi yok bunun sebebi hem senin yatkınlığına hem de bu olayın bir sonu olmamasına bağlıdır ne kadar iyi olursan ol daha iyileri var olacağı için tatmin olmayıp daha iyi çalmaya çalışacaksın ve kendini sürekli gelişim halinde tutacaksın bir şeyi öğrendikten sonra (gerçek anlamda öğrendikten sonra tabi) daha zor şeyleri öğrenmeye kasacaksın  işte o zaman gerçek bir gitarist olabilirsin tabi istediğin buysa :)

hangi tip gitardan başladığının hiç bir önemi yok ama tavsiyem klasiktir çünkü hem maddi sıkıntı yaratmaz ilk başta ve klasiğe göre kendini eğitirsen klasiğin tuşesi diğerlerine göre daha sert olduğundan (tel tansiyonuna göre değişkenlik gösterebilir bu elbet klavye yapısınıa göre de tabi) parmakların daha kuvvetli olur ve elektro gitara geçtiğin zaman çok daha rahat edersin. çalışırken önerim her zaman metronom kullan ve kromatik egzersizleri kesinlikle ve kesinlikte çok iyi çalış yağ gibi ve seri olana kadar.

not: sağ ve sol elde ağrılar sol el parmaklarında su toplamalar nasırlaşmalar ve hatta kötü tırnak kesimi sonucunda kanamalar normaldir gözün korkmasın 

yolculuğunda başarılar şimdiden :)

om mani padme hum
Toplam Hit: 12661 Toplam Mesaj: 16