Gizli Kamera Çekimi Hukuki Tavsiye

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Merhaba,

Şimdi ben bir devlet kurumunu gizli kamerayla çeksem ama kamuya açık tarafını sonra bunu elli kişiye izletsem sonrasında görüntüyü yok etsem, bu kişilerin şahitliğiyle ceza alır mıyım? Videoda kamu yararıda yok zararıda. 

tahribat.com a can feda
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

birinin izni dışında gizlice videosunu çeksen, ses kaydına alsan vs. birine izletsen de izletmesen de mahkemelerde delil teşkil etmezler. Çünkü elde ettiğin delil kendiliğinden hukuksuz elde edilmiş bir delil.

Bu kişilere videoyu izletmen ve onların şahitliğini de istemen işe yaramaz. Onların orada bulunmadığını kanıtlamalarıyla iş bitecektir. Ayrıca o kişileri yalan yere şahitlik etmeye ilişkin yaptırımlara maruz bırakabilirsin.

Avukat/Hukukçu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek
    Ephesus bunu yazdı

birinin izni dışında gizlice videosunu çeksen, ses kaydına alsan vs. birine izletsen de izletmesen de mahkemelerde delil teşkil etmezler. Çünkü elde ettiğin delil kendiliğinden hukuksuz elde edilmiş bir delil.

Bu kişilere videoyu izletmen ve onların şahitliğini de istemen işe yaramaz. Onların orada bulunmadığını kanıtlamalarıyla iş bitecektir. Ayrıca o kişileri yalan yere şahitlik etmeye ilişkin yaptırımlara maruz bırakabilirsin.

o kişilerin şahitliğini istemiyor zaten, video yok oldukdan sonra o kişilerin 'Ben bu videoyu izledim' demesi yeterli olur mu demek istemiş sanırım

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    q0x
    q0x's avatar
    Erkek

geçen öğretmenlerden birinin öğrencileri çekerken video filan polislik olmuş. Sonrasında görüntüler kaybolmuş adam ceza filan almıyor. 3 sne sonra polisler çıkıp diyor ki o video vardı biz izledik. Bayağı ceza almış.

Yine de araştırmak lazım

Fakirim, Fakirsin, Fakirler, Fakır da olabiliyorum arada ördeğe damacanaya bağlı Fakirler dedim orada çağrışım yaptı kafirler nerede ne yapıyor ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek
    RotKerim bunu yazdı
    Ephesus bunu yazdı

o kişilerin şahitliğini istemiyor zaten, video yok oldukdan sonra o kişilerin 'Ben bu videoyu izledim' demesi yeterli olur mu demek istemiş sanırım

sonuçta arkadaşın ceza almasını sağlayacak olan temel delil hukuksuz elde edilmiş bu nedenle şahitlerin de beyanlarının geçerli olmaması gerekir eğer gerçekten suçluysan dahi delil yokluğundan takip edilememen gerek ama bu anasını şaptımın ülkesinde hiçbir şey kanunda kitapta yazan gibi işlemediği için başına her şey gelebilir hocam.

Avukat/Hukukçu
Toplam Hit: 1416 Toplam Mesaj: 5