folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Gündeme Dair Şimdiye Kadar Hiç Duymadığım Bir İnceleme

Gündeme Dair Şimdiye Kadar Hiç Duymadığım Bir İnceleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

link bu. nolur ne olmaz buraya da kopyaladım yazıyı. Böyle bir durum gerçek olabilir mi müritler ne der :)

http://fuatavni.tumblr.com/post/77911719005/17-aralik-rusvet-ve-yolsuzluk-operasyonunu-kimler

17 ARALIK RÜŞVET VE YOLSUZLUK OPERASYONUNU KİMLER YAPTI?

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonunu kimler yaptı?
    Neden bu güne kadar beklendi?
    Belgeler neden yavaş yavaş veriliyor?

Aşağıdaki cevaplar bu soruların analizidir.

MİT’in içinde birbirini iyi bilen 3 ana grup vardır:

1. İran’ın hedefleri doğrultusunda hareket eden Özel Seçilmişler’in kontrolündeki yapı.

2. Her türlü kirli işlerde kullanılabilen, eskiden Ergenekon’a çalışan, etkinliğini kaybetmesine rağmen hala blok halinde hareket eden yapı.

3. Sünni’si, Alevi’si, ateisti, dindarı, sağcısı, solcusuyla memleketin selameti için çalışan grup. Son 20 yılda hayli güçlendiler.

MİT içindeki 2. yapı zaman zaman 1. yapının kontrolüne geçer. 2 grup kirli işlerde ittifak ederler. Hakan Fidan bunlara hakim olduğunu zanneder.

Bu iki yapının içinde Alman, İngiliz, İsrail, ABD istihbaratçıları diledikleri gibi at koştururlar. Hakan Fidan o yüzden kontrolü sürekli kaybeder.

Her yapının MİT dışında beraber hareket ettikleri kurum ve kişiler vardır. Asker, emniyet, yargı, basın ve işadamı. MİT o yüzden bu kadar etkili.

AKP iktidara geldiğinde en güçlü yapı olan Ergenekon yapısı zayıflatılırken, özellikle ilk 5 yıl bağımsız olan 3. yapı çok kuvvetlendi.

Siyasal İslam geleneğinden gelen Başbakan, Özel Seçilmişler’in telkinleriyle MİT’in ancak bu geleneğe evrilirse milli olacağı yanlışına inandırıldı.

Başbakan buna ikna olunca İran yapılanmasına gün doğdu. Böylece 1. yapı zayıf olan 2. yapıyı da bünyesine katarak bağımsızları hedef aldı.

Aynı zaman diliminde algı işlenmeye baslandı. “Camia MİT’i ele geçiriyor, engel olacağız, burası son kaledir” dendi. Başbakan buna çok şartlanmıştı.

Bağımsız yapı içinde Camiayı asla tasvip etmeyenler bile Camianın adamları diye tasfiye edilmeye çalışıldı. En büyük hataları bu oldu.

Çünkü bağımsız yapı tek bir aidiyete mensup değildi. Türkiye mozaiğiydi. 20 yıldır zannedilenin üstünde çok daha güçlüydü. Tedbirliydiler.

Başbakan ve AKP kadrolarına hiçbir zaman güvenmediler. Vesayetin ne olduğunu iyi biliyorlardı. 11 yıl her şeyi belgeleyip kayıt altına aldılar.

11 yılda kimin ne kadar pisliğe bulaştığını çok iyi biliyorlar. Memleketi sahipsiz zannedenler açıktan her türlü ihaneti ve günahı işledi.

Neden 17 Aralık’a kadar beklenildi? 1. ve 2. yapının İran’ın tam desteğiyle korunduğundan. İran, elbet işi bitince çekilecekti.

İran, nükleer anlaşmayı yapıp üzerindeki ambargo kalktığında kara para aklama işi bitmiş oldu. İlk darbe ağababaları olan İran’dan geldi.

Kara para trafiğinin kilit ismi Babek Zencani’nin göz altına alınacağı dilden dile dolaştı. İnanılmaz bir telaş yaşadılar. Boşluğa düştüler.

Nükleer antlaşmadan 3 gün sonra Hakan Fidan’ın yardımcılarından biri Başbakanlık’ta “bir devrin sonu geldi” dediğinde kimse bir anlam verememişti.

Başbakan ve Özel Seçilmiş’lerin üzerindeki koruma kalkanı kalkmıştı. 7 yıldır beklenen an gelmişti. Derinden yürütülen operasyonlara gün doğdu.

İran ambargosu kalkmasa ve İran elini Türkiye’deki kılcallardan çekmeseydi, operasyon yapılamayacaktı. Bilgi ve belgeler yine istiflenecekti.

"Dershanelere dokunulunca operasyon başladı" demek cehalet, Türkiye’nin gücünü dershanenin koruyucularından ibaret sanmak ahmaklıktır.

Yıllardır bağımsız grupla çalışan, Emniyet ve Yargı 17 Aralık’ta tepelerine bindi. Menfaat birlikteliği olan 1.ve 2. grup dağılmaktadır.

AKP bilsin ki 11 yıldır hangi kirli işe bulaştıysalar bilgisi, belgesi, kaydı var. Milleti nasıl kandırdıkları gün gün ortaya çıkacak.

Neden her şey bir anda ortaya dökülmüyor? Ülkenin menfaati düşünülüyor da ondan. Taşlar yerine yavaş yavaş oturtuluyor. Strateji izleniyor.

Arap ülkeleri veya Ukrayna değiliz. Yüz yıllardır istihbarat geleneği olan bir ülkeyiz. Her şey bir anda boca edilse ülkede iç savaş çıkar.

Ülkeyi seven herkes bilsin; ülkenin selameti için hayatını vakfetmiş kişiler onların tahmin ettiklerinin çok üstünde.

Allah Kadir-i Mutlaktır

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

sonuna kadar katılıyorum.

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek

komik.Şimdi bu yazıdan "Camia" dediği şey sütten çıkmış ak kaşık mı oluyor .Her iki tarafında ....

ReyiZ tarafından 28/Şub/14 04:13 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

https://twitter.com/fuatavni

Bu hesapta yazılmadı mı bunlar?

edit: aynen aynı kişininmiş zaten

HolyReform tarafından 28/Şub/14 09:37 tarihinde düzenlenmiştir

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Aynı b.... kahverengisi.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

bu adam çok şey biliyosa kitap yazsaymış amk, öyle blog köşelerinden atıp tutması kolay 2 gün sonra dediğinin dışında bişey çıktımı silip geçer, resmiyete dökebilecek belgesi varmı.., bana gereksiz komplo planları gibi geldi, herşeyi geçtim çok basit düşün atatürk taraftarı olan, muhafazakar tarafı olan bide ete suya karışmayıp yaşamak isteyenlerin meselesi bu, yok, iran, yok mit fln burdan bile ben 1000 tane hikaye uydururum ben.. çok kompleks düşünmeye gerek yok

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Özelseçilmişler derim devletmi oluyo bunun deiğibne göre ben beğndm.

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

ordan  voltran kılıcını çıkardı ve atarlı bir sekilde sigi git lan dedi.....

bir efsanede böyle bitti...

bu olayları vatan severlige bagladılarya helal olsun..  o kadar vatan sever  cengaver lerdi ki seçimleri kolladılar.

secimlere denk gelmesinide dogal sebeplere baglamışlar

o kadar daşşaklı bi yapılanmaysa  alsın hukukun karşısına cıkarsın  

siyasete girmeden önce neyin (iz) vardı  şimdi neyin(iz) var.. dedirtsin

amaç o degil ki secmenin önünde kücük düşürmek  ve oyların belli kanallara akmasını saglamak (yada oyları dagıtmak)

tabii bunu yaparken mit i dünya gözünde hiç ettiler ki vatan hainligidir.. mit yanlış yaptı dogru yaptı umrumda olmaz.. olaki yanlış yaptı

genede dünyaya servis edilmemeliydi.

ekonominin mına kodular  

olayları bize sevimli gösterme cabaları 

kady tarafından 28/Şub/14 11:59 tarihinde düzenlenmiştir

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

ahahaha hakan fidanı bu cemaatin şakşakçıları içeri almak için uğraşmadı mı, cemaatin sevenleri diyelim bu adama sövmedi mi? Konuşturmayın ya

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hakanyilmazlar
    hakanyilmazlar's avatar
    Erkek

Benim tahminime göre görevden aldıkları istihbarattaki emniyet mensupları bunları yayınlıyor. 8000 polisin görevini değiştirirsen olacağı bu. yeni belge çıktı duymuşunuzdur. dinleme kayıtlarını imha edin diye. yeni müdürler cevap yazmış, bilgisayarlar bomboş hepsi silinmiş diye. aslında ben bu işe ilahi adalet diye bakıyorum. ergenekon adı altında önüne geleni içeri tıkılırken sesini çıkarmayanlar bugün kendi başlarına geldiğinde yırtınıyor. emniyeti, yargıyı, orduyu cemaate teslim ettiklerini bilmeyen yok. telekomu da yahudiye sattınız, en kritik yerleri adamlara ver, sonra da git onlarla kavga et. eee nasıl bir sonuç bekliyordunuz ki? Ben çok daha ciddi kasetler geleceğini sanıyorum. seçime az kala altın vuruşu yapacaklar diye düşünüyorum. Kavganın asıl sebebi ise tabi ki hakan fidan'la başladı. Osloda malum örgüte verilen sözler üzerine cemaat'in tepkisi. cemaatin pasifize edilmesi sözü verildi. derseneler, okulların kapatılması, özerkliğe giden tüm tavizler. sanırım dün açıklandı, asker yol kontrolu yapamayacak, polis bakacakmış. şimdi güneydoğu'da polis yola çıkıp kontrol yapacak? kim inanır buna. neyse uzatmayayım bunlar benim konu hakkındaki görüşlerim. paylaşayım istedim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

Herif bildiğin mıçmış,uydurmuşta uydurmuş(neye göre mi konuşuyorum?yazının kendi içindeki çelişkilere göre).Ama adam iyi roman yazabilir ,bak buna karşı değilim işte.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
Toplam Hit: 2539 Toplam Mesaj: 18