Google Adsenseciler Okuyunuz.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Dişi
    ya turkiyedekiler için bu iste para yok iste reklamlari seçip yerlestiriyon ya banner ya text olarak dedigim gibi baziler 0.10 bazilerde 1-2 dolar ödiyor tiklamaya ama reklamlara kendin tiklayinca anliyolar sonra arkadaslarin tiklayip gelen sayfayi kapatiyorsa onuda anliyolar ve sonra hesabini kapatiyorlar..

    bu arada fiyatlar mevsimine göre degisiyor sabit deil
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Dişi
    alinti okuyun:


    1300 ziyaretçi ile 2500 gösterim yapıp günlük 100 küsür dolar nasıl kazandığım konusunda bir kaç aceminin hile, pop up gibi saçma salak yakıştırmaları oldu. hiç de umursamadım. fakat forumdaki bazı arkadaşların 100 dolar birikti diye sevindiklerini görünce biraz üzüldüm açıkcası (kesinlikle küçümseme falan değil) ve en azından kendi bildiklerimi paylaşayım istedim.
    web sitenizden asıl para kazanmanın yolu (adsense veya herhangi bir sponsor farketmez), burada işi bilen bir çok arkadaşın da söylediği gibi kendine has konusu olan web sitelerinden geçiyor ve de kesinlikle yabancı trafikten.

    *********Sabır Gerektiren Yöntem*********

    * kendinize bir konu seçin mesela travel konusu,

    * konu ile ilgili domainler satın alın ve bunlardan bir iki tanesine ağırlık verin ve bu domainleri seçerken ilgili keywordlerin geçiyor olmasına özen gösterin.

    * siteyi açar açmaz direk anasayfadan link alan en az 3-4 tane link sayfası oluşturun, bunlar ilerde pr nizi kuvvetlendirmek için çok lazım olacak.

    * seo konusunda bilgi edinin ve sitenin seo friendly olmasına özen gösterin

    * siteniz için asıl önemli olan keywordleri spam yapmadan, title, h1, h2 etiketlerine yerleştirip bu kw leri kullanarak kaliteli bir kaç siteye de link vermeyi unutmayın.

    * asıl önemli olansa aldığınız backlinklerdeki kelimeler, bu durum pr den daha önemli olmakla birlikte Pr yi de artıracaktır

    * siteyi açtıktan sonra uzunca bir süre siteye herhangi bir sponsorun reklamını koymayın

    * sayfa yapısına özen gösterin, etiket ve içerik oranından içeriğiniz toplam kodun %75-80 ini kadar olsun, sayfadaki gereksiz kod kalabalığı hiç te iyi olmaz.

    * link değişimi yapın ama gereksiz bir sürü link barındıran sitelerle hele hele bir sayfada 50 den fazla link barındıran sitelerle link değişimine gitmeyin, zira karşılığında siz de link vereceksiniz ve istediğiniz pr ye ve ciddi backlinklere ulaşabilmek için bu tarz sitelerden bolca link almanız gerektiğinden bolca da link vermek durumunda kalıp link farm oluşturmuş olacaksınız ve arama motorları bu durumu hiç sevmez.

    * bu esnada konu ile ilgili diğer sitelerinizle de mümkün olduğunca ilgilenmeye içerik geliştirmeye önem verin.

    * başlangıçta sitelerinizden kendinize link vermeyin ve aynı server da host etmeyin, host ederken de işinize en çok hangi ülkenin vatandaşları geliyorsa sitenizi o ülkede host edin (mesela benim işime uk ziyaretçileri geliyor, bakınız : http://www.onlinebilet.net/webservis.gif )

    * belli bir bütçe ayırın, her zaman lazım olacak

    * sitenizi dmoz a ve yahoo ya kaydettirin (yahoo senelik 300 usd ama gerçekten çok işe yarıyor, eğer paranız varsa looksmart.com u ve siteniz ticari değilse zeal.com u da öneririm.)

    * http://forums.digitalpoint.com gibi önemli forumlara takılın, ingilizceniz çok iyi değilse bile anlamaya gayret gösterin. zira buralardan ucuz fiyata link satın alabilir veya link exchange yapabilirisiniz.

    * sabırlı olun ve en az 1 - 1,5 sene boyunca sitenizi geliştirmeye uğraşın

    * belli bir ziyaretçi kitlesi oluştuğunda ve arama motorlarının gözünde siteniz biraz kaşarlanmaya başladığında, (google botun her gün sitenizi indexlemeye başlaması buna güzel bir işarettir) adsense reklamlarını koymaya başlayın.

    * adsense te yüksek bir tıklama oranı alabilmek için sayfa boyutlarını ve de sayfadaki ilgi dağıtıcı materyalleri az tutun. bir sürü banner ın ve karma karışık uzun sayfaların arasında adsense reklamlarınız kaybolup gittiğinde etrafınızdakileri pop up açmakla veya hile yapmakla suçlamaya kalkmayın

    * kazandıklarınızın bir bölümünü var olan sitelerinize ve yenilerine harcayın

    ********** Daha Kolayı ****************
    yukardaki sabır gerektiren kısımları direk atlamak istiyorsanız,

    * biraz bütçe ayırıp www.networksolutions.com ve dolayısı ile www.snapnames.com, www.pool.com, www.enom.com gibi yerlerden backlinkleri kuvvetli, hali hazırda yabancı ziyaretçisi olan ve ya bu konuda gelecek vaad eden domain avlamaya bakın (şu ana kadar ben 3 tane düşürdüm ve askerliğim yüzünden ve de en önemli sitemin sandboxa girmesi yüzünden günlük 15 usd ye düşen kazancımı 4 ayda günlük 120 usd civarlarına çıkarmamdaki en büyük destekçi bu 3 sitedir).

    * buralardan domain düşürdükten sonra www.archive.org a girip sitenin eski konusunu iyice bir öğrenin ve benzer konuda bir site hazırlayıp aşama aşama sayfa sayısını artırın, 2-3 ay geçtikten sonra da adsense reklamlarını yerleştirin.

    * siteyi tasarlarken yukarda bahsettiğim hususlara dikkat edin ve bu konuda yeni şeyler öğrenmek ve denemek için vakit harcayın.

    * adsense yerleşimi konusunda da hile yapmadan değişik taktikler deneyin, ben gerekli verimi alabilmek için renklerle ve sitedeki yerleşimle ilgili olarak sürekli denemeler yapıp notlar alıyorum. bu sayede bir sitemeki tıklama oranını %8,5 lerden %19 lara kadar çıkartabildim.


    şimdilik aklıma gelenler bunlar. şu anda reklam koysam günlük kazancımı direk 30 - 35 usd artıracak iki tane sitem var ama sabrediyorum, çünkü onlardan ben günlük 2000 usd kazanacam. sabrediyorum. şu an mümkün olduğunca sitemin yabancılar tarafından kabul görmesine, sık kullanılanlara eklenmesine ve milletin maille sitemin adresini sağa sola göndermesine uğraşıyorum. referallara baktığımda mail.yahoo.com dan ve hotmail.com dan hatta orkut.com dan gelen pek çok ziyaretçi görüyorum. umarım daha iyi olacak.

    bu arada her şey adsense demek değil, sektörel bir siteniz varsa her zaman kazanırsınız. ben linkshare.com dan kayak.com un bir reklamını www.onlinebilet.net sitesinde yayınlıyorum. girin bakın. ortadaki arama kutucuğu. şu anda günlük 35 usd kazanıyorum TR ziyaretçisiyle, günlük ziyaretçim ise 175 civarında (edit : 175 değilmiş, 400 falan varmış ama diğer sitemin ziyaretçisini iyi biliyorum 1300 den biraz daha az) . yani bu iş büyü değil hile değil, sadece kafa kullanmak, çamur atmayla bu işler olmuyor tirekis beyyyy
Toplam Hit: 3228 Toplam Mesaj: 13