folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Gülsemmi... Bilemiyorum... Japonyada Kukla Devlet Olma Yolunda Mı? Kuklamı?



Gülsemmi... Bilemiyorum... Japonyada Kukla Devlet Olma Yolunda Mı? Kuklamı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iSTaN_BuLL
    iSTaN_BuLL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2005
    Erkek
    arkadaslar benım bildiğim kadarıylada japonlar en nazik millet olduğu kadar da en milliyetçi en kafatasçı olduğudur. eğitimleri ve sosyal hayatları şu anda çok iyidir. ilk önceleri bütün devlet harcamaları eğitim sağlık gibi alanlara yapıyorlardı ancak suanda amerikandan sonra en yyüksek silah yatırımı yapan ülkelerden birisi. sizce niye ? ben derimki japonya amerikayı affetmedi affetmezzzzzzzzz.

    savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye; zaman ki sana hasta olmuş, incelikli haytasın. raksederken mahallenin maşallahı, eyvallahı, güzelleş be oğlum, şimdilik ölümüne kadar hayattasın, şimdilik, ölümüne kadar hayattasın.!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth_
    fth_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    konuyu nakamuraya havale edıorum

    çocuktum,büyüdüm
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek

    Japonya savunma bakanı diyorki :

    "Nagazaki ve Hiroşima'ya saldırılar kaçınılmazdı. Amerika bu saldırının Japonya'yı teslim olmaya zorlayacağını ve böylece Sovyetler Birliği'nin Japonya'ya savaş ilan etmesini önleyeceğini düşünmüş olmalı. ABD’ye kızgın değilim"

    şimdi oncelikle bu sozu dogru yorumlayalım. ABD ye kızgın degilim demesi bir onceki cumlenin devamı niteliginde degil, bakanın sahsi fikridir. yani japonya yı rus istilasından kurtardıgı icin ABD ye kızgın degilim anlamında soylenmemiştir. ilk cumle ise dogrudur. ABD nin japonya uzerine atom bombası atması 2sebebe dayanıyordu birincisi japonyayı savas dısı bırakmak ikincisi ise sovyetlere goz dagı vermekti. ikiside basarılı oldu. Atom bombası kullanılmamıs olsaydı japon ana karası muttefikler ce sovyetlerce işgal edicelecekti. buda en az rakamla 4-5 milyon insanın olmesi demekti. bir acıdanda insanlık dısı olsada atom bombası katliamı onlemiştir. 

    diger bir hususa gelirsek, japonya abd kopegi degildir. japonyanın teslim antlasmasında japonyanın ordu buyuklugu antlasma ile kısıtlanmıstır. bu yuzden bugun japonyanın polis gucu kadar sayılabilecek bir askeri gucu vardır. ancak japonya dedigimiz devlet bugun dunyanın en buyuk ekonomisine sahip devletidir. okadardır ki deflasyon vardır. yani 30yıl once 1ytl olan bir sigara bugun 800kurustur. dıs ticaret fazlalıgından, japonyaya giren paranın buyuklugunden dolayı japonya heryıl dıs ticaretine kota koymaktadır. bugun dunya uzerinde japonyanın ekonomisine yetisebilecek bir devlette yoktur. japonya tarihi boyunca kimsenin kopegi olmamıstır oyle dusunuyorumki olmayacaktırda.


    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2005
    Erkek

    Shogun tokugavalara geçtikten sonra japonlar büyük bi kapanma içine girdi taki meiji dönemine kadar o dönemden sonra kültürel ve ekonomik alanda dışta bir çok şey getirildi ama japonlar asla özünü unutmadı.Şimdi bi japon forumunda bi japon konu açsa ve konu böyle olsa siz ne diyceksiniz?

    "Yüzyıllarca dünyaya hükmeden şanlı Türk ulusu artık Amerika'nın küçük devleti mi?  Yıllardır bölücü terör örgütüyle savaş halinde bulunan türkiye cumhuriyetinin başbakanı terör örgütü başı apo'ya sayın demiş ve onun öldürüdüğü şehitlerine Kelle diye hitap etmiştir.Kendi şehitlerini bile göremiycek kadar kör hale gelmişlerdir.Türkler küçük amerika haline gelmiştir ne yazıkki aynı şey bizim ülkemizde olsa Taro Aso aynı açıklamayı yapsa etinden et koparıp katletmezmiyiz:)"

    Sadece 1 adamın yaptığı şerefsizliği tüm japonyaya alet etmeyin,bir millet hele ki japon milleti 1 insandan daha fazlasıdır....bilmeden sadece 1 metinle belki bazı ülkere hakaret edebilirsiniz ama günşein doğduğu yere hakaret edemezsiniz çünkü kuklalık bizim için olduğu gibi Japonlar içinde hakaretttidir..


    Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    DkN ve senin gibi düşünen bir kaç arkadaş ağızlarınıza sağlık... Tam benim düşündüklerimi düşmüşsünüz dile getirmişsiniz.  Sizlerinde de dediği gibi Japonya şu an gerek ekonomik düzeyiyle, gerek teknolojisiyle, gerek kültürüyle, gerek zekalarıyla, gerek bir takım etnik özellikleriyle en gelişmiş ve gelişmekte olan bir devlet, bir kültürdür. Bu devletin etnik yapısıyla çok benzer hatta aynı kökene sahip olmamızdan dolayı mutluluk ve şeref duyuyorum. Benim için 1.Türkiye 2.Japonya(Japon kültürü). Bu atom bombası olayı o zamanki siyasi bir takım etkenler yüzünden olmuş bir şeydir, fakat şu an herhangi bir devletin istese dahi Japonyaya asla yapamayacağı şeylerde biridir. Bugun yine bir atom bombası ve benzeri durumlarda(savaş, nukleer bomba vs..) Japonya'nın tepkisi son derece sağlam ve kesin sonuçlu olacaktır. Ben böyle düşünüyorum...


    Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    uçak Enola Gay ismini kullanıcısının annesinin isminden almıştır ; yani pilotun gay olması sonucu o isim verilmemiştir : ) , ayrıca Japonya'nın kimsenin köpeyi olacağını sanmıyorum ; hatta ve hatta keşke benm ülkemde en az japonya'nın yarısı kadar olabilseydide yabancılar tarafından kukla diye anılsaydık razı olurdum vallahi : ) , 10 maraba'nın 1 yıl çalışıp elde ettiği bi kamyon buğday'ı satarak elde ettiği parayla ancak  japonların 10 dakikada yaptığı bi Ps3 ve bi laptop'u alabiliyor... Bu da kimin kimin kuklası olduğuna bi göstergedir ; ayrıca buna bizimle birlikte amerikanlar ve avrupalılarda dahildir ; japonlar çok güzel markalaşmışlardır...


    dont think twice its all right
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    Ahh ahh çok kısa süreler sonra bu çekik gözlüler(bkz. yeni süper güç ''Çin'') dünyayı topa çevircekler ama... hayrolsun inşallah.

    Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MZMZ
    MZMZ's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2007
    Erkek

    Amerikada ki universitelerde TOPLUM MUHENDİSLİGi adı altında bir bolum varmış. burada toplumun yaşam şekli dusunce yapısı deger yargıları .... gibi seyleri idare edecek kişiler yetiştiriliyomuş.Bu adamlar yetişince amerika bunları idare etmek istedigi ulkeye yolluyor.bunlar o ulkedeki insanları zamanla kendi istedigi gibi dusunen hareket eden kişiler haline geitiriyor.Vee işte sana kukla devlet.Savaşla silahla zorla ugrasmadan seni kendi kontrolu  altına alıyor.... İzleyenler bilir KOD ADı KILICBALIGI NI orda ki adamda insanların "YAŞAM TARZINI KORUMAYLA" gorevliydi...

     Olay bundan ibaret...


    Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın! Eski çınar şimdi noel ağacı; Dallarda iğreti yaprak utansın! Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın! Ölümden ilerde varış dediğin, Geride ne varsa bırak utansın! Ey binbir tanede solmayan tek renk; Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın! NFK
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yTSe_JaM
    yTSe_JaM's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek
    arkadaşlar en son şu geişa muhabbeti açıldıgında arşivden bahsetmiştin aynı gün arşivi uploada bırakıp çıktım eve geldigimde elektrikler kesilmişti ve hdd içindeki herşey gittiginden arşivimi yeniden toplamakla meşgulum sabahlara kadar onla uğraşıyom bittigi zaman sizlere bu konu hakkında bazı şeyler göstericem umarım anlarsınız.

    Our Master Miyamoto Musashi Says: The way is in Training Know the Ways of all professions. Distinguish between gain and loss in worldly matters. Do not think dishonestly.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yay
    yay's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2007
    Homo
    almanya ve japonya ekonomik açıdan abd ye bağımlı, almanya israil devletine, japonya ise abd ye tazminat ödemeye devam ediyor, yani bu ülkelerin otonom güçleri yok.
Toplam Hit: 3730 Toplam Mesaj: 25