Googlede Çalışmak Hayal Midir ?
-
wking bunu yazdı:
-----------------------------
hackworm bunu yazdı:
yurtdışında okumalısın hoca bilgisayar mühendisliği değil bilgisayar bilimleri okumalısın(computer science) harvard gibi ünilerden mezun olursan bi fırsatın olabilir yada türkiyede okuyup yükseklisanısını köklü bir üniversitede yaparsan alırsın ama tamamiyle türkiyede bu işi biteremezsin google ofis açarsa orada çaycılık falan yapılır ana öyle kıdemli bir bölüm için öküz gibi üni bitirmelisin
-----------------------------Katılmıyorum.
Orta seviyede bir üniversite bitirip orta seviye bir yerde yüksek lisans yapıp sağlam referansların olursa girebilirsin bence.
-----------------------------dediğin yerlerden mezun olunca sağlam referansı nerden bulcaz hoca?
babamız cumhurbaşkanı - başbakan değil ki orta halli yerde okuyup sağlam referansımız olsun
yoksa össde 200.000e zor girsek de harward'da okurdum biz de
-
bilgisayar ile alakan yoksa hayal, alakan var ise hayal değildir.. Everthing possible
-
o sana bağı türkiyede deiil de yale de filan okuyup yüksek lisans yaptysan hayal deil e zaten bunu yapmak ta baya bi zordur heralde:)
-
Prometheus bunu yazdı:
wking bunu yazdı:
hackworm bunu yazdı:
yurtdışında okumalısın hoca bilgisayar mühendisliği değil bilgisayar bilimleri okumalısın(computer science) harvard gibi ünilerden mezun olursan bi fırsatın olabilir yada türkiyede okuyup yükseklisanısını köklü bir üniversitede yaparsan alırsın ama tamamiyle türkiyede bu işi biteremezsin google ofis açarsa orada çaycılık falan yapılır ana öyle kıdemli bir bölüm için öküz gibi üni bitirmelisin
-----------------------------Katılmıyorum.
Orta seviyede bir üniversite bitirip orta seviye bir yerde yüksek lisans yapıp sağlam referansların olursa girebilirsin bence.
-----------------------------dediğin yerlerden mezun olunca sağlam referansı nerden bulcaz hoca?
babamız cumhurbaşkanı - başbakan değil ki orta halli yerde okuyup sağlam referansımız olsun
yoksa össde 200.000e zor girsek de harward'da okurdum biz de
-----------------------------Referans demek yaptığın iş demektir, arkanın sağlam olup olmaması değil. Şimdiden projeler yapmaya başla, stajyerlik yap, aklına gelen her projeyi yap. Değişik sistemler kullan, ajax kullan, değişik veritabanı kullan, oracle, mssql, mysql vs vs...
Proce yap proce. Hiçbir şey hayal değildir.
Yarın öbür gün iş görüşmesine gittiğinde adamlar sorduklarında onlara on tane farklı şey söyleyebilmelisin. Şunu yaptım, şurda şunu kullandım vs vs...
-
hackworm bunu yazdı:
-----------------------------bu konuda harvard dan ziyade mit stanford yale cal-tech in diploması gecer hocam ama google icin turkiyeden mezun olcaksan sunu diyim ben bizim okula gelen bir bizim bölüm mezununun sozunu aktarcam.kendisi de turkiyeden mezun olup google da calısanlardan.3.71 diploma ile bitirip stanford a yuksek lisansa gitmis.ordan cıktıktan sonra projesini falan bilmiyom ama google rahat girdim diyebiliriz dedi ve kendi devresinden bircok calısan varmıs.google ibm olsun cogunun yolu bu.okulu saglam bi diploma ile bitirip yuksek lisansı amerikanın saglam okullarında okumak
turkiyede ise belli okullar olmalı yoksa yurtdısına cıkmak gercekten cok zor.mesela bogazici yale stanford mit bilkent mit stanford harvard odtü cal-tech daha cok bu universitelerimiz bu okullarla bircok ilişki içinde ve tabii ki yurtdısına cıkmanı da cok kolaylısrıtıyo bu
-
ben google'da 3 ay finans uzerine calistim. guzel rahat bir calisma ortami, googleda calismanin guzel yanlari var. ancak benim kariyer dusunceme pek uygun bir plan degildi o yuzden devam etmedim.
Neyse senin soruna cevap, neden olmasin? Google da calismak imkansiz degil. Her is veren gibi onlarda, yetenekli caliskan eleman ariyorlar. Google finlandiya hakkinda pek bilgim yok ancak kirkland'dan veya mountain view den pek farkli olacagini zannetmem.
Bill gates'e gelince, adam zeki. Ayni zamanda baglantilari cok iyiydi ve is nasil yapiliyor biliyor.
-
Şuana kadar bildiğim bilgisayar konusunda devrim yapmış insanların hepsi MIT ( Massachussets Institute of Technologhy ) le alakalı ya ordan mezunlar yada ordan kapmışlar olayi falan vardır bi hayrı :)
-
google'da çalışıp napacan ki? özel bi amacın falan mı var:) kurtulun bu marka takıntısından
-
bu işler kndini kanıtlamakla ve geliştirmekle olur... nedn olmasın ki bizim neyimiz eksik? eksik yerlerimiz vardır ve bunları görüp bilip kendini geliştirrsen tabikide çalışırsın
-
Google'da çalışmayı hak edebilmek için harcayacağın enerjiyi kendi işini kurmak için harcasan daha iyi olur.