Güneş Enerjisi Santrali

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek
    Tayga bunu yazdı
    McM bunu yazdı
    Tayga bunu yazdı

    Benden sana tavsiye hiç başlamadan bitir o hayalleri .)

    Burda o dediğin projelerle sırada bekleyen binlerce yatırımcı var ama hiçbirinin projesi onaylanmıyor yıllardır sıradalar dağıtım şirketleri de Kw vermiyor yetersiz altyapı gösteriyorlar.

     

    Hocam nerde o bahsettiğiniz sırada bekleyen yer :)
    Tedaş'ın sitesinden kontrol ediyorum boş ve dolu olan trafo merkezlerini her ay yayınlıyorlar..

    Konya-Karaman arasında on binlerce dekar yer marjinal arazi olarak alındı hocam bu işiçin ancak projeler onaylanmıyor kapasite kaldırmadığı söyleniyor.

    Öyle her kafasına esen enerji santrali kurmaya kalksa dahi izin yok yani hatlar yetmiyor yoksa konyayı enerji manyağı yaparlardı bi sen yoksun yani .)

    Doğrudur rüzgar için daha çok başvuru var ancak Konya bölgesinde dağıtım şirketleri alım yapmıyor, zira açılan yenilenebilir enerji santralleri kapasiteyi doldurmuş. Başka yerlere bakın derim ve ayrıca güneş yerine rüzgar olayını yatırım maliyeti ve amortisman açılarından tavsiye ederim. Ayrıca rüzgar konusunda yok 8 yılda anca kendini öder vs gibi bilgilere de kulak asmayın, biraz detay araştırma, doğru yer tespiti ve doğru kurulumla 2 yıl bile sürmez emin olun. Bu arada şimdilik alınacak lisanssız elektrik miktarı 3000 mw ve bunun 10 da 1 i bile kurulmuş değil. Bazı bölgelerde yüklenmeler var, ucuz arazi maliyetleri bunda en büyük etken.

    Güneş le elde edeceğiniz elektrik, Türkiye' nin en iyi bölgesinde bile 7 saatin üzerine çıkmazken, Rüzgar da 24 saat elektrik elde edebilme şansınız var.


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
Toplam Hit: 3358 Toplam Mesaj: 22
güneş enerjisi ges