folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Google 12000 Çalışanı İşten Çıkaracak.



Google 12000 Çalışanı İşten Çıkaracak.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek

    Ne AI'i dostlar ABD'de resesyon var. Butun tech firmalari isten cikariyor su aralar. Bankalar ama hala cayir cayir eleman aliyor. Korona doneminin ekmegini bu tech firmalari yedi. Simdi de normale donen hatta kotu ekonomida ustlerindeki yukten calisan eksilterek kurtuluyorlar.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ste1n
    ste1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    sandman bunu yazdı

    AI'la felan alakası yok, biraz ekonomi ve big tech haberlerini takip ediyorsanız zaten çok uzun zamandır dotcom bubble gibi bir şey bekleniyordu. Teknoloji firmaları son 10 yılda aşırı yüksek değerlemeler(x10 gibi) değerleniyor ve zarar etseler bile sürekli hisse satarak, yatırımcı bularak büyüyebiliyordu. Özellikle büyük ölçüde para kaybedip zararına iş yapalım ama sektörde tekel olalım kafası(https://hbr.org/2016/04/blitzscaling) sektörün içine etmiş durumda. 

    Doğal olarak bu hızla büyüme ve zararına işler şu anda paranın değerli olduğu ve global kriz ortamında yatırımcı çekemiyor. AirBnB ve spotify zaten çok uzun zamandır gidici gözüyle bakılıyor, twitter 10 küsür yılda sadece 2 kere kar elde etmiş onun haricinde paso zarar.

    Meta, Google, MS gibi firmaları da tek bir şirket gibi düşünmeyin; bunların içinde belki 50-60 küçük şirket veya grup var. Microsoft'u düşünün işletim sistemi tamamen ayrı bir grup bunların satışı, karları, geliştiricileri ayrı Azure ayrı, xbox ayrı. Bu projelerden bir veya bir kaçı artık şirket için külfet olmaya başlayınca ve yukarda saydığım durumlarda olunca şirketler kangrenli kısımları kesmeye başlıyor.

     Bunun haricinde Faang şirketlerinin kendi sikko organizasyon büyüme stratejilerinden dolayı bir anda herkes engineering manager, senior director felan oldu. Doğal olarak bu adamlar kendi altlarını sırf kalabalık gözüksün diye tonla adamla doldurdular. Para varken sorgulanmayan kadrolar bugün sorgulanmaya başladı. 

    Özetle büyük teknoloji şirketlerinin ve unicorn diye tabir edilen startupların küçülecekleri bayadır öngörülüyordu. Tek yapmanız gereken milletin sürekli örnek verdiği spotify, airbnb, twitter gibi şirketlerin bilançolarına bakın durumu anlarsınız.

    Aynen katılıyorum. Fed in faizleri arttırmasının katkısı da baya büyük. 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emirhan-exp
    emirhan-exp's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ocak/2010
    Erkek

    O kadar çalışanı mı varmış

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2006
    Erkek

    + olarak bu şirketlere IT tarafı dışında plaza kızı beyaz yakalı çok iş yapmayan bir sürü insan aldılar. günde 2 saat çalışan, uzun uzun toplantılar yapan sonra da gidip videolar paylaşan kişiler. tamamen gereksiz değiller sadece iş yükleri az ve sayıları fazla. İş tanımları da hep bilmem ne specialist falan oluyor :D 

    angels_demos tarafından 24/Oca/23 12:58 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2708 Toplam Mesaj: 25
google