Güneş Paneli
-
ufak bi panel aldım çinden ne mi? yapacağım şimdilik hiç birşey çünkü elektronik konusunda çok bilgi eksiğim var.Ama işin ucundan girip hobi amaçlıda olsa uğraşmak istiyorum. En temel seviyede bağlantı şemalarını nereden bulabilirim. ve Sizin uğraşıp yaptığınız bir şeyler varmı saygılar.
-
Takipdeyim, bende mini gunes panelleri alıp bahcedeki lambalari yakmak istiyorum..
-
artı ve eksi uçlarını diline değdirip elektrik üretip üretmediğinden başlayabilirsin :)
-
endenius bunu yazdı
artı ve eksi uçlarını diline değdirip elektrik üretip üretmediğinden başlayabilirsin :)
Hocam harikasın :)
-
http://www.wholesalesolar.com/ burda çeşitli paketler var, 10.000tl'ye bir dağ evinde 30 yıl rahat yaşatacak sistem alabilirsin, sistemler büyüdükçe fiyat artar onun dışında dx.com'da 50 dolara, hatta dur üşenmeyyim.
dx.com/p/sx440-automatic-voltage-regulator-avr-for-generator-black-285392
bu tür kartlar var bu rüzgar için de, kullanacağın alete bağlı olarak küçük bir invertör falan alabilirsin, ha diyosan ki daha acemice, o ozaman şarj kitleri var 20liraya yine dx'te al diline midokundursun başka bişi mi yaparsın bilmem, ben zamanında cd'rom sürücüsünün motoruna 7x7cm panel bağlayıp anayola salmıştım, allahtan yamuk gitti de kaldırımda durdu yoksa yakalayamazdım dümdüz yol illa ezilirdi=D
-
glaurung bunu yazdı
http://www.wholesalesolar.com/ burda çeşitli paketler var, 10.000tl'ye bir dağ evinde 30 yıl rahat yaşatacak sistem alabilirsin, sistemler büyüdükçe fiyat artar onun dışında dx.com'da 50 dolara, hatta dur üşenmeyyim.
bu tür kartlar var bu rüzgar için de, kullanacağın alete bağlı olarak küçük bir invertör falan alabilirsin, ha diyosan ki daha acemice, o ozaman şarj kitleri var 20liraya yine dx'te al diline midokundursun başka bişi mi yaparsın bilmem, ben zamanında cd'rom sürücüsünün motoruna 7x7cm panel bağlayıp anayola salmıştım, allahtan yamuk gitti de kaldırımda durdu yoksa yakalayamazdım dümdüz yol illa ezilirdi=D
Hah işte hocam asıl sormak istediğim meselelere geliypruz devre olayları ilk adımda zor benm için direk akımı alıp lambaya veya ampüle verecem. Olay sararsa işi büyütürüm.
-
HeYeT bunu yazdıglaurung bunu yazdı
Hah işte hocam asıl sormak istediğim meselelere geliypruz devre olayları ilk adımda zor benm için direk akımı alıp lambaya veya ampüle verecem. Olay sararsa işi büyütürüm.
Tamam da tam olarak ne yapmak istiyorsun; AC mi kullanacaksın DC'mi, akülü bir şey mi düşünüyorsun şebekeye entegre mi? Ekonomik olarak kar sağlama amacın var mı? Yoksa yalnızca hobi mi? Ben bu işin yatırımcısıyım, arazi olsun kosgeb olsun tüm aşamaları geçtim, ancak şans o ki son siyasi krizle birlikte kosgeb musluğu kıstı, e üsütne de dolar artınca biz ortada kaldık, onun dışında borsada yenilenebilir enerji şirketleri var, uzun vadede iyi kazandıracağına İNANDIĞIM. Yol haritanı ona göre çizebilirsin.
-
Büyük düşünmek için erken ev içi basit hobi aletleri. Depolama sistemi.içim inverter akü.lazım birde şarj denetleyicisi sanırım hepsini sırayla yapmayı düşünüyorum.
-
şu havya iyimdir basit işler için.
neyse aldım gitti.
HeYeT tarafından 02/Mar/14 12:36 tarihinde düzenlenmiştir -
işinize yarar mı bilmiyorum ama enerji sistemleri ile alakalı ( güneş rüzgar nükleer fosil hes vb. genel bilgi edinmek için güzel bir kaynak
http://www.dosya.tc/server25/sM0UbR/ENERJ_M_HEND_SL___NEG_R__Aral_k.pdf.html -
_Dert_ bunu yazdı
Takipdeyim, bende mini gunes panelleri alıp bahcedeki lambalari yakmak istiyorum..
Hocam kendinden güneş panelli bahçe lambaları var. Hobi olarak uğraşacam diyorsan ayrı tabi.