Günlük 1 Milyon Hiti Hangi Sistem Kaldırır?
-
1234567B bunu yazdı
Wp ile yapılabilir. Gereksiz sorgulardan kaçınman gerek.
sen niye offline sın skype ta hacı, izmirde misin? :D
-
noname bunu yazdı1234567B bunu yazdı
Wp ile yapılabilir. Gereksiz sorgulardan kaçınman gerek.
sen niye offline sın skype ta hacı, izmirde misin? :D
Artık freelance çalışmıyorum. Haliyle skype'ada girmeye gerek kalmıyor :D
-
alicem bunu yazdı
Arkadaşlar elimde bir proje var. Günlük ziyaretçi sayısı 1 milyona çıkacağını sanmıyorum ama 400-500k görebilir. Yabancı sitelerde wordpress'in günlük 10 milyona kadar hiti kaldırabileceğini iddia edenler var. Wordpress bunu kaldırır mı ya da başka ne cms önerirsiniz? Sıfırdan yazmak hem maliyetli hem de güvensiz olacaktır. Ayrıca sayfa başı bir iki resim içeren, 1 milyona kadar ziyaretçi alan bir siteyi 200-300 dolarlık bir serverda götürebilir miyim?
https://blog.microsoft.com.tr/
wordpress cok guzel bır sıstem duzgun optimize ile sunucu tarafında da iyileştirmeler yaparsan kaldıracaktır.
Burada gereksız sorgu yapan eklentılerden kacınman gerekıyor .
cache sıstemı dırekt olarak wp de yok bıldıgım kadarıyla onceden yoktu en azından.
htaccese konulan cache kodları var . dun sunucusuna mudahele edemedıgım bır hostta htaccess ıle cache kodlarını yazdım gmetrıx degerlerıne gore yuzde 10 dan fazla hızlanma saglandı .
-
hipokondriyak bunu yazdı
wordpress cok guzel bır sıstem duzgun optimize ile sunucu tarafında da iyileştirmeler yaparsan kaldıracaktır.
Burada gereksız sorgu yapan eklentılerden kacınman gerekıyor .
cache sıstemı dırekt olarak wp de yok bıldıgım kadarıyla onceden yoktu en azından.
htaccese konulan cache kodları var . dun sunucusuna mudahele edemedıgım bır hostta htaccess ıle cache kodlarını yazdım gmetrıx degerlerıne gore yuzde 10 dan fazla hızlanma saglandı .
bu anlattıkların browser cache.
sunucu performansını arttırmaz hatta gzip gibi modüller ekstra işlem yükü oluşturacağı için performansı düşürür.
yalnızca kullanıcı deneyimini(ux) arttırırsın bu şekilde.
mesela tahribatta anasayfayı her açtığında tarayıcının iconları yeniden yüklememesi gibi.
-
Herkese merhaba, daha önce çalıştığım şirketlerdeki yaptığım projeleri ve danışmanlık yaptığım şirketlerde hali hazırda yürütülen projeleri burada açık açık yazmak isterdim ama pek etik olmaz sanırım. Fakat şu kadarını söyleyeyim, vogue benzeri bir moda dergi & web sitesi olan bir marka var ve bize bir cms istediklerini fakat cache ile ilgilenmek istemediklerini ilettiklerinde tereddütsüz hemen wp'e geçişi tamamladık kendi cache sistemimizi ve wp'in fastest & super cache gibi eklentilerini kullandık. Şuan minimum iki haneli binlik gösterimi var ve çeşitli moda günlerinde/haftalarında bu rakam bir anda fırlıyor fakat sistem o kadar stabil çalışıyor ki bunu memcache ya da diğer çözümler ile yapsaydık ne olurdu diye biraz kafa patlattık projeyi teslim ettiğimiz sürenin x katı zaman ve emek gerekirdi.
Eğer çok spesifik bir şey yapmayacaksanız ve wp kullanma olasılığınız varsa hiç düşünmeyin ve kendiniz cache sistemini kolaylıkla yazabilir ya da var olan ücretli/ücretsiz eklentilerle birkaç konfigürasyon ayarıyla başarılı, durduk yere sapıtmayan, isteklere düzgün cevap veren bir sistem yapabilirsiniz.
Mesela Beyaz Saray'ın web sitesi Drupal üzerinde çalışıyor (http://www.whitehouse.gov/). Beyaz Saray web sitesini yapan abiler Drupal cache sistemi için yola çıktıklarında sıfırdan yazmaya karar veriyorlar ve baz aldıkları sistem ise wp super cache eklentisi. Aynı zamanda chp'de wp kullanıyor ve ziyaret sayıları hak verirsiniz ki azımsanacak rakamlar değil. Eskiden wp kötüydü çok ram yerdi alanı iyi kullanamazdı fakat şuan sadece geliştirici topluluğuna bakın yeter diyorum. Şimdi çok iyi harika demiyorum eksikleri muhakkak var fakat çok yol katetti, cache olayını en iyi çözen cms denilebilir, ram tüketimi şuan sıfırdan sizin kodladığınız bir sisteme yakın değerlerde. O yüzden önyargılarımızı silip yeniden bakmakta fayda var diyebilirim.
BayV tarafından 23/Ara/14 12:22 tarihinde düzenlenmiştir -
gugıldan bakarsanız adult sektördeki sitelerin %98i wp kullanmaktadır ilk sayfa min 600 k hit alacağı varsayılırsa wp ile iyi işler yaparsın yeterki düzgün kullan . ve benim wp ile 1m hit görmüşlüğüm çoktur yeterki saçma salak eklenti ve gereksiz sql sorguları olmasın
trooper tarafından 23/Ara/14 13:34 tarihinde düzenlenmiştir -
hacılar tamamda elemanın bütün sayfaları dinamik ise ne yapıcak ? sayfa bazlı cache yemiyorsa, sadece bazı veritabanı sorgu cevaplarını cacheleyebiliyorsa hiç 1m hitli sitesi olmucakmı ? :D
wp - blog - dergi - haber tarzı birşeyden bahsetmiyorum
-
Güzel bir konuya değindin. Tüm sayfalar dinamik olsa da olmasa da sayfa bazlı cacheleme pek yapılmıyor artık, yani crm sisteminde tek kullanılan mesela muhasebe stok raporları sayfası ise tamam o sayfa için özel bir cacheleme yaparsın. Ama artık genellikle akıllı cacheleme denilen bir teknik kullanılıyor. Mesela sunucunda 10 dosya var 5'i dinamik, 5'i dinamik olmayan sabit bir dosya grubu. Eğer akıllı bir cacheleme yapılırsa sistem şöyle çalışıyor; ziyaret edilen ve çeşitli istekleri olan tüm sayfaları cache'le ve başarısız işlemleri bana bildir. Çoğu cms sistemlerindeki cache eklentileride böyle çalışıyor. Dizinindeki tüm dosyalara yapılan ziyaretleri saptar eğer daha önce belirlenen kriterlerde bir cache'i varsa onu yükler yoksa o dosya ya da dosyaların saliseler içinde cache'ini alır ve onu çağırır. Wp'deki super cache böyle çalışıyor bunu local de deneme amaçlı çalıştırarak görebilirsiniz.