Gittigidiyor Kapanıyor! Bir Devi Uğurluyoruz.
-
Amazon'un Prime servisi çok iyi. 8 lira aylık üyelik alıyorsun ondan sonra 5 liralık bir ürün bile alsan 12 saate kapında. Üstelik kutu sağlam geliyor. Diğer kargo firmaları paketin üstünde tepiniyor resmen.
Prime üyelik ilk çıktığında dolar 8 liraydı. Amazon TR'de 1 dolarak endeksledik demişti. Günümüzde dolar iki katına çıktı ama hala 8 lira. Amazon şuan sembolik bir ücret alıyor yani.
Hepsiburada'da önceden moto kuryeyle 12 saate teslimat yapıyordu ama sonradan kaldırdılar. Birde artık telefon bile alsanız kargo ücreti kesiyor.
Amazon emin olun şuan tüm gücüyle TR pazarına girmedi. Girerse kasiyersiz marketlerinide getirecek. Hem bakkal tarzı ufak hemde büyük market tarzı marketleri var. Market içerisindeki yüzlerce kamera sizi anlık takip ediyor.
-
Getir N11 bağlantısını anlamadım gitti. Bu Getir'i kuran adam zaten gittigidiyor'un 3 kurucusundan biri hatta fikir babası. Ulan gitti gidiyor gibi bir site yapmışsın. Exit verip ebay'a satmışsın. Yapsana türkiyede bir ortaklık. Ölmüş N11'in peşine düşmek nedir.
Bu arada getir alanını iyice genişletti. Getirbitaksi'den sonra Getirbiiş diye iş bulma-eleman bulma hizmetisağlıyor
-
Amazon ABD deki depolarina isci bulamayacak diyorlar 2024 e kadar.
https://www.vox.com/recode/23170900/leaked-amazon-memo-warehouses-hiring-shortage
-
dhmm bunu yazdı
https://www.vox.com/recode/23170900/leaked-amazon-memo-warehouses-hiring-shortage
Amazon eleman konusunda çok acımasız diye okumuştum yabancı sitelerde. Elemanlara tuvalet izni bile vermiyorlarmış. Mesai saatinde sadece 30 dakika mola veriliyormuş. 30 dakikada eleman yemek mi yesin yoksa tuvalete mi gitsin ? O yüzden çalışanlar ufak tuvaletleri gelince pet şişelere işiyorlarmış.
ABD gibi refah seviyesi yüksek bir ülkedede normal olarak kimse böyle tempolu bir işte çalışmak istemiyor.
-
mkyb bunu yazdıdhmm bunu yazdı
Amazon eleman konusunda çok acımasız diye okumuştum yabancı sitelerde. Elemanlara tuvalet izni bile vermiyorlarmış. Mesai saatinde sadece 30 dakika mola veriliyormuş. 30 dakikada eleman yemek mi yesin yoksa tuvalete mi gitsin ? O yüzden çalışanlar ufak tuvaletleri gelince pet şişelere işiyorlarmış.
ABD gibi refah seviyesi yüksek bir ülkedede normal olarak kimse böyle tempolu bir işte çalışmak istemiyor.
Bu seneden daha kalsin hocam eger oyleyse. Toplum olarak bazi insanlarin kole gibi calismasi icin gelisiyoruz....
Senede 20 gun izin yok, Oylesine isten cikarmalar, gunde 12 saatler fln..
-
Bu arada Gittigidiyor'u son zamanlarda kullananlar azalmıştı ama zarar ettiğini, boşa çalıştığını düşünmüyorum. Sadece elde edilen gelir Ebay gibi dev bir firma için çok komik rakamdı muhtemelen. Adamlar bu yüzden satmakla bile uğraşmıyor direk tüm yatırımları çöpe atıp kapatıyor siteyi.
TL'nin şuandaki gücü Türkiye'ye girmek isteyen firmalar içinde büyük bir engel, zira bir global firma Türkiyede çok iyi kar elde etse bile kazancı kur hesabı sonrasi diğer ülkelerde elde ettigi kara göre çok düşük kalıyor.
Diğer bir yönden pazarı kaptırmamak gibi bir derdi de yok. Zira Türkiye'yi öyle bir gözden çıkarmışlar ki adeta yok sayıyorlar.Bir kaç seneye Apple'da çekilir gider. Bir iPhone olmuş 25-30 bin lira. Şuan eldeki iPhonelar eskisirse yeni çıkacak 14'leri almaya herkesin gücü yetmez. iPhone eskisi gibi zengin telefonu oldu.
-
mkyb bunu yazdı
Bu arada Gittigidiyor'u son zamanlarda kullananlar azalmıştı ama zarar ettiğini, boşa çalıştığını düşünmüyorum. Sadece elde edilen gelir Ebay gibi dev bir firma için çok komik rakamdı muhtemelen. Adamlar bu yüzden satmakla bile uğraşmıyor direk tüm yatırımları çöpe atıp kapatıyor siteyi.
TL'nin şuandaki gücü Türkiye'ye girmek isteyen firmalar içinde büyük bir engel, zira bir global firma Türkiyede çok iyi kar elde etse bile kazancı kur hesabı sonrasi diğer ülkelerde elde ettigi kara göre çok düşük kalıyor.
Diğer bir yönden pazarı kaptırmamak gibi bir derdi de yok. Zira Türkiye'yi öyle bir gözden çıkarmışlar ki adeta yok sayıyorlar.Bir kaç seneye Apple'da çekilir gider. Bir iPhone olmuş 25-30 bin lira. Şuan eldeki iPhonelar eskisirse yeni çıkacak 14'leri almaya herkesin gücü yetmez. iPhone eskisi gibi zengin telefonu oldu.
Yanlış anlama hocam, meraktan soruyorum.
Senin mantığınla Amazon niye Türkiye pazarında?
Ya da Alibaba?
Türkiye'ye acıyorlar mı
-
nasılsa sektörün lideriyiz diyip satıcıları sömürdüler satıcılarda kar edemeyince gittigidiyoru bırakıp rakiplere yöneldirler buda gittigidiyroun sonunu getirdi
-
Benim de söyleyeceklerim var bu konuda.
GG asla bir ebay uzantısı gibi davranmadı, ekip berbattı ve jenerik bir hizmet sunamadılar. Sosyal medya entegrasyonu çok kötüydü. Listeme oranları fazla olmakla beraber, satıcılardan aldığı oran da cukka büyüklüğündeydi.
ebay'in ana mantığı her şeyi satıyor olabilmenizdi. Türkiye'de bu konuyu yanlış anlamış olanlar yüzünden kullanılmış ürün, kullanılmamış ürünün %5 oranında bir indirimle satılıyordu, haliyle bir dayanağı kalmadı.
n11 ve Trendyol bazı gelişmeler getirdiler, a ürününü aratınca sayfalarca aynı ürünü satan satıcı yerine farklı satıcı ilanları ile tek başlıkta topladılar. Dolayısıyla günümüz kullanıcı tercihlerine dayalı bir sistem oluşturuldu.
GG ne hikmetse, bir yabancı kaldı sektöre. Ağır ve hantaldı.
Türkiye'nin belli başlı ticaret kısıtlamaları yüzünden de ayağa kalkamadılar, emekler vaziyette dizlerinin üstünde kaldı siste.
Diyeceğim o ki son söz olarak, açıldığından beri aktif olarak kullanıyorum. Ürün iade, müşteri yorumları ve diğer bazı konularda hiç işime yaramadı. Jenerik ürün de satmadıkları için tercihim hep Trendyol ve n11'den yana oldu.
Alışveriş listemde öncelikle şöyle yapıyorum;
Amazon - n11 - Trendyol - HepsiBurada - GG...
Güle Güle Gitti Gidiyor...
-
Her ne kadar yabancı sermaye olsa da bir anlamda burada faaliyet gösteren ve istihdam sağlayan bir şirketi daha kaybetti bu ülke. Üstelik marka değeri de olan.
Şimdi yok yapamadılar, yok beceremediler gibi gereksiz yorumlar da olacaktır ama günün sonunda gerçek olan demokrasinin ve hukukun olmadığı güvenilmez bir ülkeden kaynaklı böyle bir ciddi karar alınmış olmasını değiştirmez.
Sıradaki şirketleri beklemeye devam...