Gürcistanı Bilenler Bir Yardım Lütfen...!!!
-
Selamlar.
önümüzdeki hafta Gürcistana gideceğim. Belki anlaşabilirsem uzun süre kalacağım.tahribat mürüdleri; o ülkeye gideniniz var mı?
yaşam şartları nasıl? ( 1500 euro maaş + lojman verecekler. sözleşmede böyle geçiyor) geçinebilirmiyim. yanlız yaşıyorum para arttırmak mümkün mü
en ucuz nasıl gidebilirim.? (pasaportum var) .bu hususlarda bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler.
-
hocam ben gürcüyüm o yüzden kulaktan dolma bilgilerimle yardımcı olmaya çalışayım.
Bizim türkiyedeki yaşayan gürcüler,gürcüleri hiç sevmezler.Sende bunu dikkate al ve oradaki kişilere güvenme derim:)
Alacağın ücret çok güzel, orada hayat çok daha ucuz artvinden şoförler gürcistana geçip oradan mazot alıyorlar , sigara da aynı şekilde gürcistandan alıyorlar tabiki bir limiti var bu da oranın ucuz olduğunun göstergesi.Genç ortamlardan işittiğimse ortamın süper olduğudur :D Batum çok güzel bir yer eğer batumda çalışacaksan çok şanslısın demektir. Para arttırmak her zaman senin elinde, orada konaklama yeme içme giderlerini indirgemen gerekiyor gece hayatına yaklaşmaman gerekiyor ki bu bir erkek için zor bir durum :D
en ucuz nasıl gidersin bilmiyorum ama thy nin seferi var hemen hemen otobüsle aynı diye biliyorum.
-
sor bi muhasebeci lazımmı ?
-
Benide götür Hocaaa :)
-
ben 4 yıl önce gittim yeni yeni modernleşen bir şehir rahat yaşarsın var herşey en önemli şey arabaları çok ucuz oranın gidince bi arabada alabilirsin eğer lojmanda klacaksan 1500 dolar iyi para onların para birimi lari oda 2005 te ki değeriyle 1 tl 0.7 lariydi ama şuan denk olmuş hemen hemen .... arabyla sarp sınır kapısından geçebilirsin girişte para ödüyorsun o kadar yolda giderken türk yapılarına iyi bak hoca türk kalesi ve camisi var orda gezersin güzel yer
-
Lux Karadeniz arabalarıyla gidebilirsin.
-
350 tl ye istanbul - batum thy uçak buldum. bir de izmirden trabzona uçup ordan karayolu ile. izmir trabzon 110 tl ordan otobüs 50 tl ayakbastı parası 15 tl böyle gitmeyi planladım. ben tiflise gideceğim. orada çalışmak için. orda internet fln varsa yazarım size hatıratlarımı.
-
Hocam gitmek için çok niyetlendim olmadı.Epey bir araştırmıştım önceden.
Sitelerde fazla fazla bilgi mevcut şarabı çok iyi diyorlar:D
Kapaçuri mi ne bizim pideye benzer bir yiyecekleri warmış rahatlıkla tüketebilrsin.
Pahalı bir ülke değilmiş, oldukça fazla Türk warmış yemek konusunda problem yaşamzsın.
Ama öğrenciyken bi gürcü arkadaş wardı dolandırıclık pek fazla oluyormuş dikkat et derim.
Pazarlık yapmadan bi ürün alma türiste oldukça fazla fiyat çekiyorlarmış özellikle taksiler.
Kolay gelsin bizim içinde gez:D
-
hoca ne iş yapacaksın meraktim la.
-
Bu arada ingilizce bilen oldukça azmış hocam çekinmeden Türkçe konuşun diyorlar.(Batum için Tiflis nasıl bilmem)
Net çok yaygın değilmiş yalnızca kafelerde bulunuyormuş ewlerde çok azmış.
Ardahan posofta cilvegözü sınır kapısı war aslında karsa uçakla gidip oradanda geçebilirsin Tiflis için daha yakın olur.
Uzun süreli kalırsan belki bu yaz ziyaretine gelirim hocam:D
-
12 yıldır etiket baskı ve matbaa ustasıyım.
çağırdılar. bizimle çalışırmısın diye. şartları sundular. uygun gördüm. izmirde 1500 - 2000 arası maaş alıyorum ancak yaşam standardım biraz yüksek.
orda biraz para biriktirmeyi planlıyorum. öğrendiğime göre yaşam ucuz. turkcell in hattı hep açık olacak. bi pc alacağım. ordan girerim nete.
netsiz olmaz. günde 1 saat thrbata bakmadan edemiyorum. neyse... az çok bişeyler öğrendim sizlerden ve diger arkadaşlardan. hepinize teşekkürler.