Gizli Klasörleri Göster.Seçeneği Kayboldu Yardım:
-
Arkadaşlar gizli klasörleri göster seçeneği kayboldu pc yi benden başka kullananlar da var neden kaynaklandı bilmiyorum ama önemli dosyalarım kayıp lütfen yardım
-
Bilgisayarına virüs bulaşmış.Güvenli kipte açtıktan sonra msconfig ile başlangıçta virüs olabilecek programların yanındaki işareti kaldır.Regedit'e gir.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]
Anahtarı altındaki CheckedValue değerini 1 yap.Sonra bilgisayarım'a gir.Sürücülere sakın çift tıklama.Üst taraftan klasör seçeneklerine tıkladıktan sonra sol taraftan tüm sürücülerine tek tek gir ve içlerindeki autorun.inf dosyasını sil.Autorun.inf den başla değişik isimlerde .cmd .bat .com .exe dosyalarını da silersen virüs tamamen temizlenmiş olur. -
aynen başlığı google a yaz, sana çözümü verecektir :W
-
bu işini görür bazı hocalar bilir bu sil.rar ı artık piyasada linkler kırık oluyo şimdi upload ettim alın arşivinize..
http://rapidshare.com/files/176020683/sil.rar.html
-
Araçlar da klasör seçenekleri kaybolmuş zaten.Ben actim güvenli kip te ama bir sürü .inf.Com.Exe.Bat uzantılı dosya var çoğu win32 de hepsini silecekmiyim
-
TxT bunu yazdı:
-----------------------------bu işini görür bazı hocalar bilir bu sil.rar ı artık piyasada linkler kırık oluyo şimdi upload ettim alın arşivinize..
-----------------------------ne işe yarar ?
-
C – D—E ayrı bi klasör halinde acılıyorsa ve gizli dosyaları göstermiyorsa
çalıştır> regedit> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL
bu kısımda sağ taraftan CheckedValue kısmını silin sonra yeniden aynı isimle Dword olarak ekleyin değer olarak da 1 girin.
Sonra araçlar klasör seçeneklerinden görünüm sekmesi altında göster deyin artık otomatik
olarak gösterme yapmayacaktır kendini..
editcan : @ DarkSkull vermiş ..
bu virüs belleklerden bulasıyor.. D- E felan ayrı pencerede acılıyor gizliler saklanıyor felan..
belleği takınca acmadan önce masaüstünde rar dosyası olustur onun içine gir Belleği sec içinde .com .bat .asd felan yabancı uzantıları sil.
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
TxT bunu yazdı:
-----------------------------bu işini görür bazı hocalar bilir bu sil.rar ı artık piyasada linkler kırık oluyo şimdi upload ettim alın arşivinize..
-----------------------------ne işe yarar ?
-----------------------------Bu dosya başta gizlilik problemini halletme bereaber Autorun.inf dosyasını kullanıp yayılan virüs sürümleri için temizleme paketidir.
BU UYGULAMA;
* bu adımlar autorun .inf virüslerine çözüm olacak
* Klasör seçeneklerndne "gizli dosyaları göster" özellğini seçip gizli klasörlerinizi görmenizi sağlayacak
* Sürücülere çift tıklama esnasında birlikte aç sorununu giderecek.Eyup YANIK'a ait bildiğim kadarıyla.. ben hep kullandım kullandırttım..
-
risk53 bunu yazdı:
-----------------------------
Araçlar da klasör seçenekleri kaybolmuş zaten.Ben actim güvenli kip te ama bir sürü .inf.Com.Exe.Bat uzantılı dosya var çoğu win32 de hepsini silecekmiyim
-----------------------------adam klasör seçenekleri kaybolmuş diyo :| gizliler gözükmüyo değil :S
editcan:aklıma gelen böle acdsee yada nero gibi browse özelliği olan bi prog. aç. onda dosyalarını kurtar. sonra bas formatı :W
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=gizli%20dosyalar&folderid=71009
buna bak istersen.. hemen hemen aynı sorun.. amvo virüsü yemişsin galiba..
-
Kaç gündür c++'la uğraşıyorum kafayı yedim klasör seçeneklerinin kaybolduğu gözümden kaçmış :) Regedit'i aç.
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer altında NoFolderOptions var onu silersen klasör seçenekleri gelecektir.Bunu da güvenli kipte yaparsan iyi olur.Hem d'de hem c'de olan (başka sürücü varsa onlarda da vardır) .cmd .bat .exe dosyalarını silebilirsin.Yanlış dosyaları silmekten korkuyorsan dosya isimlerini yaz hangilerini sileceğini söyleriz sana.