folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Günde 30 İçerik Girilen Bir Site, 1 Sene Sonra?

Günde 30 İçerik Girilen Bir Site, 1 Sene Sonra?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SENAR1ST
    SENAR1ST's avatar
    Erkek

Şu sorularıma kabataslak bir cevap verebilecek insan arkadaş aranıyor.

-Günde 30 özgün içerik ile, sadece google hiti ile 1 senede kaç hite ulaşılır?

-50K hit "ORTALAMA" ne kadar gelir getirir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek
    SENAR1ST bunu yazdı

hocam yazmıştım yine yazayım sektör keyword arama hacimleri bilmeden bunu söyleyebilecek varsa helal olsun derim :)

sadece içerik site için asla yeterli değildir.Sadece içerik girilerek 10k içerik ile 1m hit de alabilirsin 1k bile alamayabilirsin.

50k hit için kazanca gelincede yine aynı şey söylemek lazım.Tahmini hesaplama yöntemi:

Hit(Görüntülenme sayısı aslında) x (% tıklama oranı) x TBM

yani 50k tekil ve 85k çoğul hitin yani sayfa görüntülemen var farz edersek ki burda hemen çıkma oranları ziyaretçiye istediğini verbildiğin ve ziyaretçiyi sitede başka içeriklere girmesini sağlayabilmenle alakalıdır.

Tıklama oranı:bu oran reklam yerleşimi tema hedef kitle reklam türü gibi birçok etken etkilidir

TBM: Tıklama başı maliyet bu da sektör ile alakalıdır 0.01 yani 1 kuruş da olabilir yabancı niche ise 2000 üzeride olabilir

yani 85k gösterim %1 tıklama ve 0,01 TBM olan çöp hit düşünürsek

85000*0,01*0,01 = 8,5 TL yaklaşık gibi bir rakam çıkar

trooper tarafından 10/Ağu/17 17:08 tarihinde düzenlenmiştir

ZzZzZzZ...!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

hacı çok büyük bir yatırım yapman lazım. özgün içerikleri kim girecek ? sen gireceksen tamam sıkıntı yok ama editör tutup girdireceksen metin ve içerik girişi 4 tl den hesaplarsan 

30x365 = 10950 x 4 = 43800

hadi düzenli iş verimi oldu diye 35000 e bitirirsin işi. 

lakin adsense işi karışık. yani ne kazanacaksın belli değil kapalı kutu. ortalama max. 50000 -75000 arası bir yatırım ( seo da dahil ) belki 2-3 yıl sonra amorti edersin...

ben bugün öyle 30-40 içerikli jenerik domainimi 10000 e satmadım :) he bana 10000 tl kazandıracak mı ? hiç bir zaman :) ama ben ölene kadar da bende kalacak :)

SYL 184
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek

aylık sayfa görüntülemesi 100-200K arası değişen, günlük 500-1k tekil hit, 500 özgün içerik olan domain'in bana aylık adsense getirisi 50-60 TL :) bu reklam konularında pek ilgilenemiyorum belki uğraşsam artar miktar. Adsense yerine affiliate marketing işine yönelmeni öneririm. Para onda :)

less than one, more than zero.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Kendinden ornek vereyim  3  4 gunde bir  makale giriyordum bazen gunde 2  3 tane tabi hepsinozgun matematik konu anlatimi matematikcilerin hayati matematik soru ve cozumleri uzerine 1 yil sonra  150 makaleyi gecmisti  site  4k hiti gormustu joomla hatalari yuzunden biraktim ugrasamadim su an wordpress actim oyle bekliyor. www.matyardim.com

matematik24.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek
    Freak bunu yazdı

hacı çok büyük bir yatırım yapman lazım. özgün içerikleri kim girecek ? sen gireceksen tamam sıkıntı yok ama editör tutup girdireceksen metin ve içerik girişi 4 tl den hesaplarsan 

30x365 = 10950 x 4 = 43800

hadi düzenli iş verimi oldu diye 35000 e bitirirsin işi. 

lakin adsense işi karışık. yani ne kazanacaksın belli değil kapalı kutu. ortalama max. 50000 -75000 arası bir yatırım ( seo da dahil ) belki 2-3 yıl sonra amorti edersin...

ben bugün öyle 30-40 içerikli jenerik domainimi 10000 e satmadım :) he bana 10000 tl kazandıracak mı ? hiç bir zaman :) ama ben ölene kadar da bende kalacak :)

kutunun şifresi:doğru strateji + uzman ekip + doğru yatırım+yabancı içerik=niche 

niche için 2 tane örnek altta yer alıyor.

ekip:Projeyi beraber yapmak şart değil proje ihtiyaçlarını karşılayacak dışardan hizmet ile bile olsa uzman işinde iyi olacak

trooper tarafından 10/Ağu/17 17:47 tarihinde düzenlenmiştir

ZzZzZzZ...!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek
    SENAR1ST bunu yazdı

Öyle zannediyorum ki web konusunda tecrübesiz birisin. Sorduğun sorunun net bir cevabı olmadığı gibi ortalama cevabı da yok maalesef. En fazla tahminde bulunulabilir.

Günde 30 değil 100 özgün içerikte yazsan sitenin -klasik olacak ama- seo çalışması , kodlaması , erişimi , hitap ettiği kesimin çokluğu , rakiplerinin durumu vs.vs.vs.  bir dünya değişkene göre değişecektir senin sitenin olası hit durumu. 1 senenin sonunda günlük 1k tekilde alabilirsin 1m tekil (tamam biraz abarttım :) ) de alabilirsin.

50k hit ortalama derken günlük 50k tekil hit dediğini varsayarsak.  Bunun 1% reklam tıklanma oranı olsa ve TBM 0,01 TL olsa    50.000 * 0,01 * 0,01 = 5 TL olur.   Var sen tıklanma oranını ve TBM oranını değiştire değiştire ihtimallere bak işte.

Sonuç olarak : Alabileceğin ortalama hit durumu ve olası kazanç ortalamaların maalesef birçok faktöre bağlı. 

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek
    coder2 bunu yazdı
    SENAR1ST bunu yazdı

Öyle zannediyorum ki web konusunda tecrübesiz birisin. Sorduğun sorunun net bir cevabı olmadığı gibi ortalama cevabı da yok maalesef. En fazla tahminde bulunulabilir.

Günde 30 değil 100 özgün içerikte yazsan sitenin -klasik olacak ama- seo çalışması , kodlaması , erişimi , hitap ettiği kesimin çokluğu , rakiplerinin durumu vs.vs.vs.  bir dünya değişkene göre değişecektir senin sitenin olası hit durumu. 1 senenin sonunda günlük 1k tekilde alabilirsin 1m tekil (tamam biraz abarttım :) ) de alabilirsin.

50k hit ortalama derken günlük 50k tekil hit dediğini varsayarsak.  Bunun 1% reklam tıklanma oranı olsa ve TBM 0,01 TL olsa    50.000 * 0,01 * 0,01 = 5 TL olur.   Var sen tıklanma oranını ve TBM oranını değiştire değiştire ihtimallere bak işte.

Sonuç olarak : Alabileceğin ortalama hit durumu ve olası kazanç ortalamaların maalesef birçok faktöre bağlı. 

rewrite makale yazmışın hacı hit almaz :) duplicate contentten ban yersin benim mesajı aynen benim kelimelerimle yazmışın

ZzZzZzZ...!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek
    SENAR1ST bunu yazdı

-1 yıl sonra en az 10bin yazı olacak her biri günlük 100 kişi tarafından okunsa 1milyon hit eder. 

1 Milyon hit ile en az günlük 10TL kazansan 10milyon eder..

Bakkal hesabı da bilmiyorsan niye giriyorsun hocam bu işe :) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

@trooper  inan senin mesajı hiç okumadım. Geçende konuyu okumuştum şimdi tekrar girince 2.sayfanın başında senarist in mesajını okudum direk alıntı yapıp cevap yazdım :)

Şimdi bakınca gerçektende duplicate gibi olmuş , benden çok yaşayacan :D

coder2 tarafından 10/Ağu/17 18:27 tarihinde düzenlenmiştir

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
Toplam Hit: 3583 Toplam Mesaj: 25
günde 30 içerik girilen bir sitenin hiti