Gürcistan Batum'a Giden Var Mı
-
Birde bu elektronik eşyalar nerde bulabiliriz fotoğraf makinesi için flaş alasım var ucuza temin edebiliyor muyuz orda. Türkiyede 2. elleri (Nikon sb 800-900-9100) 700 ile 1200 arası değişiyor. Orda uygun fiyata bulabilir miyiz?
-
-
JPriest bunu yazdı
teşekkürler.
-
alli bunu yazdı
hocam öncelikle bayram için gidiyorum diyorsun 4 gün kalmaya niyetlisin galiba. batum 4 gün için gidilmeye değecek biyer değil orayı bir bilemedin iki günde bitirirsin.
kimlikle geçilebiliyor evet 15 lira para veriyorsun ve sana daha sonra üstünü damgalayacakları bir kağıt veriyorlar. seyahat sırasınca onu kaybetme. Nasıl gideceğini söylersen (otobüs, şahsi araba,uçak) daha fazla bilgi vermeye çalışırım.
gürcistanın para birimi lari, takribi 1 lirayla 0.83 lari alabiliyorsun. city star otelinde 4 kişilik odada gecelik 150 lariye kalmıştık. sağlam pazarlık yap hocam. taksiciyle otellerle, malın üstünde fiyat yazmayan her işletmenin sana geçirme ihtimali var ama fiyatlar ucuz olduğu için geçirse bile bize çok pahalı gelmiyor.
gezilecek yerler, botanik bahçe, sahil,tren istasyonundan türkiye tarafına doğru deniz kenarındaki meydan, italyan mahallesi (avrupa mahallesi de diyorlar sanırım), tiyatro binası.
aktiviteler yüzme,denizde paraşüt,kumarhaneye gidip rulet çevirme,bisiklet kiralayıp sahilde dolaşma (yapamadım içimde kaldı sen yap hocam :), damsız girilebilen buna rağmen %60 kız %40 erkek oranının olduğu istanbul diskonun yanındaki geceklübünde eğlenme .
yemek için esnaf lokantalarını tercih edin hocam. yani trustik değilde halkın yediği yerler. oralar hem ucuz hem de temizdir. iki çeşit yöresel yemekleri var hınkali ve haçapuri. hınkali bizim mantıya benziyor ondan çok daha büyük , haçapuri de peynirli pide. türk turist çok gittiğinden domuz etli şeyleri özellikle belirtiyorlar, ayrıca ordaki restorantlarda türkçe bilen birine illaki rastlarsınız ona da sorabilirsiniz. yada hiç olmadı ingilizce pork deyin o söyler tarzanca varmı yok mu :)
başka yardım edebileceğim bişey varsa pm atarsın hocam. iyi eğlenceler
edit:
şahsi arabayla gidiyorsanız ruhsat kime aitse o kişinin de arabada olması lazım. yani babamın arabasıydı fln kabul etmiyorlar. ikinci bi husus da giriş çıkış yaparken dikkatli olun arabayı fazla başı boş bırakmayın. ne kadar doğru bilmyorum ama vakti zamanında gürcü polisi para koparmak için arabanın içine uyuşturucu atıp yakalıyormuş. gitmişken 6 saat uzaklıktaki tiflise de uğrayabilirsiniz.
Hacı batuma gidip en fazla 3 gün kalıp geri geleceğiz iş hayatı bizi bekliyor zaten. Bingölün Solhan dağlarında barajda çalışıyoruz sağımız dağ solumuz dağ bugün dört beş tane eşşek geldi laboratuvarın yanına lan ne geziyorlar falan diye baktım millet tuhaf tuhaf bakmaya başladı eşekklere :D artık sucuk mu yapmak için paktılar başka bişi için mi bilmiyorum :d