Google Takibinden Kurtulmak
-
htc bunu yazdı
Hakikaten bu profil çıkarma işini nasıl yapıyorlar? Diyelim ki ben internetten devlet başkanlarına düzenlenen suikastları merak edip araştırdım. Googleı kullanarak tabi. Birkaç gün sonrasında evde patlayıcı yapımı ya da anarşistin el kitabı olan dökümanı araştırdım, indirdim, okudum vs. Yine bir süre geçtikten sonra gittim google maps üzerinden beyaz saray civarını inceledim. Kafama takıldı, Obama bu aralar ne iş yapıyor diye baktım. 3-4 ay sonra da bir şekilde yolum Amerika'ya düştü. Beni direk terörist şüphelisi olarak içeri mi alırlar? Yoksa denildiği gibi -tamamen- reklam amaçlı mı bu denli takip?
Esas mantığı nedir bunun?
tahmin ediyorum, seni takibe alırlar mutlaka. kalkıp burdan washingtona gidersen de o takip muhtemelen fiziksel takibe dönüşür. android telefon sayesinde ne zaman nerde olduğumuzu bilmeleri her zamankinden daha kolay. o olmasa bile takibe alındıysan hattından da yer takibi yaparlar isterlerse. belki de isterlerse kısmı geçmiştir de big brother muhabbetine yapay zeka ile aktif çalışıyorlardır. person of interest dizisindeki sistemin çok da fantazi olduğunu düşünmüyorum.
türkiyede bile plakaları otomatik tarayıp aranan araçları tespit eden sistem ve mobese merkezi varsa amerikayı hayal dahi edemiyorum. daha açık söylemek gerekirse haberlerde bilmem nerde yapılan çevirmede bagajda bilmem ne bulunan adamlar yakalandı haberleri var ya hani, işte onlar rutin kontrollerde yakalanan adamlar değil aslında. ama haberlerde öyle geçiyor tabi. hatta en önemlileri haberlerde hiç geçmiyor bile.