Gizli Kamera Çekimi Hukuki Tavsiye
-
Merhaba,
Şimdi ben bir devlet kurumunu gizli kamerayla çeksem ama kamuya açık tarafını sonra bunu elli kişiye izletsem sonrasında görüntüyü yok etsem, bu kişilerin şahitliğiyle ceza alır mıyım? Videoda kamu yararıda yok zararıda.
-
birinin izni dışında gizlice videosunu çeksen, ses kaydına alsan vs. birine izletsen de izletmesen de mahkemelerde delil teşkil etmezler. Çünkü elde ettiğin delil kendiliğinden hukuksuz elde edilmiş bir delil.
Bu kişilere videoyu izletmen ve onların şahitliğini de istemen işe yaramaz. Onların orada bulunmadığını kanıtlamalarıyla iş bitecektir. Ayrıca o kişileri yalan yere şahitlik etmeye ilişkin yaptırımlara maruz bırakabilirsin.
-
Ephesus bunu yazdı
birinin izni dışında gizlice videosunu çeksen, ses kaydına alsan vs. birine izletsen de izletmesen de mahkemelerde delil teşkil etmezler. Çünkü elde ettiğin delil kendiliğinden hukuksuz elde edilmiş bir delil.
Bu kişilere videoyu izletmen ve onların şahitliğini de istemen işe yaramaz. Onların orada bulunmadığını kanıtlamalarıyla iş bitecektir. Ayrıca o kişileri yalan yere şahitlik etmeye ilişkin yaptırımlara maruz bırakabilirsin.
o kişilerin şahitliğini istemiyor zaten, video yok oldukdan sonra o kişilerin 'Ben bu videoyu izledim' demesi yeterli olur mu demek istemiş sanırım
-
geçen öğretmenlerden birinin öğrencileri çekerken video filan polislik olmuş. Sonrasında görüntüler kaybolmuş adam ceza filan almıyor. 3 sne sonra polisler çıkıp diyor ki o video vardı biz izledik. Bayağı ceza almış.
Yine de araştırmak lazım
-
RotKerim bunu yazdıEphesus bunu yazdı
o kişilerin şahitliğini istemiyor zaten, video yok oldukdan sonra o kişilerin 'Ben bu videoyu izledim' demesi yeterli olur mu demek istemiş sanırım
sonuçta arkadaşın ceza almasını sağlayacak olan temel delil hukuksuz elde edilmiş bu nedenle şahitlerin de beyanlarının geçerli olmaması gerekir eğer gerçekten suçluysan dahi delil yokluğundan takip edilememen gerek ama bu anasını şaptımın ülkesinde hiçbir şey kanunda kitapta yazan gibi işlemediği için başına her şey gelebilir hocam.