Güneş Enerjisi Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    merhabayın müritler... almanya dan güneş enerjisi ile kumanda pili şarj eden bir cihaz geldi. devrede bir tane led lamba var. gündüz içindeki pil şarj oluyor akşam otomatik olarak led lamba yanmaya başlıyor. işin ilginç tarafı tamamen boş olan cihazı dışarı "gölgeye" koydum 1 dakika sonra karanlık bir ortama cihazı götürünce led lamba hemen yanmaya başladı. gölgede bile şarj olan bu cihaz enerjiyi nasıl depolar ? ikincisi nasıl bu kadar hızlı şarj olur ?

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

farklı ve hoş örnekleri de mevcut hocam.

http://www.bunlardanistiyorum.com/3906/Suck-UK/Suck-UK--#8211;-Glow-Brick/

http://www.bunlardanistiyorum.com/ProductDetails.aspx?ProductTypeID=409

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    -----------------------------
    merhabayın müritler... almanya dan güneş enerjisi ile kumanda pili şarj eden bir cihaz geldi. devrede bir tane led lamba var. gündüz içindeki pil şarj oluyor akşam otomatik olarak led lamba yanmaya başlıyor. işin ilginç tarafı tamamen boş olan cihazı dışarı "gölgeye" koydum 1 dakika sonra karanlık bir ortama cihazı götürünce led lamba hemen yanmaya başladı. gölgede bile şarj olan bu cihaz enerjiyi nasıl depolar ? ikincisi nasıl bu kadar hızlı şarj olur ?

led'ler çok küçük akım ve voltajda çalışırlar örneğin küçük kırmızılar çin 1.2volt yeterlidir.

hadi en güzelleri seffaf mavi olanlar dersek onlarda 3volt 20 ma ihtiyaç duyarlar. Limonla bile yakabilirsiniz bunları.

depolamaya gelince bozuk para kadar bi pil işini görücektir sanırım. en güzel örneği cr2032 boyutundan li-on bi batarya.

http://www.leyladansonra.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    hocam bunlar gölgede nasıl şarj oluyorlar. mantığını anlayamadım ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

güneş panelleri üzerlerine düşen 90derecelik ışınları elektrik enerjisine çevirip depolarlar.

ne kadar gölgeye götürürsen götür, aydınlık olan bir yerde üzerine bir miktar da olsa ışın gelir, ve onu elektrik enerjisine çevirerek depolar.

bu yüzden en iyi verimi almak için, paneller güneş ışınlarını direkt olarak gören bir pozisyonda yerleştirilir.

All I need is a possibility.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

mizahi bunu yazdı:

güneş panelleri üzerlerine düşen 90derecelik ışınları elektrik enerjisine çevirip depolarlar.

ne kadar gölgeye götürürsen götür, aydınlık olan bir yerde üzerine bir miktar da olsa ışın gelir, ve onu elektrik enerjisine çevirerek depolar.

bu yüzden en iyi verimi almak için, paneller güneş ışınlarını direkt olarak gören bir pozisyonda yerleştirilir.

ışığı elekrik enerjisine nasıl çeviriyor onu anlamıyorum ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:

mizahi bunu yazdı:

kimya - fizik 

http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCne%C5%9F_pili

http://www.leyladansonra.com/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:

mizahi bunu yazdı:

pn ekleminin ne olduğunu bilmiyorsan, sorunun cevabını anlaman mümkün değil.

ledler, diyotlar, transistörler, güneş panelleri vb. kompanentler sadece bu mantığa dayalı çalışırlar.

önce pn eklemini öğrenmelisin.

led ve güneşpanelleri birbirinin tersi işlev gösterir zaten. biri elektrik enerjisini ışığa, diğeri ışık enerjisini elektriğe çevirir.

All I need is a possibility.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek

peki gece ışık yanan bir odada da kendisini şarj eder mi yoksa illede güneş mi olmalı :)

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    gündüz ışığında şarj ediyor güneşe gerek yok. gece şarj etmez. belki masa lambasından da şarj olabilir denemedim :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Oskar
    Oskar's avatar
    Erkek

Kuzenlerim solar led parke adıyla belediyelere, eğlence merkezlerine ve otellere binlerce ürün sattı.

neoplanın üstüne otobüs tanımam.
Toplam Hit: 2092 Toplam Mesaj: 12