Google Konumu Nasıl Buluyor.
-
S.a
Bilgisayarda
Sıfır Portable tarayıcı ile deniyorum.
İp adresini değistiriyorum 4 haneside değişmekte vodafone
Ancak google map ta yinede konumu nokta atışı tespit ediyor nasıl ?
Not ağa tel bağlı değil
Not tarayıcı izin verimmi diye soruyor frefox
Ölesine mi sormakta yoksa izin verince google başka verileremi erişiyor ?
Mx0TBT tarafından 23/Kas/15 16:45 tarihinde düzenlenmiştir -
yanlış bilmiyorsam wifi sinyalleriyle tespit ediyor. etrafındaki modemlerin konumları googleda mevcut 3 modeme olan uzaklığın üzeirndne bir konum çıkarabiliyor.
-
Android telefonlar ile.
-
whatsapptan sahte konum nasıl gönderilir peki
-
Mümkünse Google'a ait çok fazla bir şey kullanmamak gerekiyor. Lokasyonu gizli tut desem bile adam aleni bir şekilde Ankara olarak gösteriyor.
Gördüğümüz bu kadar, görmediğimiz ne kadar.
-
Keyr00t bunu yazdı
yanlış bilmiyorsam wifi sinyalleriyle tespit ediyor. etrafındaki modemlerin konumları googleda mevcut 3 modeme olan uzaklığın üzeirndne bir konum çıkarabiliyor.
Yakındaki modellerle bizim modemi nasıl eşleştiriyor anlamadım.
Telefon bağlı değil ağa
-
Senin telefonun bağlı değil de millet bağlanıyor android telefonuyla eh onlar bağlanınca google a gidiyor işte modemlerin yerleri böylece. Google da işte her modemin ssidsini ve mac adresini logluyor bu bağlanan kişilerin gps verilerini logluyor ve neredeyse her modemin yerini bilmiş oluyor. Böylece çevredeki modemlerin ssidlerinden maç adreslerinden dolaylı olarak senin yerini e buluyor diye biliyorum ben. Ne kadar dogru ne ne kadar yanlis bilmiyorum tabi
-
ağa bağlı android cihazlardan belirliyo
-
Telefonlar ile. Android telefonların tamamında, (ki aynı sistem apple'da da var) gps ve wifi kapalı olsa dahi, belirli aralıklarla kontrol ediliyor.
Ve GSM operatörlerinde aldığın IP sadece sana ait değil, senden başka birden çok kişiye ait. IP dağıtımı da belirli bazlara göre yapıldığı için, senin bağlı olduğun baza bağlı olan her akıllı telefondan, wifi, gps verilerini alıyor.
Bunun sonucunda da sana nokta bir konum gösterebiliyor. Ve konum verilerini dinamik olarak güncelliyor, muhteşem bir analiz takip sistemleri var bu konuda.
Edit: Wifi IP konumlarını da yine aynı mantıkla telefonlardan elde ettiği veriler neticesinde sana sunuyorlar. Örneğin alt komşun kendi telefonun internetinden ya da kendi Wifi üzerinden bağlandığında seni de işaretliyor.
Telefon Wifi taradığında, seninde Wifi taramaya dahil oluyor, IP bloklarına göre sınıflandırdığı zaman senin modeminin mac adresinin çakışma ihtimali de olmayınca, senin DSL bağlantı konumunu da noktalama şansı elde ediyor.
cankol tarafından 23/Kas/15 16:39 tarihinde düzenlenmiştir -
ari41 bunu yazdı
whatsapptan sahte konum nasıl gönderilir peki
Marketten gps psoofer indir, geliştirici seçeneklerinden location spoofing'i aç.
-
android üzerinden anlatıyorum
google maps i aç
göndermek istediğin noktaya basılı tut
pin koyacak altta neresi olduğunu yazacak
tıkla yazıya paylaşa bas
bunu soruyor isen