Google Drive Upload
-
Geçen ay bir konu açmıştım, http://www.tahribat.com/forum/buyuk-boyutlu-dosyalar-ftp-ye-nasil-atilir--214668
Burda kendi upload problemlerimi, ekstra bir çözüme gitmeden filezilla ile çözdüm. Fakat şimdi sıkıntı şu ki, benim bu upload olayını başka kullanıcılara da açmam gerekiyor.
Bu noktada da aklıma dropbox, google drive gibi bir cloud depolama birimine bir ortak hesap açıp herkesin oraya upload edebilmesini sağlamak geldi.
Virtual machine google cloud' da olunca da google drive bir adım öne geçti (kafamda).
Merak ettiklerime gelirsek,
> Tek bir hesaba kendi websitem üzerinden herkesin büyük dosyalar upload etmesini sağlayabilir miyim ? (google drive ya da dropbox gibi)
> Upload işlemi çok uzun süreceği için bunu istediği zaman durdurup istediği zaman devam ettirilebilir hale getirebilir miyim ?
> Herhangi bir internet bağlantısı (elektrik vs.) kesilmesi durumunda kaldığı yerden devam ettirebilir miyim ?
> Browser' ı yanlışlıkla kapatırsa, kaldığı yerden devam ettirebilir miyim ? Ya da açacağım küçük bir browser penceresinin kapatılmamasını sağlayabilir miyim ?
> Google Cloud' daki makinamdan düzenli olarak Google Drive' a eklenen dosyayı sunucuma indirip oradakini kaldırabilir miyim ?
Ortalama dosya boyutları 500 - 600 mb ama 3 gb' a kadar da çıkıyor. Şu anda ilk amacım, ilk sorumu çözmek yani ortak bir hesap oluşturdum ama websitem üzerinden oraya herkesin upload yapmasını sağlamak istiyorum.
-
owncloud'u deneseniz?
-
YeniHarman bunu yazdı
owncloud'u deneseniz?
Hocam bu çok mantıklı da, benim kullanıcılarım biraz bilgisayar özürlü olacaklar.
Yani bilgisayar kullanmayı sevmeyen insanlar, o yüzden işleri çok kolay yaptırmam lazım.
Siteme bir buton koyup ordan dosyayı seçtiği anda buraya yükleme yaptırabilir miyim ?
(Hiç owncloud arayüzünü görmesin)
-
Hocam bi ara bu tür bir proje yapmıştım
bizimkisi şöyleydi;
php ile resumable bir upload yaptım ( resumable.js ile )
normal bildiğin upload atıyorum yarıda kesildi ertesi gün aynı dosyayı yüklemeye çalıştığından temp klasöründe o dosyayı gördüğünden
% 70 de kesildiyse oradan devam ediyordu
tamamlandığındada dosyayı drive ortak klasörüne taşıyorduk
ordanda nas lara yedeklenmiş oluyordu
tabi bizim serverler hem windows du ve drive client kullan ıyorduk linux da googleın offical drive desteği yok
3. party programlar var ama verim alamassın linuxta
birde diskler ssd olursa uçar gider
-
ozgunlu bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
owncloud'u deneseniz?
Hocam bu çok mantıklı da, benim kullanıcılarım biraz bilgisayar özürlü olacaklar.
Yani bilgisayar kullanmayı sevmeyen insanlar, o yüzden işleri çok kolay yaptırmam lazım.
Siteme bir buton koyup ordan dosyayı seçtiği anda buraya yükleme yaptırabilir miyim ?
(Hiç owncloud arayüzünü görmesin)
Clienti var. Sadece belirtilen klasöre dosyaları kopyalamak yeterli oluyor.
-
@YeniHarman teşekkürler hocam bi kurup inceleyeceğim.
@snnyk hocam tam yapmak istediğimi yapmışsınız aslında ama windows server kurup para verme taraftarı değiliz. Bir de diğer kullandığım diğer sdk' lar linux uyumlu, windows' a kurmak için kılı kırk yarmak gerekiyor.
-
ozgunlu bunu yazdı
@YeniHarman teşekkürler hocam bi kurup inceleyeceğim.
@snnyk hocam tam yapmak istediğimi yapmışsınız aslında ama windows server kurup para verme taraftarı değiliz. Bir de diğer kullandığım diğer sdk' lar linux uyumlu, windows' a kurmak için kılı kırk yarmak gerekiyor.
Windows için ürün kodunu size verebilirim dreamspark dan hocam ihtiyacınız olursa Pm atın
dropbox google drive herkes yüklesin yüklemeyen kalmasın patlatın dropboxımı