Google Bot Ve Session & Cookie İle İlgili Bir Soru
-
Konu başlığı biraz uzun oldu ama daha kısasını bulamadım.
Siteye giren google botlarında session ve cookie başlarmı? Sessionun başlayacağını düşünüyorum ama cookie ne derece atanır bilmiyorum?
Sayaçlarda çok kötü oynama yaptırıyolar ya. Adsense botu özellikle sayaçları 20.000e çıkarıyor sitede her saniye duruyor. Sayaçlar cookie kontrollü olduğu için :|
-
Botu yakaladığın yerde session başlat hocam, session olduğu sürece de sayacı arttırma.. olsun bitsin (:
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Botu yakaladığın yerde session başlat hocam, session olduğu sürece de sayacı arttırma.. olsun bitsin (:
-----------------------------
hocam bot girişinde session başlıyor. sayaçları session kontrollü yaptığımda yinede atıyor sayaç ya. 20.000 tekil 23.000 çoğul oluyor ne derece doğrudur bunların adsense botlarından olduğunu düşünüyorum :|sessionmu başlamıyor bunlara nedir ya
-
senin dediğini bilmiyorumda. sorununu bunlar çözer belki :d
<%
dim User_IP
User_IP = Request.ServerVariables("REMOTE_ADDR")
%>
<%
if User_Ip = "66.249.65.39" then
elseif User_Ip = "66.249.65.144" then
else
'sayaç kodları
end if
%>
-
web yöneticisi araçlarında laboratuvar var orada googlebot siteni nasıl görüyor bakabilirsin cookie vs. yazıyordu sanırsam.
-
hocam bir sürü ipyle giriyolar ya :D
ilk 6 rakamı engelledim öyle deniyorum hala yükseliyor
-
CodeInside bunu yazdı:
web yöneticisi araçlarında laboratuvar var orada googlebot siteni nasıl görüyor bakabilirsin cookie vs. yazıyordu sanırsam.
hocam orda sadece kaynaktan almış gibi görünüyor -
tolgasen bunu yazdı:
-----------------------------CodeInside bunu yazdı:
hocam orda sadece kaynaktan almış gibi görünüyor
-----------------------------hocam yanlış hatırlıyor olabilirim ama oranın en üstünde googlebot'un session cookie bilgileri yazmıyor muydu :S
-
Gelen ziyaretçinin tarayıcısını al, ona göre işlem yap. Daha sağlamdır. Google'ın içinde google bot diye bir kelime geçiyordu, ona göre işlem yaptırabilirsin.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------Gelen ziyaretçinin tarayıcısını al, ona göre işlem yap. Daha sağlamdır. Google'ın içinde google bot diye bir kelime geçiyordu, ona göre işlem yaptırabilirsin.
yemiyo bot olarak aldırdım yine tık yok :Dacaba gerçek ziyaretçimi o :\
-
hacı googlebot ip genelde 66.249.xx.xx olur belki işine yarar.