Gölge Boxu - Shadow Boxing
-
selam mürids.
arkadaşımın önerisi üzerine gölge boksuna başlamayı düşünüyorum, çok önce kickboks eğitimim vardı fakat pratik yok.
konu hakkında detay bilen, takip etmem gereken şeyler veya öğrenmem gereken şeyler hakkında bilgi verebilecek birileri var mı? araştırıyorum fakat elle tutulur bir şey bulamadım.
-
Kickboks eğitimi aldığım dönemde dünya şampiyonu Sadık Oflu hocam buradan saygılar :D
Gölge boksu yaptırırdı, bu daha çok alt kuşaklar için olurdu. Ama bunun ayrı bir spor dalı gibi nitelendirilmiş halini hiç duymadım.
Bizde ki acemi olanların zarar görmemesi, tekniklerin öğrenilmesi için fiziksel zahiyatı aza indirmek amaçlı bir pratik eğitim şekliydi.
Bende merak ettim konuyu takipteyim -
Hocam bildiğim birşey varsa o da; hızlı değil, uzata uzata yavaş yavaş yapmak. sonrasında hızlanırsın. Öncelikle hareketlere vücudun otursun. Tek bir yumruğu 3-5 snde yap. Tabi bunu yaparken tricklere dikkat etmen gerek ki doğru yapabilesin. Aynı yürümeden koşmamamak gibi.
Diğer türlü hızlı yapınca hırsa biniyor ve saçma salan el kol sallıyorsun
banneduser tarafından 25/Şub/21 08:18 tarihinde düzenlenmiştir -
EricNorthman'nın dediği gibi pratik bir eğitim şekli. Tabiri caizse hayalgücü antremanı. Detaylı bilgiye ulaşamamanın sebebi bu olabilir. Muhtemelen standart bir kalıbı yok.
Aklıma ilk gelen şey :
-
Lan avatarı görünce ben mi açtım konuyu dedim :D
Eve gidince yazayım.
-
Gölge boksu güzeldir ama kendini sırf gölge boksu ile sınırlandırma. Gölge boksu sadece idmanda yapılan bir antrenman çeşididir. Sürekli yaparsan çok çabuk sürede sıkılır ve yapasın gelmez muhtemelen.
Boksu öğrenmenin en iyi yolu model ve sparring yöntemleridir ama buna imkanın yok ise evde yapacağım diyorsan kum torbasını da deneyebilirsin. Gölge boksunda kendini iyi izlemek, ayak oyunlarına iyice alıştırmak ve yavaştan hızlıya doğru gitmen gerekiyor. İlk başlarda yavaş yapa yapa ufak ufak teknikleri oturtup sonrasında oturdukça yumrukların hızlanması gerekiyor. Ama yapmışken tekme de çalışabilirsen güzel olur.
-
EricNorthman bunu yazdı
Kickboks eğitimi aldığım dönemde dünya şampiyonu Sadık Oflu hocam buradan saygılar :D
Gölge boksu yaptırırdı, bu daha çok alt kuşaklar için olurdu. Ama bunun ayrı bir spor dalı gibi nitelendirilmiş halini hiç duymadım.
Bizde ki acemi olanların zarar görmemesi, tekniklerin öğrenilmesi için fiziksel zahiyatı aza indirmek amaçlı bir pratik eğitim şekliydi.
Bende merak ettim konuyu takipteyimHer gün lanet olası hastanedeyim, yoruldum artık ve çok çabuk yorulmaya devam ediyorum. Spor salonları riskli o yüzden evde yapabileceğim bir şeyler hakkında muhabbet ederken arkadaş söyledi. İlgili oldum açıkcası ben de. (:
banneduser bunu yazdıHocam bildiğim birşey varsa o da; hızlı değil, uzata uzata yavaş yavaş yapmak. sonrasında hızlanırsın. Öncelikle hareketlere vücudun otursun. Tek bir yumruğu 3-5 snde yap. Tabi bunu yaparken tricklere dikkat etmen gerek ki doğru yapabilesin. Aynı yürümeden koşmamamak gibi.
Diğer türlü hızlı yapınca hırsa biniyor ve saçma salan el kol sallıyorsun
Evet okuduğum veya izlediğim videolarda herkes yavaş yavaş yapmanın öneminden bahsediyor. Acele giden ecele gidermiş. Teşekkürler hocam.
hypnot1c bunu yazdıEricNorthman'nın dediği gibi pratik bir eğitim şekli. Tabiri caizse hayalgücü antremanı. Detaylı bilgiye ulaşamamanın sebebi bu olabilir. Muhtemelen standart bir kalıbı yok.
Aklıma ilk gelen şey :
Hocam aman anime fobim var benim ahaha :D Evet olabilir, doğru hiç böyle düşünmemiştim. Klasik kick boks ısınmalarından başlayabilirim diye düşündüm.
u235 bunu yazdıLan avatarı görünce ben mi açtım konuyu dedim :D
Eve gidince yazayım.
ahaha :D tamam hocam bekliyorum.
Telekinesis bunu yazdıGölge boksu güzeldir ama kendini sırf gölge boksu ile sınırlandırma. Gölge boksu sadece idmanda yapılan bir antrenman çeşididir. Sürekli yaparsan çok çabuk sürede sıkılır ve yapasın gelmez muhtemelen.
Boksu öğrenmenin en iyi yolu model ve sparring yöntemleridir ama buna imkanın yok ise evde yapacağım diyorsan kum torbasını da deneyebilirsin. Gölge boksunda kendini iyi izlemek, ayak oyunlarına iyice alıştırmak ve yavaştan hızlıya doğru gitmen gerekiyor. İlk başlarda yavaş yapa yapa ufak ufak teknikleri oturtup sonrasında oturdukça yumrukların hızlanması gerekiyor. Ama yapmışken tekme de çalışabilirsen güzel olur.
hocam imkanım var aslında. küçükken biraz eğitim aldım o zaman hocam olan Yasin Uğurlu şu an Türkiye Kickboks Baş Antrenörü. Ben gitmediğim zamanlar mahallede her yakaladığında döve döve içeri sokardı beni :D ama işte futbol klübü, internet kafe falan derken her şeyi bıraktım geride kalan tek şey İnternet kafe oldu :D Çok fazla bilgim olmadığı için arkadaşımın yönlendirmesiyle oldu aslında. Kum torbası düşünüyorum fakat tavan kaldırır mı kaldırmaz mı o konuda muallaktayım, onun bir ön çalışmasını yapacağım öncelikle. Tekme denerim fakat ayağımı ne denli çok kullanabilirim bilmiyorum. derin intra venöz yetmezlik diye bir teşhis konuldu, iki defa ameliyat oldum ayaklarımdan. kısacası pis kan kalbime tam olarak gitmiyor çünkü kanı yukarıya atan kaldıraçların (pinball oyunundaki kollar gibi düşün) birisi bozuk bu da damarlarda şişme yapıyor gidemediği için. varis gibi düşün ama daha büyüğü ve kalını.
-
.... Tekme denerim fakat ayağımı ne denli çok kullanabilirim bilmiyorum. derin intra venöz yetmezlik diye bir teşhis konuldu, iki defa ameliyat oldum ayaklarımdan. kısacası pis kan kalbime tam olarak gitmiyor çünkü kanı yukarıya atan kaldıraçların (pinball oyunundaki kollar gibi düşün) birisi bozuk bu da damarlarda şişme yapıyor gidemediği için. varis gibi düşün ama daha büyüğü ve kalını.
kondisyon bisikleti önerdiler mi? bacak kasları çalıştığında Ven'deki kan dönüşünü sağlaması lazım, kapaklar işlev görmese de.
RitmFarbRacourci tarafından 25/Şub/21 12:10 tarihinde düzenlenmiştir -
Yürüyüş ve bisiklet önerdiler hocam sadece. 4 yaşımdan 24 yaşıma kadar bisikletin üstünden hiç inmedim, son bir kaza yaptım ondan sonra sattım bisikleti. Arada sırada yürüyordum uzun mesafeler veya eski çalıştığım hastanede ay/gün ortalama 28K adım atıyordum yani iyiydi o zamanlar ama şimdi pandemiden dolayı çok fazla imkanım kalmıyor. Yine şişmeye başladı, bakım zamanım geldi (: