folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Günlük Kiralik Daire Ev İşi İçin Ne Gibi Evraklar Lazim ?

Günlük Kiralik Daire Ev İşi İçin Ne Gibi Evraklar Lazim ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı
    h2run bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı

Hocam işi şöyle yapmanı tavsiye ediyorum.

Gelene kira kontratı yapıyorsun, parayı elden alıyorsun.

vergiydi carttı curttu yok. Bankaya yatırırlarsa sıçarsın.

Şöyle bir olay da var,

örneğin bir ev aldın, yılda 15.000TL faiz ödüyorsun.

O 15.000TL'yi gider gösterebilirsin.

Atıyorum 14.000TL kira gelirin var, 15.000TL faiz ödüyorsun, -1000de görünürsün ve vergi çıkmaz.

Atıyorum 14.000TL kira gelirin var, 13.000TL faiz ödüyorsun, 2500TL sınırının altında kaldığın için yine vergi ödemezsin, gidere kendi kira giderini de ekleyebilirsin diye biliyorum.

Başka bir örnek, 14.000TL gelirin var, 10.000Tl faiz ödüyorsun, 4000x0.15=600Tl vergi ödersin.

günlük kiralamaya yeni düzenlemeler geliyordu, hergün ibraz etmen gerekiyor kimler kalıyor falan, o çıktı mı bilmiyorum.

Çok kaldım böyle evlerde, ey gidi günler :D

Bende cok kaldım cogu usulune uygun yapmıyor genelde kanımca ama benım amacım vergısını felan herseyını tam odeyerek yapmak.  Cogunda ilk basta kira kontrati yapıyorlar sonra adamlar sana guvendıkden sonra herhangı bı kontrat dahi yapılmıyor .. benım amacım ruhsat felan nasıl alırız bu işin yasal yolunu nasıl yaparız herseyı duzgun sekılde olacak bıcimde.

hocam yeni değişecekti, pansiyonlar da dahil olmak üzere, otel gibi bir sisteme geçeceklerdi. Resmi gazeteye bir bak bakalım.

Bunu valilikten ogrenme şansım varmı? turkiyede sanırım buna göre dogru duzgun bı yasada yok henuz.

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

ne vergisi hoca ya düşündüğün şeye bak amk

böyle hırsız şerefsiz vatandaşını kurulduğu günden beri siken bir devlete vergi mi ödenir...

yap apart usulü geç

yazlık yerlerde öyle

verirsin doğru düzgün aileye günlük 100-200 liraya geçersin...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

böyle hırsız şerefsiz vatandaşını kurulduğu günden beri siken bir devlete vergi mi ödenir...

yap apart usulü geç

yazlık yerlerde öyle

Hocam herhangi bir durumda olayın tek sorumlusu ben olacagım.. Ben risk almak istemiyorum herseyi usulune uygun yapmak istiyorum.

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

yap apart usulü geç

yazlık yerlerde öyle

Hocam herhangi bir durumda olayın tek sorumlusu ben olacagım.. Ben risk almak istemiyorum herseyi usulune uygun yapmak istiyorum.

yok öyle bişey hoca ya

güneyde aynı tas aynı hamam

yazın millet evini düzgün aile günlük haftalık kiraya verio vergi mergi yok

zaten alacağın 3 kuruş para amk

ha illada vergi vergi die tutturuosan gidersin maliyeye ödersin bu kadar basit

valilerle malilerle işin yok

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    h2run bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

yap apart usulü geç

yazlık yerlerde öyle

yok öyle bişey hoca ya

güneyde aynı tas aynı hamam

yazın millet evini düzgün aile günlük haftalık kiraya verio vergi mergi yok

zaten alacağın 3 kuruş para amk

ha illada vergi vergi die tutturuosan gidersin maliyeye ödersin bu kadar basit

valilerle malilerle işin yok

Hocam Maliyee ne olarak gosterıceksın buranın ruhsatı ne olacak banada onuda soyle :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

24 aralikda cikan yasa ile kimsenin bilgisi varmi?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Hocam olayın resmiyetini bilmiyorum ama bazı hususlarda çok dikkat etmek gerekiyor.Mesela odaya gizli kamera koyarlar x gün sonra tekrar tutarlar o kayıtları alır farklı amaç için kullanır başın ağrıyabilir.

Kiraya vereceğin ev mümkün mertebe öğrenci yada müstakil ev olması gerekiyor.Çünkü komşularla cok sıkıntı yaşarsın şikayet eder iş vergiye döner zarar görebilirsin.

Kira sözleşmesindeki eşyaları tek tek yazman gerekiyor senden habersiz çalar sıkıntı yaşarsın

Bu arada emlak ofisinde çalısıyorum hocam yeni başladığım için konuya hakim değilim ama 1 defa bende tuttum.Birde ev kira günü kadar elektrik faturasını kiracı ödüyor bilgine

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Erkek

izmirde günlüğü 120 den daha yeni kitlediler. güzel iş.

evrak olarakda kira sözleşmesinin günlük versiyonunu yapmış adam giriş çıkış tarihi yazıyo bide adımı soyadımı yazdı. önceden buda yokdu 2-3 ay önce başbakanın kızlı erkekli muhabetinden sonra başladı. 

bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

genelde gunluk kira sozlesmesi yapiliyor ama yeni yasaya gore komple binayi kiralamak lazimmis herhangi bir izinsiz sikayetde 15 bin tl ceza ve 6 ay daireyi muhurleme olayi varmis yarin emniyete gidip soracagim tam bilgi alacagim

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

merhaba,
    dairelerinizi booking.com,sahibinden.com,hemenkiralik hurriyet emlak vs dan kiralayabiliyorsunuz.

odemeleride elden alirsaniz bi sorun olacagini zannetmiyorum. cok fazla gunluk kiralik ev otomasyonu sattim. isletmecilere danisabilirim..

http://www.tahribat.com/Forum-Gunluk-Kiralik-Ev-Daire-Isi-Yapanlar-189685/

wh0 tarafından 11/Şub/14 19:02 tarihinde düzenlenmiştir

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
Toplam Hit: 4368 Toplam Mesaj: 22