Gördüğüm En İyi Kostak Zeybeği Mutlaka İzleyin.
-
http://www.youtube.com/watch?v=xDh6-jQvRmE
Kostak Ali oynaması da yorumlaması da çok zor bir Zeybektir.
Doğru oynayamazsan hiç olursun, oynarsan karşındakinin kanını bile dondurabilirsin.
İzlediğim en iyi en keskin ve en harika yorum bu.
Muhteşem tavır, Üstelik bir kız!
Helal olsun sana verilen tüm emeklere..
-
Edit : Başlıkta Kosta diye kalmış, Kostak olarak düzeltilirse sevinirim.
-
İlk 30sn'de ışık showun içine etmiş ama çok güzel oynamış kız helal olsun...
Kardeş bunları görünce tüylerim diken diken oluyor ama otellerde millete bizim folklörümüzü vs. bi tanıtıyorlar görsen aklın hayalin durur, rezalet.Gürcistandan, azerbaycandan getirtiyorlar kafkas dansı yaptırıyorlar Türk gecelerinde millet de Türk folklörü zannediyor :|
Böyle şeyleri göstermek çok güzel olur..
Bir gün şirket açayım okullardaki yetenekleri alıcam gösterilere! -
ah ah bunları görünce tekrar Halk Oyunları oynayasım geliyor :|
Edit: 4 sene Baş Efe'ydim .. -
Bir milletin kendi kültürüne sahip çıkması..
Tüm mesele bu değilmi aslında..
Oynayan kızın tavrı o kadar iyi ki anlatamıyorum..
Bu arada elinde keskin ve solo oynamaya müsait kerimoğlu,kostak,ince memed tarzında müzik olan var mı?
Komple bir seri de olabilir.
-
şimdi kızacaksınızda :) pek zor gözükmüyo. hani temel der ya o kadar düşündükten sonra :)
oyun güzel ama ne biliyim oynanması zor bir oyun gibi gelmedi bana :/ :S
not: bu arada kafkas oyunları öteki halaylarla birlikte buradada oynanır sadece gürcistan azerbaycandan gelmesi saçma tabii..
-
Bizim zamanımızda orkestrada org kullanılması dahi yasaktı,şimdi bale oynayan var.
Sadece ilk 45 saniyedeki müziği dinleyin.Çanakkale çingenelerinin kendi besteleri.
-
bende zeybege yazilmistim ta ilkokulda 10-11 yaslarindaydim, sadece ilk derse girdim hoca kadindi yaslilar gibi oynuyorsun dedi bende oyle olunca giyindim geri soyunma odasinda bekledim o giyinirkende izlemistim, tek zeybek hatiram bu
-
videoyu izleyince kendime şunu belirttim.
ey emperyalistler. korkun benim anadolu halkımdan. efeler hala dimdik ayakta..bu bizim milli kültürümüzdür. hep var olacak hep yaşayacak.
devletlerde efeler gibidir. efe gibi dik duramazsan devletliğin beş para etmez Osman Pamukoğlu.
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------
şimdi kızacaksınızda :) pek zor gözükmüyo. hani temel der ya o kadar düşündükten sonra :)
oyun güzel ama ne biliyim oynanması zor bir oyun gibi gelmedi bana :/ :S
not: bu arada kafkas oyunları öteki halaylarla birlikte buradada oynanır sadece gürcistan azerbaycandan gelmesi saçma tabii..
-----------------------------:)
1- Ayna karşısına geç.
2-Ellerini iki yana kaldır.
3- Ellerini şıklat.
Tamam Efesin, Zeybek oynuyorsun.
Bana Kenan İmirzalioğlu çok güzel zeybek oynuyor dendiğinde tüylerim diken diken olur hep.
Şimdi sen zor görünmüyor dediğinde de öyle oldu maalesef.
-
hayran kaldım