Görme Engelliler İçin Sesli Kitap Sitesi (Yardım)
-
arkadaşlar merhaba,
Görme engelli vatandaşlarımız için bir sesli kitap okuma web sitesi yapacağım. Üniversitemin bir bölümünde okuyan öğrenciler yaklaşık olarak 100 kişi, farklı kitapları seslendiriyor. Bende bu hizmet daha fazla kişiye ulaşsın diye web platformuna döndürmek istiyorum. Ticari bir getirisi vb yoktur ve düşünülmemiştir. Tamamen kamu hizmetidir.
Şimdi sorunlarıma gelecek olursak;
1- Önerebileceğiniz ücretli ya da ücretsiz hazır bir script ya da wordpress teması vb varmı?
(her kitap aşağı yukarı 15-20 part arası oluşmaktadır. çünkü dinleyen kişi sıkılırsa nerede kaldığını bulmakla uğraşmasın sadece kaçıncı partta kaldıysa onu açsın.)
2- Ancak şöyle ki, görme engelliler için yaptığımız için ve bu kişiler web sitesine girince istediği bölümlere nasıl ulaşacak, yani atıyorum a kitabını dinlemek istiyor bunu nasıl yapacak? Aslında ben bu durum için söyle bir şey düşündüm ancak ne kadar mümkün bilemiyorum. Mesela web sitesine girince sesli olarak operatör kategorileri saysa örnek: macera-drama için 1 aksiyon için 2 vb gibi bir durum olsa(görme engelliler için klavyeler var) görmel engelli vatandaş 1 e basınca web sitesinde o kategoriye nasıl gidecek? yani düşünün bankayı aradınız sizi ha bire yönlendiriyor, bunu web sitesine nasıl uyarlayabiliriz? web sitesini klavye ile entegre edebilir miyiz? en büyük sorunum bu şu anda
3- Bu hizmeti tamamladıktan sonra bir çok kişiye ulaşması için reklam çalışması yaptırılacaktır. Bu konuda en azından kendi web sitelerinde ücretsiz olarak link ya da reklam ekleyebilecek kişiler bulabilir miyim? Zaten bu sitenin bütün hosting vb giderleri şahsım tarafından karşılanacaktır.
Bu maddeler konusunda yardım edebileceklere şimdiden teşekkürler.
Not: Eğer aklınıza gelen bir fikir, şu da olsa dediğiniz, ya da böyle olmaz şöyle olur dediğiniz, görme engellilerin web sitesinde gezinmelerini kolaylaştıracak başka fikirleriniz varsa lütfen çekinmeyin.
-
Harikulade bir fikrim başarılar.
Ayrıca yardım edeceğim bir konu varsa seve seve ;)
-
hocam sen ticari amaç gütmeyeceksin belki ama senin siteden hikayeleri çarpıp sağını solunu reklam doldurup millete çarpıcak bissürü serefsiz çıkıcak.
ikincisi sadece görme engelliler değil diğer insanlarda dinleyecek bunları bence. şahsen ben mp3 çalara atar yolda dinlerim
-
hocam görme engellilerin dernekleri var, onları ara yardımcı olurlar. Seni yönlendirirler.
Bu tarz birşeyle ilgilenmiştim zamanında, görme engelli bir vatandaş script yazmıştı bana birsürü :)
-
web sitesini kısayollar vasıtasıyla çalıştırırsan işleri daha kolay olur hocam mesela tab tuşuna bastı (atıyorum) o sayfadaki kategorileri sesli oalrak sayar ctrl+1 derse 1. kategoriye gider o tarz bir sistem yapılabilir.
-
freudSusHaksizsin bunu yazdı
hocam sen ticari amaç gütmeyeceksin belki ama senin siteden hikayeleri çarpıp sağını solunu reklam doldurup millete çarpıcak bissürü serefsiz çıkıcak.
ikincisi sadece görme engelliler değil diğer insanlarda dinleyecek bunları bence. şahsen ben mp3 çalara atar yolda dinlerim
hocam o şerefsizlere yapacak bir şey yok valla napalım şimdi 2 dallama komple alır diye diğer insanları mı heba edelim.
Ayrıca diğer engelli kategorisinde ki vatandaşlar ise (işitme engelliler hariç) zaten bir sorun olacağını sanmıyorum. Onlar her türlü faydalanır.
-
sokoban bunu yazdı
web sitesini kısayollar vasıtasıyla çalıştırırsan işleri daha kolay olur hocam mesela tab tuşuna bastı (atıyorum) o sayfadaki kategorileri sesli oalrak sayar ctrl+1 derse 1. kategoriye gider o tarz bir sistem yapılabilir.
işte ben bu ksayolları nasıl oluşturacağım ve bu sesi nasıl entegre edeceğim. Bu konuda sıkıntı var hocam :)
-
Free_Mans bunu yazdısokoban bunu yazdı
işte ben bu ksayolları nasıl oluşturacağım ve bu sesi nasıl entegre edeceğim. Bu konuda sıkıntı var hocam :)
javascriptle kolayca hazırlanabilecek bir şey hocam body objesine eventlistener koyacaksın gelen tuş kodlarını kontrol edip gerekli yönlendirmeleri yapacaksın tabi her kategori için de ses kaydedip atama yapman lazım veritabanı oluşturman lazım hangi ses hangi kategoriye ait bulabilmek için
sokoban tarafından 21/Nis/13 16:38 tarihinde düzenlenmiştir -
sokoban bunu yazdıFree_Mans bunu yazdısokoban bunu yazdı
javascriptle kolayca hazırlanabilecek bir şey hocam body objesine eventlistener koyacaksın gelen tuş kodlarını kontrol edip gerekli yönlendirmeleri yapacaksın tabi her kategori için de ses kaydedip atama yapman lazım veritabanı oluşturman lazım hangi ses hangi kategoriye ait bulabilmek için
java sıkıntı, bilmiyorum
-
UP
-
bu tuşla yönlendirme işi çok eski mevzu hatta yanlış hatırlamıyorsam kelime yazınca dahi yönlendiriyordu sen bi bakıver ben de bi bakıvereyim sıkıntın buysa çözülemeyecek birşey değil
edit
MaTRiXe tarafından 21/Nis/13 22:11 tarihinde düzenlenmiştir