Global Mağzam (Amerikadan Kolay Alışveriş.. Oh Ne Rahat)
-
Nikoteen bunu yazdı
Bu olayın mantığı nedir alınan ürünün gümrüğe takılmaması değil bir kere o kesin gümrük özel bir sektör değil dostum Express kargoyla da gelse her türlü geçecek o gümrük kontrolünden buraya güvenip telefon Laptop gibi gümrük genel müdürlüğünün iç piyasa politikası gereği ekonomi bakanlığının, çooook zengin iş adamlarını ülkeye çekmek için ki kısaca marka diye bilir insanlar o şahısları, izniyle yasakladığı ürünleri getirmeye kalkmayın.
Bildiğim için söylüyorum vergisi dahil yine ucuza gelsede bir telefon xray cihazı başındaki görevlitarafından farkedilmedikçe sizin elinize ulaşamaz telefon telsiz bu ürünler YASAK vergisini ödeyin verelim falan denmeyecek direk yasak çünkü ggb nin sitesinden yasaklı ürünleri görebilirsiniz
benim düşündüğüm, daha önceden hiç alışveriş yapmadım ama teknoseyirde veya başka bir yerde bunlarla ilgili sorunları anlatan bir video vardı
ürünün eline geç ulaşmasını veya ürünün akibetinin ne olacağını kafaya takmamış olacaksın
birde shipping ücreti anladığım kadarıyla daha düşük ödemiş olacaksın
diye düşünüyorum ben.
şahsen ben amazondan bir kaç kitap almak istiyorum ama şimdi oraya girip güvenemiyorum hani başka şeyde çıkabilir :) nerden bileyim adres bilgisi falan, ürün ne olacak vs.
bu yöntemle aklımda sorun olmadan hallederim diye düşündüm. ama dediğim gibi bu konuyla ilgili tecrübe sahibi değilim, direk sipariş verince hiçbir sorun çıkmıyor belkide.
-
mRBerkay bunu yazdıcuneyd bunu yazdı
Ne gerek var ki böyle şeylere. Zaten aldığın ürün genelde direkt geliyor artık.
Kaldı ki bunlar yasal çerçevede yapıyor herşeyi. Telefon falan istesen getirmezler yani ;)
hocam adam yazmış koskocaman apple dan alışveriş yapın diye. apple dan bebek bezi mi sipariş edicem :D
ahah apple sadece telefon mu satıyo :) yasal sınırlar içinde telefon aksesuarlarını alabilirsin oradan, yasal sınırları da bi mürid yazmış önceki postlardan birinde.
-
10 yildir tum dunya icin olan bir sistem. New york box die ve hatta onunda saglayiciligini yapan firma vardi adi aklimda degil. 18 dolara her yere herseyi gonderiyordu. en az 7 8 yildir var olan bir sistem.
Cok cok sukur yarrabbime evden cikiyorum girdigim ilk marketten aldigim sutten ekmege kadar amerikadan :D.
-
mkyb bunu yazdı
İyide bazı kıl satıcılar hariç çoğu satıcı zaten Türkiye'ye gönderim yapıyor. ? Bir esprisini göremedim.
yıllardır sıteler mevcut bunu yapan amerikadaniste com borderlinx gibi servisler mevcut fakat fıyatları yuksek
-
suya sabuna dokunmuyorsunuz, ne adres ne gumruk ne kargo pound bilmem ne. ben bu isi 4 yildir yapiyorum. dogru duzgun para da almiyorum nankorler :)
-
mizahi bunu yazdı
suya sabuna dokunmuyorsunuz, ne adres ne gumruk ne kargo pound bilmem ne. ben bu isi 4 yildir yapiyorum. dogru duzgun para da almiyorum nankorler :)
Adam haklı beyler :)
-
Bazi urunler turkiye ye dogrudan kargolanmiyor maalesef. Ornegin Amazon'un kindle i turkiye ye dogrudan satisi yok. Haliyle ABD yada satis yapilan ulkelerden birisinin adresini girmezseniz ise yaramiyor. O nedenle o igib seyler icin ise yarar.