Golden Retriever
-
beyler bu cins hayvan köpek besleyen arkadaş varsa anlatsın ileride almayı düşünüyom. eğitimi kolaymı sevecen mi vs :D ben çok sevdim çok sevimli :D
-
Eğitimi kolayda güvenlik için falan yalan bi köpek =) Hırsızın üstüne atlar yalayıp durur, oyun oynamak ister. Ev içinde bakılabiliyoda gerçekte dışarısı köpeği. Gezmek çok istiyo, oyun çok istiyo=D
-
cok kolay egitildigini duymustum...sevimli de bi sey oluyo..gezdirip hatun yapmak istiyosan ii secim: )
-
çoğu insan dan akıllı o köpekler eğetim on üzerinden on.Akut Sivil savunma felan bu köpekleri kulalnıyolar eğitime çok çabuk cvp veriyolar
Hareketli, uysal, iyi huylu, duygulu ve sevimli bir köpektir. çocuklara, hatta bebeklere karşı çok sabırlı ve naziktir.
Sağlam ve güçlü, koku alma duyusu gelişmiştir. Bataklıkta avlanabilir. Avı bulur ve getirir. Toprakta ve suda gayet iyi çalışır. İyi huylu olduğu için insana eşlik eden köpek olarak da değerlidir ve aile hayatına uyum sağlar.
Bu cins muhtemelen 19. yüzyılın ortalarında İngiltere'yi ziyaret eden bir Rus sirkine mensup türü bilinmeyen altın tüylü köpeklerin bloodhound ile çifleştirilmesiyle geliştirilmiştir.
Golden Retriever'lar herşeye büyük bir tutkuyla yaklaşırlar ve tam anlamıyla "çok" köpektirler: "çok tüy, çok enerji, çok yemek ve çok sevgi...". Bu nedenle formda ve sağlıklı kalmasını istiyorsanız, Golden Retriever'ınızın yemeğini kendisinin ayarlamasını beklememeli, siz yemek miktarını kontrol etmelisiniz.
Golden Retriever'lar sevgi dolu, uslu ve zeki köpeklerdir. Kolaylıkla eğitilirler ve çocuklarla iken güvenilir ve naziktirler. Sadık, kendine güvenen, tatlı ve sahibini memnun etmeye hevesli bir ırktır. Aktif, güvenilir ve mükemmel bir aile köpeğidir. Golden Retriever itaat etmeye hazır yapısı nedeniyle itaat eğitimi onlarla çok keyifli geçer. Diğer hayvanlar dahil herkesle dost canlısı olduğundan ondan koruma görevi beklenmemelidir. Saldırganlık göstermemelerine rağmen Golden Retriever'lar gelen yabancıya havlayarak haber vererek iyi bekçilik edebilirler. İtaat yarışmalarında büyük başarı kazanmıştır.
İnsandan izole edildiğinde ya da uzun süre sevdiklerinden uzak tutulduğunda yaramazlık yapmaya başlar. çok hareketli ve ilgi isteyen köpeklerdir.vs vs ...
evde bakcaksan işte bi tüy dükme proplemi var
ama labladorlarda böyle bişi yok zaten aynı lar
Egzersiz İhtiyacı
Golden Retriever
Labrador Retriever
Enerji Seviyesi
Golden Retriever
Labrador Retriever
Taranma İhtiyacı
Golden Retriever
Labrador Retriever
Eğitilebilirlik