folder Tahribat.com Forumları
linefolder Google / Yandex / Bing ve Servisleri
linefolder Google Authentication Da Yaşadığım İşkence

Google Authentication Da Yaşadığım İşkence

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liarhack
    Liarhack's avatar
    Erkek

Bunu sizinle hem maduriyet, hemde örnek olması açısından paylaşıyorum.

Bir kaç kripto borsa sitesinin şart koştuğu için yedek hesaplarımdan bir iki tanesini dahil ettiğim kimlik doğrulama Google Authentication sisteminde ki saçmalık ve telefonuma bir şey olursa geri dönmeyecek olan hesaplarım.

Klasik olarak Google üzerinden araştırdım fakat doğrulama sisteminde ki hesaplarımın dönmeyeceğini, ancak sitelerin yetkilileri ile iletişime geçip kimlik doğrulama zımbırtılarının sıfırlamalarını talep etmem gerekiyormuş ve uygun görürlerse sıfırlıyorlarmış yani durum tamamen Allah a kaldı.

Suç bende mi diye soruyorum kendime, çünkü bir anlık dalgınlıkla telefonuma attım fakat bana göre Google'nin verileri yedekleme işgüzarlığından kaynaklanan bir olay ne yani hesaplarımda iyi bir bakiye olsa telefonum çalınsa, telefon çökse, telefonum zart olsa işte zurt olsa g.t gibi ortada kalacağız. 

Maddi olarak bir zararı olmadı fakat diğer hesabım da bu olayı yaşasaydım, Kripto borsasında sıradan bir gün manşeti ile gazetlerin üçüncü sayfalarında intihar haberimi duymuş olurdunuz.

Aslında olay kendi salaklığımdan kaynaklandığını, yedeklerini almadan nasıl böyle bir rehavete düşer pataküte telefona format atmaya kalkarsın diyeceksiniz, hadi ben salağım. Peki ? Israrla sildiğim eski sevgililerimin telefon numaralarını yeni sevgililerimin yanında geri getiren Google bu kodları geri getirmemesi saçmalık değil mi ? 

Dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum, yapiyordur, ediyordur koskoca Google deyip gaza gelmeyin.

Not: Extra olarak bu kodları yedekleme yöntemi varmıydı bilmiyorum, fakat yine de ısrarla Googlenin otomatik olarak yedeklemesi gerektiğini düşünüyorum.

Liarhack tarafından 23/Eyl/18 01:17 tarihinde düzenlenmiştir

www.tithack.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

authy kullan hocam google yedeklemiyor, authy yedekliyor. https://authy.com

Google authenticator isteyen her yerde kullanabilirsin https://authy.com/blog/authy-vs-google-authenticator

kofcu tarafından 23/Eyl/18 02:00 tarihinde düzenlenmiştir

ben de sevgiden yanayım...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Liarhack bunu yazdı

Bir kaç kripto borsa sitesinin şart koştuğu için yedek hesaplarımdan bir iki tanesini dahil ettiğim kimlik doğrulama Google Authentication sisteminde ki saçmalık ve telefonuma bir şey olursa geri dönmeyecek olan hesaplarım.

Klasik olarak Google üzerinden araştırdım fakat doğrulama sisteminde ki hesaplarımın dönmeyeceğini, ancak sitelerin yetkilileri ile iletişime geçip kimlik doğrulama zımbırtılarının sıfırlamalarını talep etmem gerekiyormuş ve uygun görürlerse sıfırlıyorlarmış yani durum tamamen Allah a kaldı.

Suç bende mi diye soruyorum kendime, çünkü bir anlık dalgınlıkla telefonuma attım fakat bana göre Google'nin verileri yedekleme işgüzarlığından kaynaklanan bir olay ne yani hesaplarımda iyi bir bakiye olsa telefonum çalınsa, telefon çökse, telefonum zart olsa işte zurt olsa g.t gibi ortada kalacağız. 

Maddi olarak bir zararı olmadı fakat diğer hesabım da bu olayı yaşasaydım, Kripto borsasında sıradan bir gün manşeti ile gazetlerin üçüncü sayfalarında intihar haberimi duymuş olurdunuz.

Aslında olay kendi salaklığımdan kaynaklandığını, yedeklerini almadan nasıl böyle bir rehavete düşer pataküte telefona format atmaya kalkarsın diyeceksiniz, hadi ben salağım. Peki ? Israrla sildiğim eski sevgililerimin telefon numaralarını yeni sevgililerimin yanında geri getiren Google bu kodları geri getirmemesi saçmalık değil mi ? 

Dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum, yapiyordur, ediyordur koskoca Google deyip gaza gelmeyin.

Not: Extra olarak bu kodları yedekleme yöntemi varmıydı bilmiyorum, fakat yine de ısrarla Googlenin otomatik olarak yedeklemesi gerektiğini düşünüyorum.

Gerçekten intihar eder misin bunun için ? :(

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek
    kofcu bunu yazdı

Google authenticator isteyen her yerde kullanabilirsin https://authy.com/blog/authy-vs-google-authenticator

kesinlikle authy kullan hocam. yedekleme özelliği ve multi cihaz desteği mükemmel.

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liarhack
    Liarhack's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı
    Liarhack bunu yazdı

Gerçekten intihar eder misin bunun için ? :(

Eh mantık olarak, kayıtını kaybetmekle eş değer bir durum

www.tithack.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liarhack
    Liarhack's avatar
    Erkek
    AbdullahAzad bunu yazdı
    kofcu bunu yazdı

kesinlikle authy kullan hocam. yedekleme özelliği ve multi cihaz desteği mükemmel.

Eyvallah dostlar sağ'olun, daha önce gördüm fakat Google'nin daha güvenilir hizmet vereceği düşündüm fakat öyle değilmiş.

www.tithack.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saku
    saku's avatar
    Erkek

Bence araya 3. kişileri karıştırmamalısın. Otantikatöre girmen gereken kod sana ilk defa gözüktüğünde dikkat etmen gerekenler ve kodu ya da qr kodu kesinlikle yedeklemen gerektiği yazıyor. Ben not defterine yazıp evde saklıyorum. Dijital ortamda saklamak da güvenli gelmiyor. Hele başka bi uygulamada saklamak :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek
    saku bunu yazdı

Bence araya 3. kişileri karıştırmamalısın. Otantikatöre girmen gereken kod sana ilk defa gözüktüğünde dikkat etmen gerekenler ve kodu ya da qr kodu kesinlikle yedeklemen gerektiği yazıyor. Ben not defterine yazıp evde saklıyorum. Dijital ortamda saklamak da güvenli gelmiyor. Hele başka bi uygulamada saklamak :)

şifrelenmiş bir şekilde saklıyorlar ama diyelim yine de güvensiz: olsun onlarda da şifre yok :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

sırf bunun için yedek bir telefon aldım. güncelleme, şu bu hiçbir işlem yapmadım. 2 senedir sadece google auth için kullanıyorum. genelde pc başında lazım olduğu için çok da problem olmuyor farklı cihaz kullanmak. masanın çekmecesinde duruyor öyle.

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Üye olduğun bitcoin sitelerinde bu google özelliğini aktif ederken 16 karakterli bir kod veriyor, bu kodu saklayın da diyor hatta.

Sanırım telefona bişey olsa bile o kod ile tekrardan başka bir telefona bu uygulamayı kurup yoluna devam edebiliyorsun.

Çünkü ilk kurduğundaki karekod ile 16 karakterli kod aynı şey zaten. En azından ben öyle biliyorum.

Yanlış mı biliyorum ?

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

Doğru. Mantıken o 16 haneli şifreleri kağıda yazsan da yedeklemiş oluyorsunuz hocam.

Toplam Hit: 3308 Toplam Mesaj: 19
google kimlik doğrulama authentication kripto