folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Günümüz İnsanı Önceki Kuşaklardan Daha Mı Mutlu Daha Mı Mutsuz?

Günümüz İnsanı Önceki Kuşaklardan Daha Mı Mutlu Daha Mı Mutsuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Beyler bir yerde yanılıyorsunuz.Geçmiş tarihte baskı bu günle kıyasladıgımzıda daha fazla oldugunu görmemiz kaçınılmaz fakat konu insanın kedisi ve mutlulugu.Orta çağda yasayan bir insanın aldıgı bilgi ve gördügü tek yol ona gösterilenden ibaretti.Acıda mutlulukta bu yol üzerinde çekinelibilirdi.Çünkü başka altarnetifi yoktu.Hem baska insaları baska ülekeri görmeleri acısından hemde düşünce olarak.

Günümüzde ise yasadıgımız hayat karşısında baska ülke insanını görüyoruz,farklı binlerce düşünce ve çıkış kapıları var.Acı yada mutsuzluk iyi bir egitim yada bir çok seye sahip olup istedigini elde etmekle saglanamıyor malesef.Bu konuda tartısıcaksınız mutlulgun ve mutsuzlugun bu olgular içindede dısındada gelişebildigini bilmeniz gerekmektiedir.Eski çaglarda benzer yasayıslar çok fazlaydı,şimdi etrafımız dokunamayacagımız yada elde edemeyecegimiz vitrinler ile dolu.Söyleyin bu saatten sonra hangimiz bir rock yıldızı yada bir sinema aktörü olabilcek yada kacımız milyondolarlık evlerde oturacaz.Bunları biliyoruz çünkü görüyoruz hiçbir hastalıgmız yok fakat siz g.t kadar sınıfta 60 kişi ders görürken yasıtınız altında araba yanında kızlar gününü gün ederken mutlu olabilen varsa helal olsun yada gidip bir psikolaga ben mazoşistim beni tedavi edin desin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

ben hatırlıyorum.1980 öncesi köydeki amcamın evinde elektirk yoktu. kerpiç bir ev.akşam çökünce gaz lambası yakılır ardından çay gelirdi. derince muhabbete dalardı herkes. öyle bir muhabbetki bizler çocuk olmamıza rağmen konuşulanlardan hoşlanır ve mutlu olurduk. birinde hatırlıyorum öyle koyubir av muhabbetine girildiki onların konuştuklarını hayalen yaşıyordum. anne derken çok net bir ifade vardı.oda döner gülümseme ile bakardı. herkes dikkatini birbirine çevirir denilenler dikkate alınırdı. birde misafirliğe gitme ve gelme ise apayrı bir lezzetti. yazın çocuklar olarak gruplar kurar çeşitli oyunlar oynardık. mahalle maçlarını ara arsalarda yapardık.yakartop,9 taş ,sapan, vs..

bayramlar desen çok renkli ve samimi geçerdi. göstermelik şeyler fazla yoktu.

araba bozulsa tamirini rahmetli babam orasını burasını söker, motoru indirir tamir eder takardı. anadol bir arabamız vardı. 1300 motorlu. 1965 model opelde vardı. izmire fuara gidişimizde arabayla fuar alanına girer station olduğu için içinde ailece sıkış tepiş kalırdık. o kadar uzunki ne kadar anlatsam bitmez...

ya şimdi.... insanlar yapmacık. en işsizin bile her an yapacağı malayani bir işi var. cepten alo demek kısa sms ler ,msn ler ,turbo motorlu klimalıarabalar, uydu tv ler , insanların kafasını fazlası ile meşgul edecek olaylar,kredi kartları ,ucuz ve adi seri üretimli bir kaç gün oynamalık oyuncaklar.hatta hiç tanımadığın insanlarla kavga edebileceğin tbt gibi ortamlar var.eş dost güvenebileceğin insanlar yok. nerdeyse her ilişki çıkar ve menfaat üzerine kurulu. kimse kimseye eyvallah etmiyor. paran yoksa sende yoksun. paran varsa herkes senin plastikten dostun. neyse... genç olan arkadaşlarda artık ümitler..

Temel adalettir .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

* "less is more"..

* "basit yaşaki başkalarıda var olabilsin"..

* ..

"Less is More"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    kaanabak bunu yazdı:
    -----------------------------

* "less is more"..

* "basit yaşaki başkalarıda var olabilsin"..

* ..

Hayata Gülümse... 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

milletin taptığı para olmuş ve parasızlık diz boyu... sence mutlu mu?

neler var eskilerden anlatılan.mesela bir padişahımız:

bir gün dışarı halkın yanına karışır ve demircinin tekine gidip kılıç yaptırmaya kalkar.birinci kılıç yapıldıktan sonra demirciye "bunu çok beğendim bi tane daha yapar mısın?" der.demircinin cevabı şudur :"ben iyi bi usta olabilirim fakat karşı dükkanda ki demirci benden de iyidir.hem de daha siftahını bile yapmamıştır".
    şimdi kaldı mı böyleleri?görüyoruz istanbulda müşteri kapmak için insanın midesini bulandırırcasına minibus kullanan şöförleri.

zaten o yüzden böyleyiz.Osmanlı nasıl o kadar büyümüş sizce?şimdi ki insanlık bitkin, mutsuz..çünkü insanlıktan haberi yok.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tyler371
    tyler371's avatar
    Erkek
    Moon_Shine bunu yazdı:

daha mutlu olmasi gerekirken kendini hep daha mutsuz etmeye cali$iyor ve cogu zaman ba$ariyor..

ewd katılıorm, yeni nesil EMO takıldığı için biraz duygusal... kendi hayatlarını kendi elleriyle mahvediolar..

korku nedir bilmeyiz biz dağların erleri yuva yaptık göklere başdöndüren yerlere engel tanımaz aşarız yüce engin dağları el verir uzanırız mor siyah bulutlara ben türk KOMANDOSUYUM düşmanı çelik pençemle ezerim her yerde ben varım havada karada denizde çölde batakta çatakta her zaman ve her yerde hazır? DAİMA HAZIR hazır? DAİMA HAZIR kim? KOMANDO kim? KOMANDO olamazsın? YAH olamazsın? YAH komandolar? ALLAH komandolar? ALLAH ALLAH TÜRK KOMANDOSUNU KORUSUN AMİNN...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Mutlu olmayı bilmek lazım.

while (1<2)
Toplam Hit: 5592 Toplam Mesaj: 28