folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Google Chrome Os Resmi Videosu Ve Ekran Görüntüleri

Google Chrome Os Resmi Videosu Ve Ekran Görüntüleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

evet o konuda haklısın.Fakat google'ın suçu değil oyun problemi.Oyun üreticilerin suçu.

Linux için çıkartırlarsa googleda da kullanılır.Maalesef linuxta oyun windowstaki kadar rahat oynanamıyor.opengl var fakat directx daha makul geliyor.OYun firmaları chrome os ile linux için birşeyler yapabilir diye düşünüyorum.

Linuxta oyun oynansa , kullanıcıların bir çoğunun (linuxa geçmek isteyenlerin diğerleirnin değil) problemi ortadan kalkacak.Bir oyun firmalarına, birde adobe firmasına kızıyorum.Photoshop ve oyun linuxta yok , yok derken call of duty alıp tak diye kuramıyorsunuz.Var çeşitli yolları wine ilede çalıştırıyor ama linuxta rahat çalışması için opengl motoru gerekiyor.

:-/ kısaca durum bu

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:
    -----------------------------

hoca surekli linux'u koruyorsun, google chrome cikti simdi ona gececek gibisin, niye basiti varken daha zorunu secelim ?

oyundur programdir hepsinde windows daha ustun niye linux/chrome ?

abi korumak mı allah aşkına ?? oyun firmaları, program firmaları windows için değilde linux için yapsa bunu söylesen bu windowsu korumak mı ? Demek istediğim linux sürümü için bir oyun falan çıkmıyor.Çıksa çok rahatlayacağız.

Programda üstün derken hangi anlamda hoca ? butonu süslü püslü olmasın , işini yapsın dersen linuxta da var.

Linux kullanıyorum 2 seneye yaklaştı.Windows yok şu anda bi laptopu aldığımda vardı sonradan sildim.Eğer program kısmında windows üstünse bunun sıkıntısı çekerdim.Fakat çekmiyorum.Benim yaptığım işlemlerde problem çıkmıyor.

en azından virüs derdi yok, antivirüs kurayımda prgoram kassın derdi yok.diyeceksiniz ki tutturdunuz linuxta virüssüz virüssüz.

Geç virüsü.Linuxtayken sıkıntı çekmiyorum.Oyun oynamıyorum, programlarında türevleri var.Müziklerimi winampta değilde minirokta dinliyorum.Buda benim için önemli değil.Msn e live messenger değilde pidgin de gidiyorum.Pidgin de bir ton eklenti var.Msn programlarının firefox, operası gibi.

Yok msn benzeri dersen amns yada tutulan emesene var.Şimdi ne sıkıntım var benim linuxla iligli ? Yok.Sitemi geliştiriyorum, netbeans ta programımı yapıyorum, sitelere giriyorum msne giriyorum, konuşuyorum, performansıda iyi.

Ofisprogramım da var hemde crack seriale gerek yok, güncelleme yapıcam diye türlü taklalar atmama gerke yok ücretsiz.BEn linuxta memnunum

--

Oyun konusunda da chrome yada linuxun hatası yok, üreticilein hatası var dedim.Bu bir savunma değil hocam cidden üreticiler linux için yapmıyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mc_rapier
    mc_rapier's avatar
    Erkek

İyi hoş da şimdi Ben Firefox kullanıyorum. Takip ettiğim bir online oyun var ve birtakım özellikleri kullanabilmem için eklentileri kullanmam gerekiyor.Bir de yazamadan geçemeyeceğim bana Windows Media Player'ı andırdı. Düşünün üstte menüler altta oynatılan medya ile iligli bilgiler sağa sola tarihi fln da atın alın size Chrome OS :) Hadi neyse. Bunu geçtim.
    Peki minimum sistem gereksinimi ve iyi verim almak için gerekli olan sistem özellikleri kaç olur/olmalıdır vs sizce?  WinXP'yi ele alırsak 2.00 ghz işlemci ve 1gb ram ile harikalar çıkartıyor :P :)

ID no su 19140 olan mürid
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

mc_rapier bunu yazdı:

İyi hoş da şimdi Ben Firefox kullanıyorum. Takip ettiğim bir online oyun var ve birtakım özellikleri kullanabilmem için eklentileri kullanmam gerekiyor.Bir de yazamadan geçemeyeceğim bana Windows Media Player'ı andırdı. Düşünün üstte menüler altta oynatılan medya ile iligli bilgiler sağa sola tarihi fln da atın alın size Chrome OS :) Hadi neyse. Bunu geçtim.
    Peki minimum sistem gereksinimi ve iyi verim almak için gerekli olan sistem özellikleri kaç olur/olmalıdır vs sizce?  WinXP'yi ele alırsak 2.00 ghz işlemci ve 1gb ram ile harikalar çıkartıyor :P :)

hocam cevap vermeye çalışayım,

eklentiler chrome os ta bulut bilgi işlem ile olacağından sanıyorum kendiliğinden yüklenir.Bu tarz birşey olabilir.Bu tahminim.

hocam mediaplayer değilde youtube tan compiz yazarak videoları görebilrisin o tarz birşey var.Hea chrome browser sana windows media player gibi geldiyse bimiyorum ben pek benzetemedim :)

http://www.youtube.com/watch?v=mTFfl7AjNfI&feature=player_embedded

gereksinimler konusunda da düşeceğini düşünüyorum.Fakat tabi bilmem.Daha doğrusu düşmek yerine aynı özelliklere sahip bilgisayarlarda chrome os diğerlerine göre daha iyi birşey sağlayabilir.

Neden dersen, chrome os , kullanıcı arayüzü olarak chrome browser üstüne kurulu.Tahminimce google dosya sistemini işletim sistemlerinde kullandılar.Açılışı 4 saniye.burdan yola çıkarsak normal işleyişinde de büyük kazançlar olabilir.

Toplam Hit: 3237 Toplam Mesaj: 15