Google Chrome : 0 Day Exploit
-
bi kere denerseniz götü toplayamıyor here yazısının ustune gelseniz bile kapanıor
-
elmasekeri bunu yazdı:
-----------------------------
programı açim mi açmim gibi bir uyarı geliyomu exe yi çağırınca ? yoksa direk açıyomu ?
-----------------------------sana sormadan downloads klasorune atiyo sadece
her dosya indirdiginde sana sormasi secenegini i$aretlersen otomatik indirmesinin onune gecmi$ olursun
ayni $eyin benzeri ie, ff ve operada da var
-
harbidende şok oldum :| ne güzel kullanıyodum şimdi soğudum bu tarayıcıdan :S
-
amele_2 bunu yazdı:
0day (zeroday) kavramı açığın henüz bugün public edildiğini (yayınlandığını, halka açıldığını) ifade eder
Ayrıca açık kapatılmadığı sürece 0day özelliğini korur. -
ya bırakın Chrome , ie , ff'i falan en iyisi Axi(muhbir) nin BORWSER'i bilenler bilir. ben onu kullanıyorum. herhangi bir sorunuda yok gayet güzel...:D
http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=2&folderid=41312
edit:
indirmek için http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=browser&folderid=40903 ama bu browser v1.0 ne yazıkki muhbir Borwserin linkini bulamadım:D
-
ben google'ın "Ayyy!" diye hata verdiğine de şahit olmuştum :D
-
Nedir bu güvenlik açığının mantığı ?,
Chrome'nin hafızasında sıkıştırma yaratarak taşmaya neden olan kod parcacığı olarak özetleyebiliriz. Vakti zamanında aynı saldırı IE ve Firefox içinde yapılmıştır. Benzer açıklar söz konusudur. Direk olmasada endirek olaraka hacker'lerin işine yaramaktadır.
Google Chrome, IE'den ve Firefox'dan iyi mi ? Daha mı Güvenli ?
Beta sürümlerini kıyaslama mantığına tabii tuttuğumuz zaman (tam sürümü kıyaslayamayız mantıken) hayır değildir. IE ve Firefox Google Ch'dan daha iyidir.
Google ne bok yemeye çalişiyor ? neden durup dururken tarayıcı yaptı ? ne kazandı, ne kaybetti ?
Rekabet etmeye calişiyor. Fakat bunu LİDER olduğu alandan çok olmadığı pazara yaymaya calişiyor. Ancak MS'nin hamleleri TARAYICI bazında çok daha etkili. Halen piyasanın %80 90'lık kısmı IE'nin elindeyken Chrome'in çok yararlı kullanılcağını sanmıyorum.
Google her alana girmeye calişirken elinde var olan değerleri düşürdüğünü hissettiriyor kullanıcılara. En azından ben öyle görüyorum. ARAMA MOTORU olarak İŞLERİNİ düzetlmesi gerekirken büyüme bokuna farklı alanlara girerek ARAMA MOTORUNDAKİ problemleri yok sayıyor yada erteliyorlar.
Windows tahtından inmediği sürece IE'ye bi bok olmaz. MS tarayıcı bazında lider olarak kalmaya devam eder.
MS'ye tekellik yaratıyor diyenler, Google'ın yaptıklarına mantıklı çerçeveden baksinlar. Google her alande herşeyinizi kaydediyor, saklıyor, ABD hükümetine veriyor.
-
Google Gizli Update şeklinde hiçbir uyarı vermeden kullanıyca kafasına göre update işlemi yapıyor bunu yapan Google yarın birgün kendi çıkarına sisteminize yazılım yükleyip kafasına göre iş yapmıycanı kim söyleye bilir ayrıca mircrosftun tahtını neden kıramazlar işletimsistemine entegre ie bundan dolayı kralı yıkamaz haa google xp gibi veya başka bir işletim sistemi yapar ozaman ayrı durum değişir google pekde güvenilir değil FireFox kullanın derim ben.
-
EcHoLL bunu yazdı:
Google Gizli Update şeklinde hiçbir uyarı vermeden kullanıyca kafasına göre update işlemi yapıyor bunu yapan Google yarın birgün kendi çıkarına sisteminize yazılım yükleyip kafasına göre iş yapmıycanı kim söyleye bilir ayrıca mircrosftun tahtını neden kıramazlar işletimsistemine entegre ie bundan dolayı kralı yıkamaz haa google xp gibi veya başka bir işletim sistemi yapar ozaman ayrı durum değişir google pekde güvenilir değil FireFox kullanın derim ben.
-----------------------------valla ben bizzet manuel yaptım güncellemeyi. hatta kendim yapmasam gugılın beni uyaracağı yoktu.