Google Drive Zam Saçmalığından Sonra Yeni Arayış
-
yıllardır yandex kullanıyorum hem kurumsal posta hem disk hiç sorun yaşamadım hatta webdav üzerinden sitelerin yedeklerini diske aktarıp oradan klasörleme yaparak backup tutuyorum
-
telefon (android) için malesef google dan başka altarnatif yok, Normal kullanım için yandex hiç sorun yaşatmadı.
-
2006 dan beri google yüklemeye başladım,günümüze baktığımda stabil anlamda rakipsiz.hacim ve alandan para almaları çok saçma âma işin özü orada yer ve zaman.
-
eski pc laptop vs varsa yükle bi linux dağıtımı veya casaos benzeri bişey, evde sunucu olarak kullan, eğer hız derdin yoksa yapıştır hddyi kullan. tb'larca alan yapabilirsin :D. birçok open-source çözüm var. sabit ip olayı sıkıntı dışarıdan erişim vs ama ona da çözümler var cloudflare zero-trust ile çözülüyordu sanırım yapmadım metodu bilmiyorum ama sanırım bu işi çözüyor. dünya ufaktan bence self-hostinge yöneliyor ya.
-
ben idrive a geçtim, uygulaması ile süreç iyi ilerliyor ancak web arayüzünden dosya indirince hız sorunu yaşadım. üyeliği yenilemeyeceğim
5 TB 10$ a almıştım. free üye olduktan kampanya maili geliyor. % 90 iskonto diye... aslında fenada değil. ama gdrive a geri döndüm ben.yandex.disk de kullanıyorum ama orada dosya boyut kısıtı var. 50 gb falan.. başka işlerde kullanıyorum
kanoonline tarafından 05/Eki/25 20:25 tarihinde düzenlenmiştir -
kanoonline bunu yazdı
ben idrive a geçtim, uygulaması ile süreç iyi ilerliyor ancak web arayüzünden dosya indirince hız sorunu yaşadım. üyeliği yenilemeyeceğim
5 TB 10$ a almıştım. free üye olduktan kampanya maili geliyor. % 90 iskonto diye... aslında fenada değil. ama gdrive a geri döndüm ben.yandex.disk de kullanıyorum ama orada dosya boyut kısıtı var. 50 gb falan.. başka işlerde kullanıyorum
sen söyleyince bakim dedim 1 yıllık 5 tb 5 dolar fazla ucuz gibin :)
-
1tb yeterse yandex disk iyi bence. 2,5 dolar aylıktan yıllık 1260 TL ye geliyor bence iyi fiyat.
-
PanxeR bunu yazdıkanoonline bunu yazdı
sen söyleyince bakim dedim 1 yıllık 5 tb 5 dolar fazla ucuz gibin :)
önce bende tereddüt ettim ancak reddit de falan güvenliğe yönelik olumsuz birşey bulamadım. bir süre test ettim sonra üretim ortamında kullandım. aslında fena değil. google biraz daha pahalı hale getire kaçacağım yerlerden biri.
-
Galiba google ın köpeği olmuş durumdayım ama herşeyde google kullanıyorum resmen alternatifi yok gibi bir şey adamlar tamam zam yaptı ama halen ucuz kalıyor aşırı ucuz yerlerde performans vermiyor şahsen 1tb datam olsa gidipte rastgele bir firmaya güvenmem patladı falan cart curt derken 3 kuruş fazla olsun yeterki kafam rahat olsun
-
Google, 1 yıl boyunca Google Al Pro aboneliğinin üniversite öğrencilerine ücretsiz olacağını duyurdu! az once ben yaptim 1 yillik ucretsiz aldim
Normalde yıllık fiyatı: 7.200 TL
Aboneliğe dahil olan avantajların bazıları:
- Google One 2 TB Depolama (Drive, Fotoğraflar, Gmail)
- Google Veo 3
- Gemini 2.5 Pro
- NotebookLM
Webtekno x hesabinda gordum