Google Yayıncıları Sömürüyor - İmza Kampama Destek Olunuz
-
Google servisleri ile farklı firmalar üzerinden reklam verdim, reklam aldım, videolar yayınladım vs...
Bu dümbüklerin yayıncılara muamelesinden çok sıkıldım. Özet olarak bunlar istediğini blokluyor istediği hesabı, siteyi hiçbir açıklama yapmadan kapatıyor. Size 1000 sayfalık bir yazı veriyor. Oradan yaptığınız ihlali bulun diyor. Sonra da yapıtığın hatayı net olarak buraya yaz ki açayım diyor. Sizi hata yaptığınızı kabullenmeye zorluyor.
Özet olarak sorun şu, Bunlar sözleşmelerindeki "Google hesabı istediği gibi kapatabilir" maddesine dayanarak istediği gibi kapatıyor. Tamam normalde kapataiblirler fakat bu sıradan bir firma değil. Bu bir monopol. Diyelim ki web tasarım, sosya mesya vs üzerine yıllarca kendinizi yetiştirdiniz. ya da 1 sene çalışıp bir uygulama geliştirdiniz. Sonra bu dümbükler sitenizi blokladı. Dolayısıyla hesabınızı blokladı. Bundan kaynaklı bu şerefsizlerin diğer sitelerindeki hesaplarınızda da alacağınızı alamıyorsunuz ve bütün emekleriniz boşa gidiyor.
Diyeceksiniz ki tamam sen de Google ile çalışma başka firmayla çalış. Söylediğim gibi bunlar monopol olduğu için belkide o fenomenin kariyerini hiçbir açıklama yapmadan bitirebilir. Bu sebepten dolayı bunlara normal firma değil monopol muamelesi yapılmalıdır.
Bir diğer konu Google'ın insanları fişlemesidir. Yani sizi bloklarsa ve yeni bir hesapla yeni bir sayfa açayım derseniz sizi banka hesabınızdan, adresinizden eşleştiriyor. En iyi ihtimalle firmanızı kapatıp yeni bir firma açmadan adınızı temizleyemiyrosunuz. Firmaların bu şekilde fişleme yapması, karaliste tutması bikere yasaya aykırıdır. Bunlar kim oluyor da hiçbir açıklama yapmadan hizmetinizi kapatabilirler? Regulasyoncuların buna dur demesi için bir kampanya başlattım.
Konu aslında Adsenseden çok öte, daha bir sürü ihlal sayabilrim. bu yapılanın normalleştirilmemesi ve cezasının kesilmesi gerekiyor.
Daha önceden böyle büyük şirketlere bolca bedel ödettiğim için deneyimim var. Ama biraz imza ile başlamam lazım. Destek olursanız sevinirim.
https://www.change.org/google-adsense
HolyOne tarafından 14/Kas/25 16:12 tarihinde düzenlenmiştir -
pinterest işi yaparken benim de içerde bir sürü param kaldı.
pinteret shadow ban atmadan paramızı alalım derken googleden gol yedik.
change.org da açtığın kampanya ile nasıl bir değişiklik olmasını bekliyorsun hocam tam bilmiyorum ama türkiyede bunu ispatlamak için yeterli gereksinimlere sahip bilirkişi bile bulamayabilirsin.
ben de imza verdim bu arada :)
-
-
Ads tarafında daha illet birşey bu google.
Orevladı, hiçbir sebep göstermeden kabul edilemez iş uygulamalarını ihlal ettin diyor hesabımı banlıyor.
Ondan sonra uğraş dur yeni hesabı oturtana kadar.
-
Ekledim paylaştım... Hatta:
Bu kampanyayı imzalayarak bana destek olur musun?
https://c.org/Cb6PgsVztH -
Bu o. evlatları benim daha onaya site gönderince hesabımı kapattı. Sahte trafik falan diye ben bile girmiyordum siteye.
-
manglerman bunu yazdı
pinterest işi yaparken benim de içerde bir sürü param kaldı.
pinteret shadow ban atmadan paramızı alalım derken googleden gol yedik.
change.org da açtığın kampanya ile nasıl bir değişiklik olmasını bekliyorsun hocam tam bilmiyorum ama türkiyede bunu ispatlamak için yeterli gereksinimlere sahip bilirkişi bile bulamayabilirsin.
ben de imza verdim bu arada :)
Hocam söylediğim gibi benim bunları yola getirmekle ilgili engin deneyimimler var. Büyük firma diye birşey yapılmaz sanma. Fakat Türkiyede yola getirdim. Globalde bişey yapmak gerekiyor.
Bugün amerikadaki ilgili otoritelere şikayette bulundum, tweetledim, senatörleri, rekabet kurumlarını ekledim. Planımı yaptım uygulamaya koydum. Çok ağır bedel ödetesim var. Bakalım ne olacak
HolyOne tarafından 14/Kas/25 19:23 tarihinde düzenlenmiştir -
ukmeva bunu yazdı
Bu o. evlatları benim daha onaya site gönderince hesabımı kapattı. Sahte trafik falan diye ben bile girmiyordum siteye.
O zaman kampanyama imza at
-
İmzaların milyonlara ulaşması gerekmiyor. 100 lere ulaşsa bana yeterli. Önemli olan doğru kişilerin görmesi herkesin görmesi değil
-
bende imzaladım...
-
Faşizme bende karşıyım imzaladım gitti