folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Google Chrome : 0 Day Exploit

Google Chrome : 0 Day Exploit

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

bi kere denerseniz götü toplayamıyor here yazısının ustune gelseniz bile kapanıor

Amphetamine Logic.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GLaDio
    GLaDio's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

elmasekeri bunu yazdı:
    -----------------------------
    programı açim mi açmim gibi bir uyarı geliyomu exe yi çağırınca ? yoksa direk açıyomu ?

sana sormadan downloads klasorune atiyo sadece

her dosya indirdiginde sana sormasi secenegini i$aretlersen otomatik indirmesinin onune gecmi$ olursun

ayni $eyin benzeri ie, ff ve operada da var 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyber-works
    cyber-works's avatar
    Erkek
    harbidende şok oldum :| ne güzel kullanıyodum şimdi soğudum bu tarayıcıdan :S

ferman sende dert çekmek bizde senden ayığız bu sarhoş halimizle sen insan kanı içersin biz üzüm kanı söyle, kötülük bunun neresinde?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:
    0day (zeroday) kavramı açığın henüz bugün public edildiğini (yayınlandığını, halka açıldığını) ifade eder
    Ayrıca açık kapatılmadığı sürece 0day özelliğini korur.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ya bırakın Chrome , ie , ff'i falan en iyisi Axi(muhbir) nin BORWSER'i bilenler bilir. ben onu kullanıyorum. herhangi bir sorunuda yok gayet güzel...:D

http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=2&folderid=41312 

edit:

indirmek için http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=browser&folderid=40903 ama bu browser v1.0 ne yazıkki muhbir Borwserin linkini bulamadım:D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    ben google'ın "Ayyy!" diye hata verdiğine de şahit olmuştum :D

kendinize ayığ olunuz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

Nedir bu güvenlik açığının mantığı ?,

Chrome'nin hafızasında sıkıştırma yaratarak taşmaya neden olan kod parcacığı olarak özetleyebiliriz. Vakti zamanında aynı saldırı IE  ve Firefox içinde yapılmıştır. Benzer açıklar söz konusudur. Direk olmasada endirek olaraka hacker'lerin işine yaramaktadır.

Google Chrome, IE'den ve Firefox'dan iyi mi ? Daha mı Güvenli ?

Beta sürümlerini kıyaslama mantığına tabii tuttuğumuz zaman (tam sürümü kıyaslayamayız mantıken) hayır değildir. IE ve Firefox Google Ch'dan daha iyidir.

Google ne bok yemeye çalişiyor ? neden durup dururken tarayıcı yaptı ? ne kazandı, ne kaybetti ?

Rekabet etmeye calişiyor. Fakat bunu LİDER olduğu alandan çok olmadığı pazara yaymaya calişiyor. Ancak MS'nin hamleleri TARAYICI bazında çok daha etkili. Halen piyasanın %80 90'lık kısmı IE'nin elindeyken Chrome'in çok yararlı kullanılcağını sanmıyorum.

Google her alana girmeye calişirken elinde var olan değerleri düşürdüğünü hissettiriyor kullanıcılara. En azından ben öyle görüyorum. ARAMA MOTORU olarak İŞLERİNİ düzetlmesi gerekirken büyüme bokuna farklı alanlara girerek ARAMA MOTORUNDAKİ problemleri yok sayıyor yada erteliyorlar.

Windows tahtından inmediği sürece IE'ye bi bok olmaz. MS tarayıcı bazında lider olarak kalmaya devam eder.

MS'ye tekellik yaratıyor diyenler, Google'ın yaptıklarına mantıklı çerçeveden baksinlar. Google her alande herşeyinizi kaydediyor, saklıyor, ABD hükümetine veriyor.

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek
    Google Gizli Update şeklinde hiçbir uyarı vermeden kullanıyca kafasına göre update işlemi yapıyor bunu  yapan Google yarın birgün kendi çıkarına sisteminize yazılım yükleyip kafasına göre iş yapmıycanı kim söyleye bilir ayrıca mircrosftun tahtını neden kıramazlar işletimsistemine entegre ie bundan dolayı kralı yıkamaz haa google xp gibi veya başka bir işletim sistemi yapar ozaman ayrı durum değişir google pekde güvenilir değil FireFox kullanın derim ben.

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

EcHoLL bunu yazdı:
    Google Gizli Update şeklinde hiçbir uyarı vermeden kullanıyca kafasına göre update işlemi yapıyor bunu  yapan Google yarın birgün kendi çıkarına sisteminize yazılım yükleyip kafasına göre iş yapmıycanı kim söyleye bilir ayrıca mircrosftun tahtını neden kıramazlar işletimsistemine entegre ie bundan dolayı kralı yıkamaz haa google xp gibi veya başka bir işletim sistemi yapar ozaman ayrı durum değişir google pekde güvenilir değil FireFox kullanın derim ben.

valla ben bizzet manuel yaptım güncellemeyi. hatta kendim yapmasam gugılın beni uyaracağı yoktu.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 17235 Toplam Mesaj: 30