Günlük Hayatımızı Kolaylaştıracak Teknolojiler Sistemler
-
sevgili müridcanlar, aşağıdaki konudan esinlenerek, hayatımızı kolaylaştıracak ne gibi sistemler kurabiliriz onun arayışına girdim.
bunu düşünürken mutlaka var olan ve az çok ulaşabileceğimiz şeyleri konuşmalıyız. Bulut konusu gayet ulaşılabilir ve hem gizlilik hem de kendi müziklerimize heryerden ulaşmak gibi eğlenceli olabilen birşey.
bu arayıştaki amaç, günlük hayatımızı daha eğlenceli ve daha kolay hale getirebilmek. araç ise herhangi bir insanın ulaşabileceği teknolojiler. Bunlar rasberrypi de olabilir android uygulamaları da olabilir. tercihen kombine yapmak daha eğlenceli olur.
http://www.tahribat.com/Forum/Kendi_Bulutunu_Kurma_Dropbox_Yandex_Disk_G-207848
çalıştıralım saksıyı.
Prometheus tarafından 18/Haz/15 17:50 tarihinde düzenlenmiştir -
reserv
-
Google Drive bence harikulade bir şey. PDF ler i bile artık oradan okuyorum. MS Office, LibreOffice nerden baksan 1 yıldan fazla zamandır kullanmıyorum.
Not alırken bile kullanıyorum. Telefondan bile düzenleme falan yapabiliyorsunuz. Müziklerini dinle, resimlerine bak.....GDrive yetiyor valla her şeye.
Top10 olsa Drive 1. olur bence:D
-
Adblock hocam. Dünyanın en faydalı teknolojisi. Hatta kökene inersek, regexp, firefox ve http :D
-
Rpi + torrent
-
Akbilin üstüne tanımam. He bi de mesela akbil biterken ben bitiyom diye uyarı verse süper olurdu :D
Bir de robotik evi toplayan birşeyler olsa, kadın çağırıp dünyanın parasını verenler tek seferliğine dünyanın parasını verirdi bence. Ama dip bucak girip temizlemesi lazım :)
-
şu raspberrypi ile neler neler yapabiliyoruz? ve nasıl kullanıyorsunuz? ekran klavye bağlayıp bilgisayar mı yapıyonuz yoksa hosting tarzı işlerde mi?
-
afet hazırlığı yapabilirsin. evde acil durum yada afet çantan olsun. telsiz nedir nasıl kullanılırı öğren. en basitinden hemen hepimizde powerbank var. güneş enerjili olanını alalım.çok istediğim ama bir türlü başaramadığım ilkyardım eğitimi almayı düşün.
-
Olgunisik bunu yazdı
afet hazırlığı yapabilirsin. evde acil durum yada afet çantan olsun. telsiz nedir nasıl kullanılırı öğren. en basitinden hemen hepimizde powerbank var. güneş enerjili olanını alalım.çok istediğim ama bir türlü başaramadığım ilkyardım eğitimi almayı düşün.
Güneş enerjili olanlar bi boka yaramaz hocam. Sabahtan Akşama kadar Güneşin Altında tut bataryanın Yarısı dolarsa şükret.
-
Bence herkesin açık kaynaklı projelere elinden geldiğince destek vermesi lazım.
Örneğin;
1. openstreetmap.org 'e kayıt olup herkesin bulunduğu bölgenin haritasını güncellemesi lazım. Böylece hem kişilerin kendileri hem de bu haritaları çeşitli amaçlarla kullanan kişilere çok büyük kolaylık olur. Bunun faydasına içimizden en güncel örnek geçenlerde çocuğunu hastaneye götürmek isterken kaybolan arkadaştır. Bir diğer örnek ise doğal afetlerde arama kurtarma yapan ekiplerin işini kolaylaştırmak.
2. Yazılımcı vs. olmasak dahi açık kaynaklı veya ücretsiz dağıtılan uygulamaların Türkçe çevirilerine elimizden geldiğince katkıda bulunmalıyız. Bunun için de transifex.com veya crowdin.com çok güzel aracılar.
Başka aklına gelen olursa eklerse sevinirim.
-
mkyb bunu yazdıOlgunisik bunu yazdı
Güneş enerjili olanlar bi boka yaramaz hocam. Sabahtan Akşama kadar Güneşin Altında tut bataryanın Yarısı dolarsa şükret.
Güneş enerjisi ikincil şarj kaynağıdır. Bu tür powerbank lar klasik usb den şarjıda destekler. Ayrıca yarısını geçtim çeyreği kadar doldursa bile yeter. Powerbankların kapasitelerinin cep telefonlarının en az 2 katı olduğu düşünülürse elektriğin olmadığı durumda telefon bataryanın %50 dolu olması demektir. Yetmezmi?