Gitarlar Nasıl Boyanır?
-
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam kesınlıkle tavsıye etmıyorum (tecrube ıle sabıttır) yurttayeken bızım arkadas aynısnı dedı odada 3 kısıyız sen zımparalarasın ben boyarın otekı vernıkler ne gerekvar para vermeye dedık! arkadas bır guzel ınce zımpara ıle zımparaladı! gıttık ahsaplar ıcın ozel sprey boylardan vardı onlardan aldık aynı sekılde vernıklerden! neyse 2 kat boya atım 1 gun arayla (sıyah) ustune beyazla hos ıslemeler yaptık. sonra 2 kat vernık attık! gıtarı gorenlerın gotu dusuyordu. ama planda olmayan bırsey cıktı :) sesı bozulmustu akortla bıle duzelmıyordu :) meyer bız boyayadı vernıktı derken kasanın kalınlıgı degsımıs buda sesı bozuyormus gıtar aradasın evın kosede duruyormus goren harıka dıyor ama ses yok :) su butler bıtsın ıstersen resımlerımızı taratır yollarım.
-----------------------------ilgilendiğin için teşekkür ederim taratıp yollarsan inan çok makbule geçer... sesin gitmesi çokta umrumda değil aslında.. tabii seste sağlam kalırsa iyi olurda benim amacım birazda dekorasyon..anlatabildimmi.. yani çalıncak gibiyse çalarım ama olmazsada duvara asarım.. boyaların maliyeti hakkında falan bi bilgin varmı?
-
boyayı yekpare yapman gerekir prüzüsüz olması için. Bunun içinde tabanca olması lazım.
hadi tabancayı buldun diyelim, tabanca kullanmak maharet ister. Usta boyaılar bile zorlanır.
Anlıyormusun demek istediğimi?
Lake dediğimiz boya tabancayla yapılır fırçayla olmaz. İz bırakır fırça. İz bırakmaması için ince sürmen lazım.
Bu sefer kapatıcı olmaz.
Hadi her şeyi bir kenara bırakalım. Boya yüzeydeki engebeyi, deformasyonu anında belli eder
bu da gitarını çok pis gösterir. Bana kalırsa vernikten şaşma. Ha tabi eskiden vernikli ise. Vernikli değilde boyalı ise
o zman macun tamiri falan olacak iş uzun ve prof işidir. Sen zorlanabilirsin.
-----------------------------TuğrulBaba gerçekten çok değerli bilgiler verdin..çok teşekkür ederim...ben o işi babamın bi UD yapımcısı arkadaşı var onunla halletmeyi düşünüyorum..ama yapabilirmi bi sormam lazım