folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Google, 71 Milyon Liralık Vergiden Kaçamadı



Google, 71 Milyon Liralık Vergiden Kaçamadı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    maliye kasmasin 22 agustosta turkiye interneti kapatiyor nasil olsa :p


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    google yoksa yandex var yandex yoksa bing var unutmayın arkadaslar her yangının sondugu bır yer vardır.... cCc Maliye Siker cCc


    delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    ottomanmurat bunu yazdı:
    -----------------------------

    iret Senin Düşüncen Yanlış Sen Şirketsin Google ye Reklam Veriyorsun Diyelim 2000 Dolar Sen Bunu Kredi Kartın ile Çekiyorsun Bu Amerikada Diyelim Google

    Adam 2000 Dolari Alıyor Hesabin Geçiyor Ama Amerikadaki Kişiler Göstermiyor Ki Reklamları Google Adanse Yada Reklamlar Bölgeye Göre Faceye Girince Ne Görüyorsun Türkçe Reklamlar Yada Diyelim Forum Reklam Almiş Türkçe Reklam Gösteriyor Hizmeti Türkiye Ye Verriyor

    Sonra Türkiyeden Diyelim Yılda 10 Milyon Dolar Kazandı Bunun Yüzde Kaçsa Vergisini Kendi Devletine Veriyor Ne Güzel Birşey O Zaman Türkiye Yasaklar Tüm Yabancı Siteleri Türk Siteleri Açık Birakır Teşvik Eder Onlara Reklam Verir Şirketler Vergiyi Onlardan Alır..

    Bence Youtube Face Gmail google Tüm Ticari Sitelerden Alması Lazım Bu Siteler Sayesinde Türkiye Den Yılda Kaç Milyon Dolar Çıkıyor Haberiniz Varmı .


    -----------------------------

     

    vergisini geliri kadar abd ye ödemiyor mu? ödüyor. hizmeti verdiği yer neresi? abd, senin bilgisayarına girdi diye senin ülkenin vergi alma hakkı var mı? yok. sinema filmiyle karşılaştıranlar olmuş, sinema filmini internet üzerinden izlesen, ödemesini cc ile yapsan ve abd den bir server üzerinden izlesen maliye yine vergi alamaz. salonda izlediğinden kesilen bilet üzerinden alır. siz işin google ödesin tarafındasınız, bu işin yasal tutarlılığı yok, olay burada kopuyor. ve liberalizmi savunan adamların kalkıpta maliye alsın demesi o kadar komik ki. yahu güzel arkadaşım kafan mı güzel senin diye sorarlar. olsa olsa yasak koymak için bahane olarak kullanılır.

    şimdi siz sanıyorsunuz ki bu tip şeyler devleti güçlü gösterir, bu vatandaşa yönelik sansür falan da milleti dizginler; ulan farkında değilsiniz nelerin gittiğinin, benim kadıköydeki 6 arkadaşım data tutma işi yapan koca koca şirket sahipleri bulgaristan gibi bir yere kaydırdı yatırımlarını! neden? çünkü senin filtreleyeceğin içeriği belli değil ya adamın tuttuğu datayı filtrelersen, ya etten götten vergiler mevzuatta değişiklikler çıkarırsan. yeniden vergiye dönersek bu tip çalışmaların tamamı türk halkını izole etmeye dönük çalışmalardır. vergisini vermedi erişimi engelledik. google ın gitmesinin ne demek olduğunun farkında mısınız siz? google ın sağladığı faydanın farkında mısınız? madem google gelir elde ediyor ödesin diyorsunuz o halde devlet de google ın verdiği hizmete karşılık bedel ödesin. devletle ilgili neyi arasan google üstünden erişiyorsun. el insaf a.q.

    edit: maliyenin yapabileceği en mantıklı iş şu olur; "yurt dışına ödenen hizmet tutarları gider olarak düşülemez" veya google gibi yerlere reklam vermeyi yasaklayabilir, cezai yaptırım uygulayabilirler, bu da rekabete aykırı olur ama tutup da google dan para istemek kadar saçma ve mantıksız olmaz.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    Basitçe düşünelim ticaret maliyeden anlamam

    reklam veren kim ? Türk

    rekalmı kim "oynatıyor" Gogıl

    parasını kim veriyor Türk

    Bu durumda Gogıl gelir elde ediyor Bu durumda maliye haklı

    diyer taraftan

    Biz gitik yurt dışında X firmasından bir mal veya hizmet aldık bu durumda  X firması Türk firmasına vergi verecek mi?

    Bence en doğrusu bu vergi bu reklamları seyredenlerden kesilmeli...

    Saçma ama doğru sonuç bu...


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

    MiLK bunu yazdı:
    -----------------------------

    IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

    Maliye haklı falan değil, hangi ülkede hizmet verirsen vergini orada ödersin. İnternet için küresel bir düzenleme yapılmadıkça bir şey talep etme hakkı yok maliyenin.


    -----------------------------

     

    Adamlar Türkiye'de hizmet vermiyor yani ha? :) 


    -----------------------------

     

    İşin muhasebe yönü böyle çalışmıyor ve hayır adamlar senin ülkende hizmet vermiyor, senin ip üzerinden google a erişmen ülkende verilen bir hizmet değildir, erişim hizmeti evrenseldir google a yada diğer firmalara özelleştiremezsin. Bu mantıktan hareketle internette türk kullanıcısına ulaşan bütün reklamlardan para alman gerekir ki bunlar daha 90 lı yılların sonunda tartışılıp kapatılan konular.


    -----------------------------

    Tam kapatatamışlar demekki, iyi olmuş google'a eşşşşşşşşşşşşşşşek gibi ödesin kaldı l, 71 milyon az bir rakam.


    Hoop.
Toplam Hit: 3704 Toplam Mesaj: 36