Google Chrome"Un Perde Arkası
-
google a helal olsun adamlar parçadan bütüne gidiyor yakında işletim sistemide cıkarırlar
-
Açık kaynak proje işte, adam kaynak kodunu vermiş; diğer işletim sistemine kendileri uyarlamak zorunda değil, ihtiyacı olan alsın, kendi işletim sistemine uydursun.
Kaynak kodu bu sitede : http://code.google.com/chromium/
Bence, diğer tarayıcalara fark atan özelliği, her bir sekmenin ayrı bir işlem olarak açılması, ve biri göçtüğünde tüm tarayıcının göçmemesi.
Aynı teknolojiyi eklentilere de uygulamıslar, eklenti hata cıkarırsa eklentiyi sonlandırırsın, tarayıcı hala çalışır.
Ayrıca JavaScript motorunda da yeniliklerle gelmişler, anladığım kadarıyla bir derleme ve daha sonra yine ayrı bir işlem olarak çalıştırma mantığı var. Yani bir yandan javascript yüklenirken,sayfanın kalan kısımları da çalışmaya devam ediyor. Sayfanın acılması için tüm kodum yüklenmesine gerek yok.
Bu yeni teknolojileri adamlar Acık Kaynak dünyasına bağışladıklarını söylüyorlar. "Bizim tarayıcımız bir numara olsun, en iyi bu" demiyorlar, bu teknolojileri diğer tarayıcalar da alıp kullansın, internet daha güvenli ve kulanımı kolay bir yer haline gelsin diyorlar.
Sadece görselliğe bakıp, "Sekme görünümünü şundan çalmış, bu özellik zaten şunda vardı" gibi üstün körü yorumlar Açık Kaynak dünyasında saçma olur. Zaten cogu Acık kaynak-özgür proje birbirinin artılarını alır, eksilerinden ders cıkarır.
Nitekim "Şununu Apple Webkit'ten almış" derken kasdedilen webkit de "benliğini" bir başka tarayıcının ( Konqueror ) motoru olan KHTML projesinden almıştır. User Agent'ında yazıyor zaten.
-
az önce ındırdım kurdum :| gayet guzel ama temayı begenmedım uyduruk olmus :D
-
abi :) adamlar şu iki kuralı iyi biliyor:Birşey yapacaksan
-ya hiç yapılmamış birşey yap ve sürekli kendini yenile
-yada birşey yapılıyorsa daha iyisini yapıp rakiplerine fark at.Adam tarayıcıda, reklamlarda,.. gerçi bir çok yerde uyguladı bunu.Arama dedin mi , e-kitap arama vs.. aklınıza ne gelirse herşey var.
Google hikayesi alın okuyun.Düşünsene ailevi durumun orta derece.Sonrada bir proje veriyorlar onu geliştiriyorsn.Yahoo ya pagerank satmaya çalışıyorlar almıyor yahoo.Sonra kendileri arama motorunu kuruyorlar.İlerliyor, destekçiler artıyor sen yeniliyorsun bu günlere geliyorsun elini attığın her şeyi en iyi seviyede yapıyorsun.
Kimse kusura bakmasın chrome 2 seneye kalmaz OPERA, firefox ve ie ye çakar.İe kadar hantal, saçma sapıtık bir browser yok!.Tab açıyorsun yeni bir explorer açıyor böylece iki saatte zor açılıyor.Tek avantajları windows üstünde kurulu gelmesi :)
chrome firefoxun, operanın kullanıcılarına el koyacaktır!
-
Oha lan, accayip hızlı bu chrome :|
Bu arada, orta tuşu kullanamıyorum sayfayı alta kaydırmak için, geri kalan heryerde ve firefoxda calışıo sizde kullanılabiliomu???
Ama daha hızlı olduğu belli...
-
Peki tab'ların kendi içinde farklı yönetilmesi ve hepsinin aynı anda çökememesi gibi bir güzellik kimden çalıntı?
Hangi tarayıcı hem programın kendisinin hem de sayfaları açış hızı açısından Chrome ile yarışabilir?
Gayet başarılı bir ürün. Kararlı sürüm çıktığı an kullanacağım.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Oha lan, accayip hızlı bu chrome :|
Bu arada, orta tuşu kullanamıyorum sayfayı alta kaydırmak için, geri kalan heryerde ve firefoxda calışıo sizde kullanılabiliomu???
Ama daha hızlı olduğu belli...
-----------------------------yok abi ilk chrome mesjaında belirttiğim gibi en çok kullandığım fonksiyon yok.Sİnir oluyorum ya :'( final sümünü bekliyicez artık daha sağlam, görsel olarak süper birşey çıkartacaklarına eminim,
-
Acık kaynakcıların götleri tutuştuğunda direk, önce biz yaptık geyiğne başvururlar boşverin...
O zaman bizden öncede birileri forum yazmıştı, biz yazmayalım taklit etmiş oluruz...
varmı bunun mantığı :|
-
Herşeyi çalmışlarda ftp den dosya aktarımı çalamamışlar :)
-
abi google yaparda kullanılmazmı a.q işletim sistemi yapsınlar şerefsizim windowsu bırakır onu kullanırım :) tarayıcı gayet hoş ve güzel olmuş benim çok hoşhuma gitti şahsen.