Google Hangi Dille Yazıldı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Verdigin yazıya baktım ama Google'la ilgili bir kısım bulamadım,üstelik Google'ın bir servisini onla yazmış olması illa asıl motorunda Python kullandıgı anlamına gelmiyor üstelik 5 yıldır Python ile ilgilenen ve bunun 3 yılında aktif olarak Python ile çözüm üretmiş biri olarak söylüyorum Python iyidir hoştur ama Google'un yaptıgı işi yapamaz...Adamlar oturup Pythona yeniden kütüphaneler yazmalı yeni bir Framework yapmaları lazım.Public olarak acmıcaklarına göre kodu neden zahmet ediyorlarki oturup C/C++ ile direk programı yazıp kullanmak daha kolayken.Bunun yanında Turbo-Gears ve DjAngo Google'dan daha yeni teknolojilerdir.

Bu yazıyı yazan adamla Pythondan ne kadar anladıgını belli ediyor... 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

Verdigin yazıya baktım ama Google'la ilgili bir kısım bulamadım,üstelik Google'ın bir servisini onla yazmış olması illa asıl motorunda Python kullandıgı anlamına gelmiyor üstelik 5 yıldır Python ile ilgilenen ve bunun 3 yılında aktif olarak Python ile çözüm üretmiş biri olarak söylüyorum Python iyidir hoştur ama Google'un yaptıgı işi yapamaz...Adamlar oturup Pythona yeniden kütüphaneler yazmalı yeni bir Framework yapmaları lazım.Public olarak acmıcaklarına göre kodu neden zahmet ediyorlarki oturup C/C++ ile direk programı yazıp kullanmak daha kolayken.Bunun yanında Turbo-Gears ve DjAngo Google'dan daha yeni teknolojilerdir.

Bu yazıyı yazan adamla Pythondan ne kadar anladıgını belli ediyor... 

-----------------------------

ben pyton dan anlıyorum demedimki hoca sana

hatta o linki bile sana ithafen yollamadım (:

alınma sebebini anlayamadım açıkcası

ayrıca yazının hepsini okumadın sanırım

ython programlama dili son dönemlerde oldukça popülerlik kazandı. Örneğin Pardus Linux işletim sisteminin çok büyük bir desteği mevcut. Pek çok uygulama Pythonda yazılmış durumda. Yine aynı şekilde RedHat'ın kurulum arabirimi ve diğer pek çok program pythonla yazılmış durumda. Google, Nasa, Yahoo gibi pek çok firma python kullanıyor.

kullanıyor diyerek izlenimsel bi betimleme sundum

anlayamadım yani sizi (:
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Ben zaten üstüme alınmadım ama yazı çok yanlış şeylerle dolu....Python yükselişte olabilir Nasa,NSA,Yahoo Pythonuda kullanabilir ama bu firmalar Javada kullanıyor bazıları .NET bile kullandıgı projeler var.Google pythona destek veriyor ama en önemli projelerinden biri olan Andorid'e Python destegi yok?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    android de kullanılmıyorsa hatadır diye düşünüyorum

çünkü mobile platform larda örnek alınmalı nokia mobil telefonlarda kullanılıyor sanırım 
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

google çoğu servisinde hatta neredeyse tüm servislerinde python'u bolca kullanıyo.

google'un arama servisinde de python kullanılıdğını iddia ediyorum.

ama tabi orada bi sinerji kullanmıştır şerefsizler, gerekli yerde C/C++ kütüphaneleri, gerekli yerlerde python modülleri vs.

hatta buraya bakarsanız Google'ın bi CEO'su "en başından beri bolca kullanıyoz amk" demiş.

http://python.org/about/quotes/

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Google ortaya çıktıgı yıllarda ki daha önce yazım aşamasıda vardır..Google 1996 yılında başlamış bir projeyken Complex number kütüphanesi Pythona 1.4 ile eklenmiştir.Bu 1996 yılına denk gelsede oturması çalışması en az 2 yıl almıştır.Bunun haricinde Pythona Garbage Collection sistemi 2000 yılında çıkmışken ki Google tarzı agır projelerde ne kadar kritik oldugunu acıklamama gerek bile yok.Adam Pythondan bolca yararlanıyoruz demiş dogrudur ama ne kadar kritik noktalarda yararlanıyorlar?Hangi kütüphaneleri Pure Python.Bugün Pythonun kendisi bile all-alone olarak başarısızken gelip bana Google gibi bir projenin Pythonla yazıldıgını söylemeyin...

@hp32 Pythonun androidde kullanılmaması bence hata felan degil çok dogru bir karar siz farkında degilsiniz ama Python vaad ettigi bazı şeyleri yapabilicek bir dil degil.Mobil plartformda çalışması için gerekenlere bir bakın.Nasıl verim alındıgınada...Ben şahsen severim Pythonu ama agır proje için kullanmam 

Toplam Hit: 6953 Toplam Mesaj: 17