Güneşi Aynadan Gören Köy: Viganella
-
ilk defa duyuyorum köyü ama tebrik etmeden geçmek ve şaşırmamak elde değil :)
-
ee madem tepe gidince herbişe deişiyo ayna gelince bişe olmuyomu ben tepenin gitmesinden yanayım rio da yaplmış şehrin hawa almasını engellio die hemde manzara aççılmış :D
-
bizim buraya o 100 bin euroluk aynayı koysunlar. başına belediyeden ikitane silahlı güvenlik görevlisi dikmek zorundalar...
anladınızsiz onu...
-
(bkz : 12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı(MEB Yayınları))
sayfa :13 haber köşesi :D
-
insanoğlu nelere kadir..görüyünuzmu güneşe bile hükmediyo.
-
olay güzel fakat 100.000 € da bi aynaya verilmez ki kardeşim :)
-
anlamadığı şey şu 5 e 8 m ayna koye yetmiş mi ? enterasan bişi 200 kişilik diyor bide
-
5e 8 aynaya neden okadar para vermişler anlamadım
normal camcıdan aldıklarını takmicaklar heralde ama yinede çok para :D
-
Madcrazy bunu yazdı:
-----------------------------5e 8 aynaya neden okadar para vermişler anlamadım
normal camcıdan aldıklarını takmicaklar heralde ama yinede çok para :D
-----------------------------Ya güneşin hareketlerini falan da takip ettiğine göre olay sadece aynadan ibaret değil. Bunu belli şekilde ve yönlerde hareket ettiren küçük bir sistemi olmalı ki parayı da o eder bence
-
İitalya nın Viganella köyü, dağ yamacında veya ara düzlüklerde değil, bir vadinin içe doğru uzanan kuytusunda hem de güneş ışığını hiç görmeyen tamamen kör bir noktaya sıkışmış halde duruyor.Viganella köyü 11 kasımdan 2 şubata kadar yılın 3 ayı neredeyse hiç güneş ışığı alamıyor.
Viganella köylüleri 1000 euro maliyetli bir ayna düzeneği ile ışığa ulaşmanın yolunu buldurlar. 8*5 metre ebatlarındaki dev bir ayna köyün karşısındaki bir tepeye, güneşten gelen ışığı köye yansıtacak şekilde yerleştirildi. Ayna bir bilgisayara bağlı olarak güneşin gün ve mevsim içindeki hareketlerine göre otomatik olarak ışığı en iyi yansıtacağı açıya göre konumlanıyor.
Viganella köyünde yaşayanlar, söz konusu düzenek sayesinde güneş ışığından dilediğince yararlanmaya başladılar.
İnternet HAberi, 18 Aralık 2006...kitaptan yazdım :D