Güneş Enerjisini Elektrik Enerjisine Çevirme Ve Depolama Hakkında..
-
babamla bu konuyu uzun uzun tartıştık bizim burası hem güneş hemde çok rüzgar alan biryer hem rüzgardan hemde güneşten gelen enerjiyi bir alanda toplucaz ve eve girişini sağlıcaz bayağ uğraştık projeleri falanda hazır ama birtürlü yapım aşamasına giremedik sana söyleyeceğim şey güneşten pek fazla verim alamayabilirsin ama rüzgardan eğer doğru emk gelirse emeğinin fazlasını almaya başlarsın maliyeti yüksektir ama emin ol 2 yıl sonra sana kar olarak dönmeye başlar hemde fazlasıyla ;)
-
Spyware__007 bunu yazdı:
-----------------------------
babamla bu konuyu uzun uzun tartıştık bizim burası hem güneş hemde çok rüzgar alan biryer hem rüzgardan hemde güneşten gelen enerjiyi bir alanda toplucaz ve eve girişini sağlıcaz bayağ uğraştık projeleri falanda hazır ama birtürlü yapım aşamasına giremedik sana söyleyeceğim şey güneşten pek fazla verim alamayabilirsin ama rüzgardan eğer doğru emk gelirse emeğinin fazlasını almaya başlarsın maliyeti yüksektir ama emin ol 2 yıl sonra sana kar olarak dönmeye başlar hemde fazlasıyla ;)
-----------------------------e iyi de hocam ben mesela adana'dayim...her zaman güneş war :D
yani bence adana'da rüzgardan çok güneş ile verim alınabilir..
@croft000 tesekkurler hocam, bi incelicem :)
-
Sağolsun bir arkadaş fikir edinmek adına nasıl yapılacaklarına ait linki koymuş. Ama oradakiler sadece minyatür, yani yapmış olmak için, fikir edinmek için.
Bir işe yaramaz büyütsen bile...Değerleri çok düşük.
Panel satanlara ise fiyatlarını görünce OHA diyesim geldi. Hiç bi mantığı yok ordaki fiyatlara göre panel almanın, Mezarda kara geçmeyi düşünmüyorsanız tabi : )
Bi de Hocam Senin Adana'da ya da başka bir ilde olmanın o kadar önemi yok, etkiliyen bir sürü faktör var güneş enerjisinden faydalanmak için. Ama sen sadece elektrik için güneş enerjisi istiyorsun. Bu paneller kullanılan sistemlerden biri, birkaç tane daha yöntem var. Ama taş çatlasa %50 azaltıyordu enerji maliyetini ( 2-3 sene önce görevliden aldığımız bilgilere göre Ege Güneş Enstitüsünün kendi binasına uyguladığı tüm yöntemler dahil <ki bu yöntemlerin bazıları bina yapılmadan önce uygulanmalıdır> )
Reklamlarda çıkıyordu bak Solarkent mi ne, Rıdvan Reklamında oynuyordu. Onlara aç müşteri gibi sor ne kadar tasarruf sağlıyor nasıl oluyor, detaylı bilgi almak istiyorum diye...
Bi de 10 yıl içinde uygulanacak Bina Enerji Kimliği mi öyle bir şey çıkarcaklar, onlar da net belirtmemekle beraber %80 gibi rakam vermişler. Ama bu neyin yüzde sekseni tam belirtmemişlerdi, o kadar baktım neyi kast ediyor diye çözemeydim, ben inanmıyorum yüzde seksenlik bir şey olduğuna :P
Velasıl Yol Yakınken Dön, Tedaş'ı zengin etmeye devam...
-
bkz: Beylikdüzü Regnum Evleri (Solarkent)
-
Tedaş'a para vermekten bıktım.Evde 2 pc var, cogu zaman acik. Artik elektrigi bedavaya getirmeliyim diye düsünüyorum :D
kaçak çekmek istemiyorum ( ki çekmem )..bunca insan parasini veriyorsa bende vermeliyim tabi ki..
ama diger yöntemlerle bedavaya elektrik kullanmaya calisiyorum iste :D