Günaydın... Bir Sorum Olucaktı
-
hocalar cıktım sınavdan. hiç üzülmüyorum kagıda balgam atıp vericektim dersten hiç bir şey yok. sorular burçlar bilim mi astronomi ne burçlar gezegenlere göre falandı filandı siktirsin aq karısı belli koca bulamamıs her gün posta gazetesinin burçlarına bakıp. talibiniz var diyince kukusu sulanıyo kafayı bozmus yosma sağolun yine de
-
arabanın içinde hava duran sinek muhabbeti yaparsın hocana sende
-
Suudi imam: Dünya dönmüyor
Bir panelde öğrencilerin dünyanın sabit olup olmadığı yönündeki sorusunu yanıtlayan El Hayberi, “Dünya sabittir. Hareket etmiyor” dedi. İmam, dünyanın dönmediği yönündeki fikrini, önündeki plastik su bardağıyla açıklamaya çalışırken “Bir kere bakalım, biz neredeyiz? Diyelim ki Serce havalanından uçakla Çin’e gidiyoruz. Dünya dönüyor dediniz değil mi? Peki Bana odaklanın şimdi, bu (su paketini gösteriyor) dünya. Eğer dünya dönüyorsa uçak havada durduğunda Çin'in uçağa doğru gelmesi gerekmez mi? Doğru mu yanlış mı? Eğer dünya aksi yönde dönseydi bu sefer de uçak asla Çin’e ulaşamazdı. Çünkü Çin de uçak gibi dönüyor olacaktı” dedi.
'Allah iyiliğini versin' Videonun Youtube’a yüklenmesiyle birlikte sosyal medyada Arapça olarak "#cleric_rejects_rotation_of_Earth" (İmam dünyanın döndüğünü reddediyor) hashtag’iyle tweetler atıldı. Birtwitter kullanıcısının “Ne büyük tesadüf, tam da Galileo’nun doğum gününde böyle bir şey oluyor” mesajı vererek, 'Ama yine de dönüyor' diyerek ortaçağda engizisyon tarafından hapse atılan ünlü gökbilimciyi hatırlattı. Başka twitter kullanıcıları da dünyanın güneş etrafında döndüğünü çocukların anlayacağı görsellikte bilimsel olarak anlatan videolar paylaştı. Bir kullanıcı ise “Allah iyiliğini versin” yorumunu yaptı.
-
ayhun bunu yazdı
arabanın içinde hava duran sinek muhabbeti yaparsın hocana sende
+1 Biraz beyin bedava hocam dercesine de altan alttan yürür gibi iyi oturur gibi geldi .)
Bir de bunu teyit edecek kanıtlayacak fizikçi bir arkadaş şöyle formulümsü bir kaç net cümle yazsa
Tadından yenmez ona yeterde artar bile her halde not fiziğemi giriyor onu bile çözemiyorum affola .)
-
Eğer oturup ciddi ciddi bilimsel araştırıyor, merak ediyor ve beyin fırtınası için soruyorsa ne ala saygı duyarım.
biraz önce "solucan deliğinden" belgelselini izledim. adamlar yok artık dedirtçek şeyleri cidden labaratuvar kurmuş araştırıyorlar.
normal ortamda böyle bir konu açsan deli derler.. adam araştıryor ne diyebiliriz. tesla da o zaman çatlak bu mantıkla
birde sırf zevk için öğrenciye işkence yapmaktan hoşlanan salaklar var. o gruba istediğinizi söyleyin.
dünya yatay dönüyor ama ben dikey uçmak istiyorum :)
-
Kadına şunu söylesene hocam lütfen :
https://www.youtube.com/watch?v=ifmo4I6m8Pg
-
Hocam çok dalga geçilmiş ama alan fizik falansa bence gayet makul bir soru. Hele bunu bilimsel olarak ifade edebiliyorsan alanında baya şey biliyorsun demektir. Sahte-bilim ile bilimin kesiştiği bariz noktalarda da bilgi sahibi olabilmek çok önemli. Kitaptakileri biliyorsanız bu soruları cevaplayabilmeniz lazım. Biraz çuvaldız-iğne olayına kafa patlatmak lazım. Ben bu başlıkta bir tek standart öğrenci yakarışında bulunan vasat bir öğrenci profili görüyorum. Umarım hakaret olarak algılamazsın.
Gerçekten absürt içerik olduğuna kanaat ettiyseniz topluca başvuruda bulunun, şikayet edin. Böyle bir şey varsa yönetim kulağını tıkayamaz. Hele yazılı başvurursanız daha iyi olur. Söz uçar yazı kalır. Ama bence önce alakalı mı alakasız mı bunun üzerine kafa patlatın. Öğrenciye kıl hocalar da yok değil. Haklı da olabilirsiniz. Ama farklı metot deneyen her öğretmen de "size takmış" demek değildir.
-
bu soru için benim aklıma direk bu geldi :) http://www.bilimveteknoloji.info/uzay-asansoru/
-
En guzel yanit @helyum_pasha 'nin verdigi. Oldukca dogru, evreni butun olarak gorebilen, cok yonlu bir bakis acisi.
-
csr288 bunu yazdı
bir araba 100 km hızla x yönünde gidiyorsa, peki arabanın içindeki sinek kaç km hızla gider ?
sinekte 100 km hızla gidiyordur.
Nope.. Sineğin hızı aracın içinde yaptığı hızdır. Senin kurduğun mantıkla bizimde hızımız dünyanın dönüş hızı oluyor. Sinek eylemsizlik yapıyor. Sanırım buydu o zıkkımın adı.