Gözlük Reçetesini Okuyabilecek Murit?
-
İyi Günler müritler;
Bugün devlet hastanesinde bi doktora göründüm, adama lens almak istediğimi söyledim ve dia hakkında bir kaç soru sordum, adam durdu "sen benden daha iyi biliyosun, lensini kendin al" dedi. Gözlük reçetesini verdi şerefsiz.
Sormak istediğim; Bana bu gözlük reçetesini tam olarak (lense göre) değerlendirelecek mürit var mı?
Şimdiden teşekkürler...
Reçete:
SAĞ; Sferik: -2.50, Slendrik: -0.75, Aks: 161
SOL; Sferik: -3.00, Slendrik: -0.75, Aks: 180
P.D: Organik
-
underzero abin okur
-
Ben o doktorun ta amk !!!
Hipokrat yeminininde. Şerefsizlerrr...
Adam akıllı bir açıkmalama yap amk. Bilmediğinden amk savıyor başından. Küfür etmemek imkansız hala sayıyıro ibnetora.
-
bunla lens vermiyorlar ki , gözlük reçetesi ile gittim , lens için doktorun gözüne göre reçete vermesi gerekiyor göz yapısı farklı oluyormuş
gözlük aldım. ama rahat olmuyor hacı sürekli gözlük tak çıkar tak çıkar. en iyisi lens. sokağa adımı atacagın an takıcan yatana kadar.
-
PanxeR bunu yazdı
bunla lens vermiyorlar ki , gözlük reçetesi ile gittim , lens için doktorun gözüne göre reçete vermesi gerekiyor göz yapısı farklı oluyormuş
gözlük aldım. ama rahat olmuyor hacı sürekli gözlük tak çıkar tak çıkar. en iyisi lens. sokağa adımı atacagın an takıcan yatana kadar.
hoca peki sağlıksız diyorlar lens için şimdi 50 lens aldık (1kutu) bu bir insana nekadar süre gider ? 3-4 ayda bitermi
-
Wine bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
hoca peki sağlıksız diyorlar lens için şimdi 50 lens aldık (1kutu) bu bir insana nekadar süre gider ? 3-4 ayda bitermi
Hocam genelde 1 kutuda 6 aylık oluyo ama 8-9 ay kullanılıyor :D
-
PanxeR bunu yazdı
Ben uzun zamandır lens kullanıyorum. Lens de göründüğü kadar basit değil. Hem riske giriyorsun. Gözüne yabancı bir cisim. Enfeksiyon kapma olasılığı yüksek. Göz yaşın azalacak. Gözüne toz, kirpik falan kaçtığında çıkmayacak. Banyo da falan sinir ediyor özellikle. Banyoda iken çıkarıyorum artık ama hafif su kaçtığında sulanmadığı için batıyormuş gibi oluyor. Ilk zamanlar olmaz sonraları yavaş yavaş senin gözünde böyle olur. Ben 1-2 yıla çizdirmeyi düşünüyorum.
-
hocam sağ 2.5 derece miyop 0.75 ağtigmat sanırım.
sol ise 3 derece miyopa 0.75 astigmat.
En kolay yöntemi eczaneye gidip recetem bu lens almak istiyorum demek. Onlar göz çapına falan bakarak veriyorlar lensi.
gözün öyle çok büyük değilse sorun da olmuyor zaten 2 türü var.
Ayrıca 4 5yıla yakın zamandır lens kullanıyorum çok memnunum
-
Wine bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
nefes alan lensler varmış örnek http://www.lensmarket.com/ciba-vision/air-optix-aqua
daha pahalı oluyormuş fakat iyiymiş. Kullanım süreside kense göre hocam fiyatı da ona göre yani.
-
PanxeR bunu yazdıWine bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
nefes alan lensler varmış örnek http://www.lensmarket.com/ciba-vision/air-optix-aqua
daha pahalı oluyormuş fakat iyiymiş. Kullanım süreside kense göre hocam fiyatı da ona göre yani.
Şu oranı yüksek lens al. Gece çıkart. Ben bunu taktım bir arkadaşım daha da kullanmıştı gözleri kızartıyor. Çünkü su oranı düşük. Eğer lens kullanacaksan da günlük lens al. Ama en iyisi kullanan biri olarak sana tavsiyem lens kullanmaman olur :) Yaşın 22 benimde 22 fakat 1 yada 2 yıl sonra çizdirmeyi düşünüyorum. Aslında doktor çizebiliriz demişti 1 ya da 2 yıl beklersen daha iyi olur. Göz numaran ilerlemiyorsa çizdir.
-
Hocam lens tavsiye etmiyorum. Gözyaşın azalıyor, gözüne yabancı bir cisim koyuyorsun enfeksiyon kapabilirsin zamanla, akşam çıkar sabah tak yapacaksın, banyoya geçerken de çıkaracaksın... Gözlük daha zahmetsiz ve kolay. Yaklaşık 1,5 yıldır gözlük kullanıyorum ve gayet memnunum.
İyi bir gözlük al rahat et derim. 1 sefer para ver. Sonra ilerde göz numaran büyürse camını değiştirmen yeterli olur.
İyi bir gözlük çerçevesi hafif, sağlam ve esnek olmalıdır. iyi bir gözlük camı da çizilmeye, toza dayanıklı ve özellikle yansıma yapmamalıdır.