Gizlenebilecek Boyutlarda Bilgisayar Ariyorum
-
merhabalar
okulumun internetinden safariBooks, ebrary vb sitelere girip diledigimce kitap okuyabiliyorum. bari bunu disariya acayim bi hayrim dokunsun diye dusunuyorum. belki reklam falan derken biseyler gelir
icine linux kurup saga sola zulalayabilecegim bilgisayar onerilerinize acigim, icine linux kurup kutuphanede kimseciklerin bakmadigi yerlere falan saklamayi planliyorum.
akliniza direk raspberry pi gelicektir ama o aletin performansi cok dusuk. ucuz bi netbook dusundum ama netbooklara guvenmiyorum uzun sure calistiklarinda sorun cikarirlar gibime geliyo (cikarirlarmi ? )
yapacagim seyse bu zulaladigim alete linux kurucam, kendi vps ime bagliycam vpn le. sonra bi websitesi acip kendi vpn im uzerinden ebrary.com u falan millete sunucam, bildigimiz proxy olucak
-
kütüphanenden proxy istemeyi düşündün mü hiç hocam?
-
hoca sen harbi kaşınıyorsun :)
biz bile kendi ağımızdan science direct kastığımızda yani okulun bana verdiği proxy ile girip aşırı yayın kasınca "yetti artık siktir git yarın gel " diye tepki verebiliyorken üniversitede böyle bişeyi yaparsan anlarlar. Ve seni de bulurlar emin ol. Yapma site aç de ki istediğiniz yayınları yazın size vereyim diye ama ağı paylaşma çok pis göte gelirsin siciline bile işlerler. Al ben sana vereyim yapılmışı var adam stanfor mit mis gibi üniversiteleri bile açmışlar burdan paralı olan yayınların linkini yapıştırıyorsun sana ücretsiz olarak indirtiyor buyur.
-
Raspberry pi ve benzeri sistemleri araştır derim kredi kartı büyüklüğünde arm tabanlı pc
-
Biraz daha iyi bişi arıyosan http://beagleboard.org/Products/BeagleBone%20Black
-
Hocam raspery pi nin 1 gb ram li olan modeli gayet güzel performans verir diye düşünüyorum
0x656e tarafından 01/Eki/13 16:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Birde suna bak istersen, performans icin iyi gibi gorunuyor...
alexelebek tarafından 01/Eki/13 16:55 tarihinde düzenlenmiştir -
alexelebek bunu yazdı
bu guzele benziyo ama @karakule nin dedikleri korkuttu, okuldan falan atarlarmi acaba boyle bi durumda ? yurtta dolaba falan koyarim amk nerden bulucaklar diycem de hangi access_pointten baglandigimi falan cozer bulurlar bi sekilde heralde :|
-
yolbulucu bunu yazdıalexelebek bunu yazdı
bu guzele benziyo ama @karakule nin dedikleri korkuttu, okuldan falan atarlarmi acaba boyle bi durumda ? yurtta dolaba falan koyarim amk nerden bulucaklar diycem de hangi access_pointten baglandigimi falan cozer bulurlar bi sekilde heralde :|
kardeş anca paylaşımı localden yaparsan ZOR bulurlar ama local haricinde yaparsan kesin bulurlar çünkü login olman lazım
-
Bir yerlerde acik hat vardir elbet, oraya kablosuz modem bagla. Disaridan aga erisirsin. Fiziksel konumda uygun olursa istedigini yap.
-
riskli iş hocam hiç bulaşma bence.